Zlín – Olomouc 3:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:2 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 5:0 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 7:4 (kon.) | Liberec – Třinec 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:4 (1:0, 5:2, 1:2)
HC Škoda Plzeň
Pátek 19.11.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Doufám, že jste si nadstandardní utkání Hradce s Plzní užili. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:46:49)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Kevin Klíma
    HC Škoda Plzeň – Petr Kodýtek
     
    Toto utkání sledovalo 4010 diváků.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 8 (33)
    HC Škoda Plzeň – 7 (28)
     
    Duel Hradce s Plzní tak končí vysokou výhrou Lvů 7:4! Mountfield vedl po prvním dějství 1:0, o všem podstatném se však rozhodovalo ve druhé třetině, kterou Lvi vyhráli poměrem 5:2, kdy svého soupeře po počátečním zaváhání doslova smazali z ledu. Ve třetí dvacetiminutovce se Škoda ještě snažila o zdramatizování zápasu a snížením na 4:6 se jí to částečně i povedlo. Ahti Oksanen však trefou do odkryté klece Západočechů jednapadesát sekund před třetí sirénou definitivně zpečetil výhru svého celku a společně s Kevinem Klímou je dvougólovým střelcem tohoto utkání.

    Hradec tak vítězí ve šlágru 24. kola Tipsport extraligy. Na vedoucí Třinec se v tabulce sice nedotáhne, protože Oceláři dnes vyhráli v Liberci 4:2. Na druhém místě si však vytvoří pohodlnější polštář před rivalem z Pardubic, který prohrál v Karlových Varech 1:4. Pro Lvy zkrátka den jako malovaný, třešinkou na dortu je nový rekord v počtu extraligových výher v řadě!

    Zato Plzeň prováhala možnost dotáhnout se bodově na Dynamo a může být ráda, že Litvínov doma nadělil potupného bůra Mladé Boleslavi. Díky tomu zůstanou Západočeši na 4. místě extraligové tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Svoboda je zpátky ve své kleci. ČPP Arénou už se vlna hradecká mexická vlna, Plzeňští drží kotouč u své kleci a už s ním hrát nebudou, utkání končí.
    59:09 Ahti OKSANEN - 7:4
     
    59:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zvyšuje do prázdné klece soupeře na 7:4 a troufám si tvrdit, že je hotovo! Finský démon AHTI OKSANEN střelecký účet dnešního večera načal a také ho uzavře! S pukem si najel na levé hrazení k půlící čáře a pak krásnou přízemní střelou trefil odkrytou bránu Škody, Lvi vedou 7:4! Asistence: Petr Koukal.
     
    59:02
    Další zakázané uvolnění Hradce. Vhazuje se po pravé ruce brankáře Štěpána Lukeše. Buly vyhrávají Lvi.
     
    58:48
    Vyhození Lvů minulo prázdnou klec Plzně, takže se znovu vhazuje před Lukešem. Západočeši vyhráli buly a mohou tak zůstat v tomto prostoru.
     
    58:15
    Miroslav Svoboda spěchá na střídačku, Plzeň to zkusí se šesti hráči v poli, Škoda zkouší všechno, nebo nic s odkrytými zády.
     
    58:08
    Orsava vydoloval kotouč u pravého hrazení, zbavil se stahovačkou bránícího hráče, ale střela mu nevyšla, kotouč mu sjel z čepele.
    57:41 Tomáš MERTL - 6:4
     
    57:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň se dotahuje na rozdíl dvou branek! TOMÁŠ MERTL dostal přihrávku od zadního mantinelu z hole Kaňáka do prostoru mezi kruhy a prudkou ranou trefil levý horní růžek svatyně Mountfieldu! Stav je tedy 4:6 a závěr utkání se trochu dramatizuje. Asistence: Lukáš Kaňák.
     
    57:15
    Znovu pálil z pravého kruhu Kevin Klíma, ale Svoboda jeho pokus zvládl vyrazit před sebe a jeho obránci jej odpálili na druhý konec hrací plochy.
     
    57:01
    Graeme McCormack dostal kotouč do předbrankového prostoru a jeho pokus zastavil David Kvasnička tím, že padl na led.
     
    56:34
    Kevin Klíma mohl završit hattrick, jeho rána z pravého kruhu ale byla nepřesná, Lvi však i nadále svírají svého soupeře jako v kleštích!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. Oksanen (Lev, Smoleňák), 29. Kevin Klíma (Blain), 30. R. Pilař (Šalda, McCormack), 32. Lamper (Orsava), 36. Nedomlel (Jergl, Kevin Klíma), 38. Kevin Klíma (Perret), 60. Oksanen (Koukal) – 22. Čerešňák (Bulíř), 28. Schleiss (Kodýtek), 54. L. Kaňák (Bulíř), 58. Mertl (L. Kaňák)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Kalina, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Nedomlel – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Šalda – Lamper, Koukal, Orsava.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (36. Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Jiříček, Kvasnička, Budík, Kremláček – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Mertl (A), M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, F. Přikryl, Slanina.

    Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Lederer, Rožánek.

    Diváci: 4010
    ocianews.com