Plzeň – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Třinec 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 3:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 5:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:4 (0:0, 2:3, 3:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 01.02.2022, 19:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany z tohoto bláznivého duelu definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (21:36:52)
     
    Sparťané ve třetí třetině zásluhou Filipa Chlapíka vyrovnali skóre, ale pardubičtí hokejisté v dalších minutách šli znovu do vedení. Prosadil se Jurij Sergijenko. V dalším průběhu třetí třetiny však sparťané vystřihli velký obrat, když vyrovnal skóre Tomáš Pavelka a v poslední minutě rozhodl jako správný kapitán Michal Řepík. Sparta po velkolepém obratu vítězí 5:4 a připisuje si cenné tři body do tabulky. Pardubice odcestují domů s prázdnou.
     
    Pozor! Na ledě se po skončení utkání strhla bitka mezi Dennisem Robertsonem a Vladimírem Sobotkou. Nyní už je situace uklidněna, sparťané se již mohou radovat z výhry.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Pardubice v následujících vteřinách hry zkouší hru bez brankáře, ale nemohou se usadit v útočném pásmu. Je jasné, že sparťané zvítězí.
    59:13 Michal ŘEPÍK - 5:4
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! Celou O2 arenu rozjásal sparťanský kapitán MICHAL ŘEPÍK, který v poslední minutě třetí třetiny posílá svůj celek do vedení. Asistence: Maxim Matuškin.
     
    59:04
    V tomto čase si pro změnu berou oddechový čas pardubičtí trenéři. Je zřejmé, že sparťané ponechají na ledě svou elitní formaci s Filipem Chlapíkem.
     
    59:04
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny. Brankář Frodl musel likvidovat nebezpečnou střelu jednoho z domácích hokejistů a následně přerušuje hru.
     
    58:13
    Sparta bude hrát početní výhodu čtyři na tři! V témže čase si domácí trenéři vyžádali oddechový čas na poradu a nyní už sparťané rozehrávají svou kombinaci.
     
    58:13
    Obránce Jan Košťálek (PCE) byl po střele jednoho ze sparťanů dezorientovaný a vzápětí se pardubický bek provinil podrážením,
     
    57:15
    Tresty jsou nakonec uděleny takto: Dennis Robertson (PCE) a Vladimír Sobotka (SPA) vyfasovali od rozhodčích shodně dvouminutové tresty za hrubost.
     
    57:15
    Frodl tygřím skokem zamezil dorážkám a po odpískání se na ledě strhla mešní potyčka. Rozhodčí se nyní radí o udělení trestů a už si volají oba kapitány.
     
    56:53
    Miroslav Forman zrychlil hru ve středním pásmu a sparťané zavítali znovu do útočného pásma. Pardubičtí hokejisté jsou nyní v obranném pásmu pod tlakem.
     
    55:58
    Pardubičtí hokejisté mohli znovu odskočit! David Cienciala se prodral až do samostatného úniku, ale sparťanští obránci dojeli celou situaci. Skóre se nemění.
    55:31 Tomáš PAVELKA - 4:4
     
    55:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se vzápětí opravdu prosazují a vyrovnávají skóre! Po přihrávce Sobotky se opřel do střely obránce TOMÁŠ PAVELKA, kterou svou ranou rozveselil sparťanský kotel fanoušků. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    55:28
    Rozeběhla se nám poslední pětiminutovka základní hrací doby a domácí prohrávají o jednu branku. Sparťané však nic nevzdávají a míří dopředu.
     
    54:27
    Teď mohli domácí vyrovnat! Němeček obdržel přesnou přihrávku na levou stranu, odkud okamžitě vypálil, ale rána domácího beka nebyla gólová.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 24. M. Řepík (Moravčík, Šmerha), 38. Tomáš Dvořák (M. Forman, D. Kaše), 41. Chlapík (R. Horák), 56. T. Pavelka (Sobotka), 60. M. Řepík (Matuškin) – 27. D. Robertson (A. Musil), 32. A. Musil (R. Kousal), 35. Matýs, 45. Sergijenko (Košťálek, Anděl)


    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), T. Pavelka, David Němeček, Moravčík, M. Jandus – Šmerha, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Chlapík – D. Kaše, Stoljarov, M. Forman – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, Sergijenko, Košťálek, O. Vála, D. Robertson, Kaštánek – Cienciala, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Paulovič, Anděl, O. Rohlík – Hecl, O. Roman, Matýs.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lhotský, Svoboda
    ocianews.com