K. Vary – Zlín 5:1 (kon.) | Litvínov – Sparta 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 6:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 13.02.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu odtud, z východočeské metropole, těšit na počtenou! (18:34:55)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 000 diváků.
     
    Hradec se minimálně na dvě hodiny posouvá na první místo tabulky, neboť obrátil vývoj duelu s Olomoucí! Ve třetí třetině to ale zpočátku nevypadalo. V obraně byli domácí poněkud lehkovážní, gólové šance ale Olomoučtí proměnit nedokázali. Proto přišel zlom na sklonku 50. minuty. Lukáš Cingel využil skvělé práce Jakuba Orsavy, navýšil na 3:1 a od té doby získali Lvi klid na hole. Definitivní podobu výsledku určil v čase 57:46 po další skvělé asistenci Orsavy Ahti Oksanen.

    Střely na branku: 34 – 25 (8 – 6)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Zápas se už jenom dohrává. Všech 1000 diváků povstalo a děkuje hráčům za výkon, ani Olomouc se již nikam nežene.
     
    59:16
    Hradec jde na první místo tabulky, to je nyní více než jasné. A může tam zůstat i déle, Pardubice totiž vedou v Třinci 1:0.
    57:46 Ahti OKSANEN - 4:1
     
    57:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď je již hotovo definitivně! Jank našel na hranici brankoviště volného Orsavu, kterému po ledě poslal kotouč. A Orsava se neunáhlil, zvedl hlavu, nahrál před sebe na AHTIHO OKSANENA, který z levého kruhu zametl puk pod víko Lukáše. Pro finského snajpra se jedná o 24. gól v sezóně – 4:1! Asistence: Jakub Orsava, Bohumil Jank.
     
    57:03
    Utkání se víceméně přesunulo do statusu dohrávaných. Hradec si moc dobře svoje dvoubrankové vedení stráží a u hostí to již nevypadá na nějaké výrazné vzedmutí.
     
    56:10
    Nedomlel z modré napálil jenom clonícího Smoleňáka, puk následně získal Klimek a vyvezl jej po křídle ke Kiviahovi, který musel proti jeho nahození zakročit.
     
    55:15
    Kelly Klíma už vzal tenhle výpad exhibičně. Ščerbak jej vyslal na levé straně, Klíma zkusil otočku a bekhendové zakončení, Lukáš vyrazil betonem. Tribuny hradeckého zimáku ale tohle dokázaly ocenit.
     
    53:53
    Blain našel od modré Kevina Klímu, který ještě tečoval puk a Lukáš musel maskou v postoji jít do zákroku. Poté však hosté vyhodili, zatímco Knotek už čekal na návrat.
     
    53:19
    Blain nepřesně přihrál napravo pro Pavlíka, který navíc byl v ofsajdovém postavení. Lvům se tahle přesilovka příliš nedaří.
     
    52:26
    Oksanen napříč pásmem našel McCormacka, který z první chtěl střílet, trefil však jenom Škůrkovu nohu. Hosté ani tak nedokázali vyhodit a domácí střídají.
     
    52:05
    Mora už bude mít velmi těžké dvoubrankovou ztrátu stáhnout. Po komerční přestávce bude čelit další hradecké přesilovce, vyloučeným je Jan Knotek (OLO) za vysokou hůl.
     
    51:16
    Jank odstavil od puku čistě Lichance a přihrál jej na McCormacka. Tomu se skoro povedlo z první vytvořit icing, nakonec to zachránil jeden z jeho spoluhráčů a vybojoval vhazování.
    49:42 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    49:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nejenže se Olomouci čas na srovnání krátí, Hanáci budou muset vstřelit góly rovnou dva! LUKÁŠ CINGEL vybojoval za brankou Lukáše puk a dával jej pod sebe pro Orsavu. Tomu se povedlo stáhnout na sebe dva obránce, následně je prohodit mezi nohama právě pro Cingela, před nímž byla prázdná branka – 3:1! Asistence: Jakub Orsava.
     
    49:11
    Dujsík naskočil na led a tohle oslabení Kohouti zvládli. Čas na srovnání se jim ale začíná hodně krátit.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Blain), 32. Ščerbak (Blain, Cingel), 50. Cingel (Orsava), 58. Oksanen (Orsava, Jank) – 22. Ondrušek (J. Doktor, Navrátil)


    Mountfield HK: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – Kusko, J. Knotek (A), J. Doktor – Olesz (A), P. Kolouch, Navrátil – Michal Kunc, Klimek, Bambula – Burian, Lichanec, Vítězslav Brož.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Komárek, Zíka

    Diváci: 1 000
    ocianews.com