Mountfield HK – Třinec 5:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 6:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:5 (kon.) | Liberec – Zlín 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 28.12.2021, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji příjemný průběh zbytku týdne, načerpejte hodně sil a do nového roku vám přeji jen to nejlepší. Mějte se krásně a někdy příště se budu z Hradce u hokeje těšit opět na počtenou! (19:57:20)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 000 diváků.
     
    Hradečtí hokejisté mohou slavit, neboť ostře sledovaný šlágr 36. kola na domácím ledě zvládli! Ve třetí třetině to ale byla ještě hodně náročná šichta. Třinec snížil po necelých třech minutách využitou přesilovkou zásluhou Martina Růžičky a od té doby se utkání odehrávalo prakticky neustále před brankou Kiviaha.

    Oceláře však potopila v nejklíčovější chvíli nedisciplinovanost. Při vlastní přesilovce šel za krosček ven nejprve Růžička, ve stejný moment dostal dvě minuty za nesportovní chování Marcinko a z přesilovky 5 na 4 bylo rázem oslabení 4 na 3. To se následně proměnilo na dvojnásobnou početní výhodu, v ní navíc fauloval Musil a výhodu 6 na 3 už proměnil Ahti Oksanen, čímž zasadil Třinci fatální úder.

    Výhru navíc jistil v 56. minutě Richard Nedomlel a domácí dovedli spolehlivě duel k vítězství poměrem 5:1. Náskok Slezanů tak snižují na pět bodů.

    Střely na branku: 26 – 26 (7 – 11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Kiviaho vysoké nahození vzal do lapačky a přerušil hru, ještě z toho bude jedno vhazování po levici finského gólmana.
     
    59:15
    Kofroň zabojoval a získal od Koukala kotouč ve středním pásmu, duel se ale už jenom dohrává. Všech 1000 diváků v aréně vstává a aplauduje svým hráčům.
     
    58:36
    Štohanzl odvrátil puk před najíždějícím Ramikem, domácím stačí duel opravdu bezpečně dohrát do samotného konce.
     
    57:49
    Perret v rychlosti zakončoval z ostrého úhlu po přihrávce od Kevina Klímy, jeho zakončení ale šlo jenom do Mazancových betonů. Hosté sice na to konto předvedli výpad, ale sražený puk dopadl na tribunu pod tu novinářskou.
     
    57:23
    Christov důsledně dojížděl kotouč a Šalda s ním svedl souboj, který skončil tak, že oba hráči byli na ledě. Navíc zmizel puk kdesi pod Kiviahem a je z toho přerušení hry, navíc začíná poslední komerční přestávka.
    55:54 Richard NEDOMLEL - 5:1
     
    55:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Slezané to dnes mají pořádně hořké. Hradečtí se usadili v pásmu, přihrávali si na vrcholku útočné třetiny a Štohanzl zleva nabil RICHARDU NEDOMLELOVI na modrou, který dokonale využil toho, že před Mazancem zrovna projížděla clona. Hostující gólman vůbec nic neviděl a puk zapadl přesně ke vzdálenější tyči – 5:1! Asistence: Martin Štohanzl, Jordann Perret.
     
    54:59
    Michálek v souboji se Šaldou za brankou neuspěl, proto získal mladý obránce Lvů puk na svoji hokejku a vytáhl hru do útočného pásma. Tohle domácím prostě stačí.
     
    54:26
    V přesilové hře domácí nejsou tak dominantní, avšak s vedením 4:1 si to dovolit můžou, i vůči zbývajícímu času do konce třetiny.
     
    52:41
    Navíc podle nových pravidel dochází k zpětnému udělení signalizovaného faulu pro hosty. David Musil (TRI) tak jde ven za hákování a Hradci dobíhá přesilovka 5 na 3. Ta se promění na klasickou 5 na 4 po 48 sekundách. Domácí berou oddechový čas.
    52:41 Ahti OKSANEN - 4:1
     
    52:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Třinec ale tohle ubránit nezvládl! Po faulu na Smoleňáka byla signalizována výhoda, mezitím naskočil z trestné Gaspar a bylo to rázem 6 na 3. Lev se jako naskakující hráč dostal hned do kombinace, přihrál na pravý kruh pro AHTIHO OKSANENA. Finský šikula se opřel do kotouče a překonal Mazance nad jeho rameno – 4:1! Asistence: Jakub Lev, Radek Smoleňák.
     
    51:53
    Oslabení 3 na 4 zatím hosté brání dobře, po nástupu Gaspara na led to však bude rovnou dvojnásobné. Střelu Smoleňáka z pravého kruhu má Mazanec v lapačce.
     
    51:29
    Martin Růžička (TRI) ale snahu Ocelářů snížit devalvuje. Po souboji v oblouku útočného pásma hostí krosčekoval Pavlíka a dostává dvě minuty. Jenže to není všechno! Průchod emocím posléze dal Tomáš Marcinko (TRI), od rozhodčího Úlehly dostal dvojku za nesportovní chování a je z toho 1:03 4 na 3 pro domácí!
     
    50:53
    Domácí ale vyhazují od vlastní střídačky, rychle střídají a staví obranné pozice. Ještě je čeká velmi těžká šichta.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 24. Lev (Blain), 27. Lev (Šalda, Oksanen), 32. Smoleňák (Oksanen, McCormack), 53. Oksanen (Lev, Smoleňák), 56. Nedomlel (Štohanzl, Perret) – 43. Martin Růžička (Kundrátek)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Lamper, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Orsava – Štohanzl.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Daňo, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – O. Šedivý, R. Szturc, Ramik – Hrehorčák, Jobánek, Dravecký (C) – Christov, Matěj, Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Šír, Úlehla – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 1 000
    ocianews.com