Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (0:0, 1:2, 4:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 26.09.2021, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 334 diváků. (19:59:44)
     
    Hradečtí fanoušci si vyvolali hráče na děkovačku rovnou dvakrát, kapitán Radek Smoleňák pak ještě promluvil ke kotli a poděkoval fanouškům za atmosféru, která tady panovala.

    Zkrátka to dnes v Hradci bude povedený večer se vším všudy, bylo mi neskutečnou ctí vás dnešním trhákem kola provázet. Mějte se krásně, užívejte prodlouženého víkendu a někdy příště se na vás odtud, z města, které minimálně do dalšího derby východním Čechám vládne, na počtenou!
     
    Fantastický hokejový večer nemohl mít z pohledu domácích snad ani lepší tečku, rovnou čtyřgólovou třetí třetinu! Domácí ještě po dvou třetinách ztráceli jednu branku, jenže všechno nastartovala přesilovka v polovině 46. minuty. Jeremie Blain prostřelil Kloučka a rázem bylo srovnáno. Pokud se nezlomil zápas v tomto momentě, tak o pár chvil později určitě.

    Kelly Klíma v čase 45:43 totiž využil parádní přihrávku od Lalancetta a Dynamo rázem nevědělo kudy kam, Hradec byl živější a vytvářel si další tutovky. Dynamo sice mělo několik zajímavých šancí, například místo srovnání na 3:3 ale Říčka nastřelil tyčku. Prakticky hned z protiútoku na 4.2 navýšil Bohumil Jank a konečný výsledek ustanovil Christophe Lalancette.

    Střely na branku: 25 – 29 (10 – 8)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Zápas se jenom dohrává. Oba fanouškovské tábory se vzájemně stihnou ještě pozurážet a v Hradci se dnes bude bouřlivě slavit!
    59:12 Christophe LALANCETTE - 5:2
     
    59:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sečteno podtrženo! Hradec přidává ve třetí třetině čtvrtý gól a pečetí výhru v prvním letošním derby! CHRISTOPHE LALANCETTE dostal přihrávku od Perreta do útočného pásma, a trefil z mezikruží prázdnou branku – 5:2! Asistence: Jordann Perret, Ahti Oksanen.
     
    58:48
    Začíná to být pomalu jasné. Pardubice mají na dvě branky už málo času a diváci povstávají.
     
    58:26
    Smoleňák srazil střelu Vály, ale nevyhodil. Nicméně jsou domácí zase o něco třem bodům blíže.
     
    57:52
    Ohromný závar před brankou Hradce a Blümel se dokonce radoval ze snížení, ale puk nakonec v nepřehledné situaci proskákal vedle tyče!
     
    57:21
    A to se teď děje, Pardubice už to hodily všechno na jednu kartu!
     
    56:53
    Cingel nedovolil Mikušovi rozjet útok zpoza branky, dá se však očekávat, že v momentě, kdy dostanou hosté kotouč pod kontrolu, půjdou do powerplay.
     
    56:42
    Říčka udělal při přechodu do útočného pásma kličku na modré, což pramenilo v ofsajdové postavení. Pardubice berou oddechový čas.
     
    56:09
    Blain sice mohl nastartovat situaci 4 na 3 ve středním pásmu, spokojil se ale jenom s faktem vyhodit kotouč a odjet střídat. Teď už si to domácí komplikovat nebudou.
     
    55:13
    Paulovič byl Perretem zablokován a ke kotouči se u Lukešovy branky nedostal. Mountfield dohrává utkání ve velké pohodě a vypadá to, že si připíše po velkolepém obratu tři body.
     
    54:16
    Pardubice již moc času na drama nemají. Hradec zodpovědně brání dvoubrankový výsledek a nepouští Dynamo do velkého tlaku.
     
    53:09
    V hale panuje skvělá atmosféra, utkání se pravděpodobně dohraje za mlhy, která se vlivem počasí rozlezla po celé hrací ploše.
    52:25 Bohumil JANK - 4:2
     
    52:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ve hře 5 na 5 dává Hradec čtvrtý zásah a tohle je reklama na hokej! BOHUMIL JANK vyjížděl do středního pásma a zastavil přihrávku letící na pravé křídlo. Rázem se díky nepovedenému střídání Pardubic ocitl s Oksanenem v brejku 2 na 1. Očekávala se přihrávka na finského útočníka, Jank to ale vzal na sebe a propálil Kloučka mezi betony – 4:2! Bez asistence.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 40. Perret, 46. Blain (Lev), 46. Kelly Klíma (Lalancette), 53. Jank, 60. Lalancette (Perret, Oksanen) – 25. Poulíček (Paulovič, Klouček), 36. Cienciala (Mikuš, Robertson)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Kelly Klíma, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – Robertson, Košťálek, Mikuš, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Hecl, R. Kousal, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lederer, Rožánek

    Diváci: 5 334
    ocianews.com