Litvínov – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Liberec – Pardubice 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Sparta – Motor ČB 1:5 (kon.) | Kladno – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (0:2, 3:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 09.01.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    ČPP Aréna se pomalu vyprázdnila, což je signál pro to, abych se s vámi rozloučil. Mějte pohodový zbytek víkendu, úspěšný start do nového pracovního týdne a někdy příště se budu z Hradce těšit opět na počtenou! (18:47:22)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 000 diváků.
     
    V rámci možností vyprodaná ČPP Aréna slaví posun Hradce na první místo tabulky! Na startu třetí třetiny emotivního duelu to byla jednoznačně Boleslav, která Hradec přehrávala, ten se uchýlil možná až příliš na obranu. Vážnější příležitost si ale nedokázali hosté vypracovat a čas pomalu letěl.

    Zlom tak přišel až v poslední pětiminutovce. Po vhazování před brankou Kiviaha zasáhl Eberle Koukala hokejkou do obličeje, dostal za to dvě minuty a Lvi právě v téhle výhodě rozsekli duel. Filip Pavlík v čase 56:55 dorazil puk za záda Růžičky a Bruslaři byli rázem mínus dvě branky. Ztrátu se jim nepovedlo dotáhnout ani v přesilovce 5 na 4 po vyloučení Blaina, umocněnou o odvolání gólmana. Tam dojel s pukem do prázdné Jakub Lev a bylo jasno, Hradec vyhrál 5:2, navíc je dočasně první!

    Střely na branku: 34 – 24 (8 – 6)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hosté sice ještě dohrávají přesilovku, Hradec ale už slaví, více se toho dnes nestane!
    59:00 Jakub LEV - 5:2
     
    59:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Schluss, ende, Hradec si pojistil tři body! A JAKUB LEV to provedl s přehledem. Boleslav hrála tou dobou v šesti, jenže puk ztratila a pro Lva se nabízela po Pavlíkově přihrávce možnost rozhodnout. Domácí útočník si ještě stylově povodil Ševce, z mezikruží trefil prázdnou branku a rozhoduje o tom, že jdou Východočeši na první místo tabulky – 5:2! Asistence: Filip Pavlík.
     
    58:37
    Domácí navíc budou hrát až do konce oslabeni, Jeremie Blain (MHK) dostává dvě minuty za hrubost, což pramení z již zmíněné potyčky!
     
    58:37
    Hrát se však bude asi ještě dlouho. Po Ševcově nahození se strhla před brankou Kiviaha další měla. Mezitím odjel hostující gólman na střídačku a Bolka si bere oddechový čas!
     
    57:46
    Lvi mají tenhle duel ideálně rozjetý. Stačí jim utkání dotáhnout bezpečně do konce, očekává se, že to hosté ještě zkusí bez brankáře.
    56:55 Filip PAVLÍK - 4:2
     
    56:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka v zápase a Boleslav má pravděpodobně po nadějích na body! Jakub Lev dostal pohotovou přihrávku mezi kruhy, což využil k okamžité střele na branku. Tu sice ještě Růžička vyrazil, ale přímo do prostoru, kde se nacházel FILIP PAVLÍK. Řízný obránce pak dojel na odražený puk a zametl jej mimo dosah boleslavského gólmana – 4:2! Asistence: Jakub Lev, Ahti Oksanen.
     
    56:25
    Jan Eberle (MBL) je nakonec po poradě rozhodčích odeslán na dvě minuty za vysokou hůl a tohle přichází pro Boleslav v opravdu nevhodném čase!
     
    56:19
    Další přerušení hry, na což navázalo další. Koukal ihned po buly dostal hokejkou přímo na obličej od Eberleho a Nedomlel se staral o jeho zdravotní stav. Pozitivem je, že zuby zůstaly všechny, stejně tak jako je to bez krvavých stop.
     
    55:49
    McCormack poslal kotouč pro Smoleňáka do potenciálního brejku, ale z něj nic nebude. Naopak jsou nyní na řadě hosté, tahle přetahovaná bude zřejmě trvat až do konce.
     
    55:23
    A máme opět přerušeno, třetina se hraje již téměř 30 minut. Puk byl po valné hromadě u prken ztracen a vhazovat se nově bude po pravici Růžičky, tedy nejblíže místu, kde se přerušovalo.
     
    55:04
    Po sérii soubojů ve středním pásmu se dostali hosté do útoku a Eberle od pravého kruhu pálil, Kiviaho přerušuje a drží ve výstroji.
     
    54:36
    Oksanen nejprve dobře vybojoval puk v útočném pásmu, aby posléze zůstal ležet po souboji s Kousalem, který se po něm po souboji nešikovně zřejmě ohnal. Po krátkém přerušení odjíždí na střídačku po svých a pokračuje se vhazováním ve středním pásmu.
     
    54:06
    Pavlík dostal podél mantinelu kotouč na modrou a poslal z hole dělovku, Růžička pevně drží ve výstroji a vhazovat se bude po jeho levici.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Oksanen (Blain, Smoleňák), 35. Lalancette (F. Pavlík, Kelly Klíma), 37. McCormack (Lalancette, Kevin Klíma), 57. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 59. Lev (F. Pavlík) – 2. Adam Raška I, 11. Lintuniemi (Kelemen)


    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Piegl, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Pinkas – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Kevin Klíma, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Miškář, Lamper – Morong, Koukal, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, D. Šťastný – Kelemen, Adam Raška I, Pospíšil – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A) – Závora.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1 000
    ocianews.com