Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:8 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:8 (1:1, 1:4, 1:3)
HC Sparta Praha
Pátek 26.11.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli z ČPP Arény vše, za zvuků potlesku a jásotu hradeckých fanoušků, kteří podrželi své oblíbence i po osmigólovém přídělu, se s vámi loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů nejen z Tipsport extraligy. (20:34:48)
     
    Je konec! Sparta si připisuje nejvyšší vítězství v sezóně, naopak Hradec Králové otočil všechny statistiky naruby a jako nejlépe bránící tým inkasoval osm branek. Pražané vyučovali v ČPP Aréně produktivitu, ve druhé třetině jim spadlo do branky na co sáhli a právě tam započali svou cestu za vítězstvím 8:3. Přitom Hradec hrál na začátku druhé periody krátkou přesilovku 5 na 3 a v následné klasické početní výhodě Lev spálil obrovskou šanci. Sparta pak skórovala čtyřikrát během sedmi minut a bylo hotovo jak pro Lukeše v brance, tak pro celý Mountfield. Hrdinou zápasu se stal Filip Chlapík, který ve třetí třetině zkompletoval hattrick, k němu přidal dvě nahrávky a prožil zdaleka nejlepší večer ve své extraligové kariéře. Lvům spadlo do branky skoro všechno, dvakrát si puk poslali do sítě sami, což jen demonstrovalo jejich dnešní zmar. Sparta tak zakončila předlouhou venkovní sérii zápasů vysokým vítězstvím a bude doufat, že se od tohoto výsledku může odrazit k lepším zítřkům. Naopak Hradec bude chtít tuto porážku co nejrychleji vymazat ze své krátkodobé i dlouhodobé paměti.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Místo puku teď skončil v brance Radek Smoleňák, ale to se samozřejmě jako vstřelená branka počítat nedá, i když na dresech a výstroji i výzbroji Hradce převažuje černá barva puku.
     
    58:56
    Zápas už se jen dohrává, pokud by to šlo, rozhodčí by klidně mohli zápas už ukončit a nic závratného by se nestalo.
     
    57:55
    Hradec do té doby prohrál jediný zápas na domácím hřišti, nejvíc branek zatím inkasoval naposledy proti Plzni, kdy dostal od indiánů 4 góly. Dnes jich hradečtí gólmani museli lovit ze sítě dvakrát tolik.
    56:18 Maxim MATUŠKIN - 3:8
     
    56:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Exekutorem se stala právě oběť zákroku. MAXIM MATUŠKIN si najel z levé strany, dlouho čekal, pak ale puk zametl mezírkou pod pravým betonem Kiviaha a zvyšuje na 8:3!
     
    56:18
    Matuškin byl před brankou úplně sám a než si mohl rozmyslet, co s pukem udělá, byl podražený a rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    56:01
    Jérémie Blain se snažil najít pasem přes celé hřiště Smoleňáka, ten se ale sám schoval za obranu a puk k němu nedoletěl.
     
    55:20
    Pražané už nevyvíjejí žádnou aktivitu směrem vpřed a zápas chtějí vyloženě dohrát.
     
    54:38
    Jergl mohl sám střílet zápěstím, nakonec si ale chybně vybral přihrávkou Perreta, který nebyl v ideální pozici a s pukem za sebou ani nemohl zakončit.
     
    54:03
    Hradec najednou ožil a Pilař nebezpečně tečoval dokonce dvakrát po sobě dvě různá nahození před Salákem. Ani jednou ale nezasáhl puk tak, jak potřeboval, a tak tento hradecký univerzál smutně odjíždí na střídačku.
    53:49 Radek SMOLEŇÁK - 3:7
     
    53:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jen jsem to dořekl, štěstí se přeci jen zvláštním způsobem k Hradci přiklonilo! Nahození McCormacka ze středu hřiště se na zadním hrazení záhadně odrazilo od spoje mezi dvěma pláty plexiskla přímo před branku. Salák čekal na puk za brankou, před ní byl ale připravený RADEK SMOLEŇÁK, který kotouč uklidil do prázdné sítě. Asistence: Graeme McCormack
     
    53:31
    Hradci Králové se nedaří vůbec nic. Přihrávky létají, kam nemají, puky odskakují daleko mimo dosah hradeckých holí.
     
    52:40
    Orsava se pošťuchoval před brankou Sparty s Miklišem, kterého není radno provokovat. Ve své kariéře už ukázal, že se nebojí shodit rukavice.
     
    51:51
    Je sympatické, že hradečtí příznivci nesmutní a nevypískávají své oblíbence, ale i za tak nepříznivého stavu probíhají na stadionu oslavné chorály. Kdoví, jak dlouho ještě budou moci diváci navštěvovat sportovní akce, a tak si tisícovka fanoušků chce zbytek zápasu náležitě užít.
     
    51:14
    Až po více než třech minutách museli hlavní rozhodčí přerušit hru po zákroku Alexandra Saláka, který bez problému pokryl nepříliš razantní hradeckou střelu.
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 16. Lev (Orsava, F. Pavlík), 39. Koukal (Blain, Nedomlel), 54. Smoleňák (McCormack) – 5. F. Chlapík (M. Řepík), 24. M. Řepík (F. Chlapík, Sobotka), 28. F. Chlapík (Vitouch, A. Polášek), 29. M. Řepík (D. Kaše, Radek Jeřábek), 31. Moravčík (Vitouch), 43. Sobotka (F. Chlapík), 48. F. Chlapík (R. Horák, Matuškin), 57. Matuškin (TS)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (29. Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Lamper.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Moravčík, Matuškin, A. Polášek (A), Radek Jeřábek, T. Pavelka, Mikliš – M. Řepík (C), R. Horák, D. Kaše – F. Chlapík, Sobotka, Buchtele (A) – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad – J. Konečný, Z. Doležal.
    ocianews.com