Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.) | Třinec – Motor ČB 3:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 10.12.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    ČPP Aréna se již vyprázdnila, což je signál pro to, abych se s vámi rozloučil. Mějte se fajn, užívejte druhý adventní víkend a někdy příště se budu opět z Hradce těšit na počtenou! (21:16:25)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 000 diváků.
     
    Emotivní duel nakonec končí výhrou Sparty, které trefil dva body v prodloužení Filip Chlapík. V utkání bylo se vším všudy uděleno 16 dvouminutových trestů, přičemž pro Hradec se osudným stalo časté vylučování ve třetí třetině, které mělo za následek dlouhé oslabení 3 na 5. To sice ještě Sparta nevyužila, ale v navazující přesilovce srovnala a posléze šla poprvé do vedení. Ačkoliv tak všehovšudy v duelu vedla minutu a půl, nakonec jí to k zisku dvou bodů na horkém hradeckém ledě stačilo!

    Střely na branku: 30 – 21 (0 – 1)
     
    Konec zápasu.
    62:26 Filip CHLAPÍK - 3:4
     
    62:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tenhle duel nakonec končí pro Hradec hořce! Sparta bere dva body, Polášek naskočil ze střídačky a hned se zapojil do hry. Na modré posléze posunul pro FILIPA CHLAPÍKA, který si sjel na pravý kruh a prostřelil skrze teploměr Kiviaha – 3:4p! Asistence: Adam Polášek, Erik Thorell.
     
    61:38
    Řepík však mohl rozhodnout duel a jel 2 na 1, ve finální moment se rozhodl pro objetí branky a následnou nahrávku před. Jenže už neměl rychlost a před brankou nikoho ze spoluhráčů neměl.
     
    61:04
    Lev u mantinelu zastavil tvrdě Řepíka, což mělo za následek přechod Východočechů do útočného pásma.
     
    60:36
    Blain nakonec za brankou vybojoval puk a nechává prostřídat oba týmy.
     
    60:06
    Prodloužení 3 na 3 sice zahájili s kotoučem na holi domácí, zanedlouho ale došlo ke ztrátě a je to Sparta, která obléhá pásmo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nabídla snad ještě větší porci emocí než ta druhá. Hradec sice ustál dlouhé oslabení 3 na 5, jenže posléze inkasoval rovnou dvakrát a Sparta směřovala v čase 56:51 k zisku tří bodů. V přesilovce však srovnal Filip Pavlík 99 sekund před koncem a tenhle thriller rozsekne až prodloužení!

    Střely na branku: 30 – 20 (10 – 5)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Poslední šanci na rozhodnutí v základní hrací době mají domácí 11 sekund před koncem. Sparta totiž vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    59:19
    Zatím tak vše směřuje do prodloužení, ale ještě není rozhodně hotovo. Hradec prozatím ze středního pásma poslal kotouč až za branku Saláka bez nutnosti pískat icing.
    58:21 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    58:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Exploze radosti v ČPP Aréně, Hradec totiž srovnává stav zápasu! Nejčistší svědomí nebude mít v tomhle rozhodně Salák, FILIP PAVLÍK zůstal viset na hranici kruhu a po přihrávce na nic nečekal a vystřelil. Puk narval přímo pod beton Saláka, který jej nepochopitelně nepoložil na led celým objemem – 3:3! Asistence: Ahti Oksanen, Jeremie Blain.
     
    57:59
    To se i děje, Hradec hraje absolutní vabank!
     
    57:33
    Řepík ale jako první hráč hrál s pukem a vyvezl jej až za branku Hradce. Kiviaho je již připraven odjet na střídačku.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 32. Lev (F. Pavlík), 59. F. Pavlík (Oksanen, Blain) – 30. T. Pavelka (Chlapík, J. Konečný), 56. R. Horák (Sobotka, Chlapík), 57. J. Konečný (M. Forman), 63. Chlapík (A. Polášek, E. Thorell)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek (A), Mikliš, Radek Jeřábek, T. Pavelka – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – M. Forman, J. Konečný, Z. Doležal – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – D. Přibyl.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1 000
    ocianews.com