Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 30.01.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to už pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu u dalších textových přenosů opět těšit. Do té doby na počtenou. (18:38:42)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield Hradec Králové – Radek Pilař
    HC Vítkovice Ridera – Marek Kalus
     
    Na toto utkání si našlo cestu povolených 1000 fanoušků.
     
    Střely na bránu v 3. třetině (za celý zápas)

    Mountfield Hradec Králové – 12 (30)
    HC Vítkovice Ridera – 4 (23)
     
    Zápas Lvů s Vítkovicemi tak končí výhrou Hradce Králové v poměru 3:0! Východočeši se dostali do vedení v 27. minutě, kdy se v oslabení prosadil Radek Pilař. V třetí části hry se hrál znovu vyrovnaný hokej, v 52. minutě však zdvojnásobil náskok Mountfieldu po přesné přihrávce Oksanena důrazný Richard Nedomlel. Pojistku na vítězství domácího celku přidal tři a půl minuty před závěrečnou sirénou finský démon Ahti Oksanen, který z poloviny kluziště trefil přesně odkrytou klec Ridery. Závěr utkání si svěřenci Tomáše Martince pohlídali na výbornou. Defenziva v čele se Štěpánem Lukešem dnes nevyrobila jedinou větší chybu a gólman mužstva z města na soutoku Labe s Orlicí tak slaví čtvrté čisté konto v sezóně!

    Hradec Králové se tak dotahuje na rozdíl tří bodů k vedoucímu Třinci a ať už dopadne tým Petra Dědka v duelu s Boleslaví jakkoliv, na druhém místě setrvají Lvi! Bruslaři navíc aktuálně vedou nad Dynamem 2:0!

    Vítkovicím se komplikuje boj o čtvrtou příčku. Plzeň dnes vyhrála na ledě Ocelářů 1:0 a odskočila tak na rozdíl pěti bodů. Indiáni tak Rideře hází pomyslnou rukavici, kterou budou muset Ostravané brzy sebrat, jinak už je boj o přímou účast ve čtvrtfinále play-off mine.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Vítkovice se ještě snaží o čestný úspěch, Jan Bernovský nahazoval z levého hrazení kotouč před branku Lvů, tam je však Richard Nedomlel.
     
    59:15
    ČPP Aréna povstává a tleská výkonu hradeckých hokejistů ve stoje. Lvi ještě nahazují kotouč do brankoviště Ridery, Daniel Dolejš schovává puk ve své rukavici před dojíždějícím Alešem Jerglem.
     
    58:38
    Roman Polák pálil z osy hřiště od modré čáry. Branku Lvů však přestřelil. Následně chtěl sestřelit Miškáře, jenž se mu šikovně vyhnul.
     
    58:25
    Svěřenci Miloše Holaně nedokázali rozehrát a Štěpán Lukeš už zvednutou holí signalizuje sudím, že mají pískat icing. Od čistého konta jej dělí 95 sekund!
     
    58:04
    Jan Hruška se šikovnou otočkou ve středu hrací plochy zbavil napadajícího Christopha Lalancetta. Víc toho ale pro Rideru udělat nemůže, chybí mu podpora spoluhráčů.
     
    57:38
    Kevin Klíma si šikovně prohodil kotouč přes bránícího hráče a za obrannou modrou ho posunul na své dvojče Kellyho. Ten ovšem u puku nebyl včas.
     
    57:15
    Štěpán Lukeš opět chytá ránu ze středního pásma. Petr Chlán nevypustí ani metr, hnal se k bráně Lvů jako utržený z řetězu. Brankář Hradce tak radši podrží touš ve své náruči.
     
    56:49
    Graeme McCormack šikovně bekhendem dloubl kotouč přes obrannou modrou Lvů. Následně dělá totéž také Radek Pilař.
    56:22 Ahti OKSANEN - 3:0
     
    56:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává branku na 3:0 a o osudu utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Nikita Ščerbak našel přihrávkou na pravé hrazení finského démona AHTIHO OKSANENA, jenž kotouč zpracoval, z půlící čáry vypálil a trefil krásně pod horní tyč opuštěné klece Vítkovic! Asistence: Nikita Ščerbak.
     
    56:05
    Vítkovice startují akci od své klece, nahozený puk za svou bránu Lukeš zastavil a nechal rozehrát Blaina. O chvíli později chytá mezi betony ránu ze středního pásma a radši nechá přerušit, neví, kde má puk.
     
    55:45
    Je to tak, Daniel Dolejš už zůstává na střídačce, Vítkovice budou hrát se šesti hráči v poli. Na vhazování hokejisté Ridery neuspěli. Blainovi sice sjel puk z čepele, druhý pokus však už byl úspěšný, Hradec vyhazuje.
     
    55:31
    Na druhé straně se odvážně dral kupředu Jan Bernovský, jenž z bezprostřední blízkosti nakonec zvládl zakončit. Jenže přímo do Štěpána Lukeše, který proti němu dobře vyjel. Navíc na něm jako buldok visel Kevin Klíma, jemuž se možná mohlo pískat držení. Po následném zakázaném uvolnění si žádá Miloš Holaň oddechový čas pro svůj tým. Zkusí už Ridera hru bez gólmana?
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. R. Pilař (Koukal), 52. Nedomlel (Oksanen, Smoleňák), 57. Oksanen (Ščerbak)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Jank, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Nedomlel, McCormack – Smoleňák (C), Cingel, Oksanen – Ščerbak, Lev (A), Orsava – Miškář, Lalancette, Jergl – Štohanzl, Koukal, Kelly Klíma – Kevin Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – A. Solovjov, R. Polák (C), Plášil, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Lednický, Marosz, Lindberg – Bernovský, Chlán, Fridrich.
    Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lederer, Gerát.

    Diváci: 1000 (omezená kapacita)
    ocianews.com