Mountfield HK – Pardubice 1:4 (kon.) | Vítkovice – Třinec 5:2 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Zlín 1:3 (kon.) | Liberec – Olomouc 3:4 (po pr.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 04.01.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S těmito slovy už se s vámi mohu z ČPP Arény rozloučit, užijte si zbytek úterního večera a srdečně vás zvu k dalším našim textovým přenosům z Tipsport extraligy. (20:03:20)
     
    Čtyřicáté extraligové východočeské derby je minulostí a podmanili si ho hráči jižněji ležícího města. Ti v ČPP Aréně vyučovali produktivitu a i když se zejména ve druhé třetině ocitli pod obrovským tlakem Mountfieldu, přečkali ho a pak zasadili Lvům dva smrtící údery svými dvěma kopyty. Ve třetí třetině už začali Hradečtí kupit chyby a v závěru nezopakovali ani úspěšnou power play z minulého vzájemného zápasu. Ba naopak, Matěj Blümel trefil prázdnou kasu a zpečetil stav zápasu na konečných 4:1 pro Dynamo. Pardubice vyhrály v Hradci Králové poosmé v historii a přiblížily se svému sokovi v tabulce na rozdíl pěti bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Zápas už se jen dohrává a značný odliv fanoušků znamená, že Hradec poprvé od února 2020 doma prohraje východočeské derby.
    58:51 Matěj BLÜMEL - 1:4
     
    58:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Blainovu ránu po nápřahu vystihl Říčka, vystartoval vstříc prázdné brance a ještě puk stihl posunout na MATĚJE BLÜMELA. Ten ho v poklidu dovezl až do prázdné branky a dává razítko na pardubické vítězství. Asistence: Robert Říčka
     
    58:26
    Dynamo vyhazuje na zakázané uvolnění, Hradec občerstvil svou šestici a zkouší to dál.
     
    58:13
    Kelly Klíma dostal nabito, ale zezadu mu zablokoval hokejku Paulovič a nenechal ho pohodlně vypálit.
     
    57:42
    Další pokus od modré tentokrát v podání Lalancetta byl sražen do rohu.
     
    56:50
    Dělovka Filipa Pavlíka proletěla změtí těl a Frodl vůbec nic neviděl, chybělo pár centimetrů, aby puk zapadl na zadní tyč.
     
    56:36
    Hradečtí trenéři si vybrali oddechový čas a hned potom odvolávají brankáře! Mountfield to zkusí v šesti, vhazuje se v útočném pásmu domácích.
     
    56:36
    Vála je zpátky na ledě, Hradec za celou přesilovku ani pořádně nevystřelil a body se mu rapidně vzdalují.
     
    56:12
    Jen co se to povedlo, mířil střílený McCormackův pas na zadní tyč na Lalancetta, ale jeho kanadský parťák ho nedokázal zasáhnout.
     
    55:31
    Pokud chce Mountfield dnes získat nějaké body, potřebuje takovouto možnost zužitkovat. Zatím se ale ani nedokáže usídlit v útočném pásmu.
     
    55:07
    Oksanen dostal puk do pásma tak krkolomně, že skončil jen na holi Pauloviče, který ho bez problému vyhazuje.
     
    54:33
    Vála si posedí podruhé na trestné lavici, tentokrát si pomohl proti soupeři hokejkou a pyká za hákování.
     
    54:26
    Zase zaúřadovala rychlost třetí pardubické letky. Rohlík zavezl puk za branku a zpětným pasem naše Anděla. Ten dvakrát zakončoval zblízka, ale puk přes Kiviahovy betony nepropasíroval.
     
    53:53
    Blümel se chytře vyhnul ataku Blaina u hrazení a mohl vyzvat někoho ze spoluhráčů ke střele, přihrál však nepřesně.
     
    53:00
    Kalina propadl na modré a Pardubičtí zase uháněli do přečíslení. Matýs se ho opět rozhodl využít střelou, zasekl puk a tahem vypálil, ale puk až příliš podebral a vůbec netrefil bránu.
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 4. Oksanen (Smoleňák) – 4. R. Kousal (Matýs, Camara), 34. Košťálek (R. Kousal, D. Robertson), 35. J. Zdráhal (Hrádek, R. Kousal), 59. Blümel (Říčka)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Šalda, Kalina – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Miškář – Kelly Klíma, Lalancette, Lamper – Orsava, Koukal, R. Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, D. Robertson, O. Vála, J. Kolář (C), Hrádek – Říčka, Paulovič, Blümel – Matýs, R. Kousal, Camara – T. Urban, Anděl, O. Rohlík – Herčík, O. Roman, Koffer.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Horák, Hejduk – Lučan, Kis
    ocianews.com