Sparta – Liberec 4:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 3:4 (1:2 po s.n.) | Třinec – Olomouc 5:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Mountfield HK
Neděle 28.11.2021, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to z již prázdné brněnské Winning Group Areny vše. Přeji pěkný večer a úspěšný start do nového týdne. (19:26:39)
     
    Utkání je minulostí. Hradec Králové nakonec dokázal v Brně zvítězit poměrem 3:1. Rozhodujícím momentem utkání nejspíš byla přesilová hra Komety ve třetí třetině. Místo toho, aby domácí stav srovnali, se v oslabení prosadil Bohumil Jank. Kometa vlastně celou třetí třetinu nehrála vůbec dobře a oproti těm předchozím dvěma se nedostávala do tolika šancí. Její střelecká nemohoucnost i mizérie tak i nadále trvá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Ne, prostě ne. Brňanům to nejde ani při hře bez brankáře. Nyní se jim nepovedl přechod do útočného pásma a pískáno tak je postavení mimo hru.
     
    59:05
    A znovu kotouč mizí z obranného pásma Hradce Králové...
     
    58:56
    Zatím se jim ale nedaří ani pořádně rozestavit. Radek Smoleňák nyní z otočky vyhazoval kotouč, dopustil se zakázaného uvolnění.
     
    58:10
    Brňané to zkoušejí v šesti hráčích v poli bez brankáře.
     
    58:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:36
    Peter Mueller to teď zkusil sám, střílel ale z levého kruhu z úhlu. Henri Kiviaho si tak v klidu připsal svůj další zákrok.
     
    57:02
    Hraje se taková klidnější pasáž. Zatím to nevypadá, že by se Kometa měla dostat do nějakého velkého tlaku na vyrovnání.
     
    56:15
    Hradec se nemá moc kam hnát. Důležité tak ro něj bylo hlavně to, aby neudělal chybu a nepustil protihráče do nějakého úniku.
     
    55:52
    Domácí v plném počtu.
     
    55:00
    Po pěkném kolotoči přihrávek střílel z levého kruhu Filip Pavlík. Moc mu to ale nesedlo a Sedlo jeho přízemní pokus vyrazil.
     
    53:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., hákování).
     
    53:40
    Další velmi dobrá šance Hradce Králové! Kelly Klíma byl zcela sám na pravém kruhu, Sedláčka ale neprostřelil.
     
    53:02
    Po dlouhé době nám svůj dlouhý skluz ukázal Ďaloga, který přihrával od levého mantinelu. Následná střela jeho spoluhráče byla sražena do rohu.
     
    52:10
    Další dobrou možnost měl Jakub Orsava, ten se ale ani tentokrát gólově prosadit nedokázal.
     
    51:46
    Hradec Králové se už nějakou dobu drží v útočném pásmu. Z dobré pozice střílel Lamper, Sedláček ale dokázal kotouč vyrazit.
     
    50:36
    Martin Zaťovič nepřečetl pohyb soupeře ideálně a udělal na obranné čáře kličku do hráče. Puk ale i tak skončil ve středním pásmu.
    Marken.cz

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 38. L. Horký (Mallet, P. Mueller) – 23. McCormack (Kelly Klíma, Lalancette), 28. Blain (F. Pavlík, Lev), 45. Jank (Koukal)


    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – R. Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši, L. Forman – P. Mueller, Krištof, Zaťovič – L. Horký, Ostřížek, R. Pavlík – Vincour, Rákos, Mallet – Dočekal, Süss, Meluzín.
    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, McCormack, Jank, Gaspar – Oksanen, Lev, Smoleňák – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Lamper.

    Rozhodčí: Pražák, Úlehla – Lhotský, Svoboda
    ocianews.com