Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 05.12.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:58:39)
     
    V poslední třetině jsme byli svědky opět dvou branek, v tomto případě si ale góly rozdělili oba týmy rovným dílem. Na hráčích domácího celku byla ale poznat velká únava a to hlavně v posledních minutách, kdy už nezvládali držet tempo se svým rivalem. Ten si tak odváží pohodlnou výhru po čtyřech vstřelených brankách.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby a velmi pravděpodobně i tohoto utkání. Na ševcích jde poznat, že už fyzicky svému soupeři nestačí a spíše se už jenom snaží ubránit tento stav.
     
    58:33
    Přihrávkou se pokusil vyslat do útoku jednoho ze svých spoluhráčů Roberts Mamčics. Ke kotouči se ale nakonec dostal jeden z obránců soupeře, který tak může založit další útok Dynama.
     
    57:34
    Na vhazování v obranném pásmu žlutomodrých byl úspěšnější Lukáš Anděl, díky kterému mají jeho spoluhráči příležitost na vstřelení dalšího gólu. Nakonec se ale podařilo vybojovat kotouč Vladimirovi Michasjonokovi.
    56:35 Jakub NAKLÁDAL - 1:4
     
    56:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom tady máme čtvrtou branku utkání. Jejím autorem je tentokrát JAKUB NAKLÁDAL, který se dostal k zakončení do zcela prázdné brány po souboji jednoho z jeho spoluhráčů u hrazení. Asistence: Robert Říčka a Matěj Blümel.
     
    55:36
    Tak toto byla velká šance na pravděpodobně definitivní rozhodnutí utkání. Dostal se k ní Patrik Poulíček a to samostatným únikem. Na jeho cestě za vstřelením gólu ho ale zastavila hole brankáře.
     
    54:37
    Beranům se podařilo dostat jejich soupeře pod takový tlak, že se musí osvobozovat přes vyhozením kotouče přes celé kluziště. K jejich štěstí ale kotouč klouzal po ledě dostatečně pomalu na to, aby se neodpískalo zakázané uvolnění.
     
    53:38
    A opět to byl Daniel Gazda, který měl šanci na vstřelení branky, tentokrát ale mnohem větší. V tomto případě mu ale v prostoru mezi kruhy ujel kotouč, kterého se ihned zmocnil jeden z obránců soupeře.
     
    52:39
    K zakončení od modré se dostal Daniel Gazda. Jeho pokus ale nedoletěl ani k bráně, jelikož trefil jednoho ze clonících obránců. Díky tomu se zmocnili puku opět hosté.
     
    51:40
    Tak toto byl další bravurní zákrok Libora Kašíka. Ten si počkal na Roberta Říčku, který i přesto, že se musel brankář soupeře přesouvat, nevstřelil další branku.
     
    50:41
    Tak toto mohl být už klidně čtvrtý gól do svatyně ševců. Z úniku dva na jednoho nakonec ale Matěj Blümel vytěžil jenom odsunutou branku.
     
    49:42
    Od pravého kruhu pálil Adam Musil. Jeho pokus nakonec ale tečoval jeden z obránců, což ve výsledku způsobilo Kašíkovi ještě větší problémy. I s touto situací si ale ostřílený brankář Beranů poradil.
     
    48:43
    Markovi Heclovi se podařilo po vyhraném vhazování v obranném pásmu prosmýknout až do úniku jeden na jednoho. Dotírající obránce, který mu doslova dýchal na krk, mu ale znemožnil jakkoli zakončit.
     
    47:44
    U zadního mantinelu vybojoval pro své spoluhráče puk Zdeněk Okál. Díky tomu se vzápětí dostal k zajímavému pokusu z ostrého úhlu Alexandre Mallet.
     
    46:45
    Po chybě obránců Pardubic v útočném pásmu se dostal Ondřej Němec do úniku dva na jednoho. Nakonec se jmenovaný útočník rozhodl pro zakončení, které nemělo daleko k tomu být úspěšné.
     
    45:46
    Po vyhranném vhazování se podařilo Dynamu se usadit v útočném pásmu. Ani jejich tlak ale nevytvořil žádnou nebezpečnou střelu, která by mohla ještě změnit skóre.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 42. Kubiš (P. Sedláček, Köhler) – 17. Camara (Cienciala, Říčka), 28. O. Rohlík (Anděl, J. Mikuš), 38. O. Rohlík (Anděl, Paulovič), 57. Nakládal (Říčka, Blümel)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), M. Novotný, T. Hanousek, Ferenc – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), Köhler – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – O. Flynn, R. Veselý, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, J. Zdráhal – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Hecl – Pochobradský, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lederer, Rampír
    ocianews.com