Plzeň – Olomouc 6:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 4:2 (kon.) | Litvínov – Třinec 2:5 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 4:3 (po pr.) | Liberec – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 6:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 26.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. S konstatováním, že jde Hradec na průběžnou 2. příčku extraligy před Pardubice se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (20:52:37)
     
    Toto utkání sledovalo 5 322 diváků!
     
    Střely na bránu celkem:

    Mountfield Hradec Králové – 37 (9, 13, 13, 2)
    Rytíři Kladno – 23 (9, 4, 9, 1)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Filip Pavlík
    Rytíři Kladno – Landon Bow
     
    Dramatický souboj Hradce s Kladnem tak končí výhrou Východočechů v prodloužení 4:3! Lvi se posouvají na 2. místo Tipsport extraligy před Pardubice! Po čtyřiceti minutách vedl Mountfield 2:1. Rytíři si ale na závěrečnou desetiminutovku nechali síly a otočili duel svými zásahy na 3:2. Tři body ze soutoku Labe s Orlicí jim zabránil odvézt 83 sekund před třetí sirénou Filip Pavlík. V prodloužení byli Středočeši poměrně aktivní, ale Nicolas Hlava nakonec vyrobil klíčovou chybku, kterou bezezbytku ztrestal krásnou střelou a vítězným gólem Jeremie Blain. Svěřenci Tomáše Martince tak berou druhou výhru v řadě.
     
    Konec zápasu.
    62:20 Jeremie BLAIN - 4:3
     
    62:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec poráží Kladno v prodloužení a bere ze zápasu dva body! Nicolas Hlava špatně zpracoval na brankové čáře u rohu kluziště puk, který mu brnknul o brusle, čehož využil JEREMIE BLAIN. Ten rychle sebral kotouč útočníkovi Rytířů, vykroužil s ním na kruhu parádní oblouk a zvedl hlavu. Zkontroloval postavení Landona Bowa a pak výstavní ranou nad beton k vzdálenější tyči rozhodl o osudu utkání! Bez asistence.
     
    62:05
    Kevin Klíma neprocpal kotouč v protiútoku na Filipa Pavlíka, jenž šlapal do brány. V prodloužení se zatím neprodlužovalo.
     
    61:27
    Jake Dotchin přihrál na pravou stranu Filipovi, jenž z kruhu ihned vystřelil, Lukeš byl s betony na ledě včas a vyráží touš do rohu.
     
    61:05
    Rytíři nyní drží hrací předmět na svých čepelích. V obranném pásmu ho měl na holi Filip, ten nyní předává na Račuka.
     
    60:27
    Nicolas Hlava vystřelil od modré čáry, ale kotouč proletěl nad horní tyčí svatyně Mountfieldu, který může zaútočit.
     
    60:05
    Lev vyhrál úvodní vhazování a Oksanen s Blainem šli do situace dva na jednoho, první jmenovaný ale trefil svým pasem beka Kladna.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení může začít.
     
    Třetí dějství tak končí a nás čeká prodloužení. Hradec po čtyřiceti minutách vedl 2:1, jenže Kladno zvládlo v této třetině otočit zápas po trefách Nicolase Hlavy a Jaromíra Jágra. Filip Pavlík ale 83 sekund před zazněním sirény srovnal na 3:3 a nás tak čeká zajímavé prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Ale Tomáš Plekanec je pro mě jeden z nejlepších hráčů dnešního duelu. Zvládl se ještě vrátit na kruh a odebral soupeři čistě kotouč. Skvělá práce prvního centra formace Kladna. Utkání spěje do prodloužení.
     
    59:20
    Jágr s Plekancem chtějí ještě zvrátit duel na stranu Kladna, jejich pas ale zastavují soupeři a Hradec může jít kupředu po levém hrazení.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 29. F. Pavlík, 35. Oksanen (Smoleňák), 59. F. Pavlík (Blain), 63. Blain – 6. Račuk (Plekanec, Melka), 54. Hlava (Dotchin, Plekanec), 57. Jágr (Hlava)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek.

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek

    Diváci: 5 322
    ocianews.com