Česko – Itálie 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (2:1, 4:1)
Itálie
Sobota 18.09.2021, 20:15 • Pala Bolino, Roccaraso (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Semifinále
Partner:
     
    To byla jízda! Češi se totiž opět radují z postupu do finále. Vyrovnaný duel zlomili v rozmezí 33. a 34. minuty, kdy Italům zasadili dva důležité údery, ze kterých se už soupeř nedokázal oklepat. Po výhře 6:2 si tak český tým zítra zahraje finále s Kanadou. (21:32:58)
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Mazzarol ještě propagačně otestoval Brabce, ale to už nic nemění na tom, že Češi půjdou zase do finále!
     
    39:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    A teď už je opravdu hotovo. MARTIN FIALA získal na polovině kotouč a dovezl jej pohodlně až do prázdné italské branky. Asistence: Aleš Chamrád.
     
    38:20
    Italové to ještě zkouší. Mai prchá z branky a půjdou do hry v pěti.
     
    37:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tato přesilovka zasadila Itálii pátý úder. Je pravděpodobně rozhodnuto o postupujícím. JAKUB BERNAD se dobře zorientoval v brankovišti, kde poskakoval neposedný kotouč a z voleje jej napálil do italské branky.
     
    37:30
    Dobrá kombinace a taky přesná přihrávka z levé strany na Martina Fialu. Tomu ale rána nesedla a Mattia Mai ji našel v lapačce.
     
    36:59
    Cik nastřeloval před branku, kam si sjel na teč Andrýsek. Italové ale nedokázal následně získat kotouč a Češi pokračují ve hře.
     
    36:22
    Na hřiště směřuje Lukáš Novák, Jakub Cik, Jan Andrýsek a Martin Fiala. Tohle bude české komando na přesilovce, které určitě bude chtít hrát s kotoučem a nenechat soupeři možnost útočného výpadu.
     
    36:22
    Italové reagují oddechovým časem.
     
    36:22
    Tohle hraje Čechům do karet. Patrick Mazzarol totiž fauloval a Italové zase budou mít o jednoho hráče méně.
     
    36:13
    Pavel Strýček předvedl obětavou defenzivní práci a zblokoval dvě nebezpečné přihrávky před branku.
     
    35:37
    Až Fialova rána z levé strany mohla ohrozit Maie, ale byla vysoko sražena a Italové už v plném počtu si mohou oddechnout.
     
    35:07
    Češi kombinují na soupeřově polovině a šetří i čas.
     
    33:32
    A dokonce je Čechům k dispozici přesilovka, když agresivní napadání Itálie dospělo až k faulu. Francesco Campulla putuje na trestnou za podrážení.
     
    33:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle Češi potřebovali jako sůl. Dvě slepené branky zřejmě otupí nebezpečnou Itálii. JAKUB CIK z levé strany projel do prostoru kruhů a střelou pod vyrážečku Maie zvyšuje na 4:2! Asistence: Marek Loskot.
     
    32:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to vyšlo a poprvé na šampionátu skóruje KAMIL SKÁCEL. Ten byl připraven na dorážku, když střílel Patrik Šebek a okamžitě kotouč nacpal zpět na branku, kdy už Mai nestihl reagovat. Asistence: Patrik Šebek.
     
    32:46
    Z nepřehledné situace vzešla málem třetí česká branka. Jakub Cik si totiž nabral kotouč za brankou na čepel a lakrosově jej tlačil do branky. Mai si musí oddechnout, protože tento moment mohl být klíčový.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 2. Šebek (Loskot), 16. Školoud (Loskot), 33. Skácel (Šebek), 34. Cik (Loskot), 38. Bernad, 40. Fiala (Chamrád) – 14. Banchero (Delfino), 25. Vendrame (Francon)


    Česko: Brabec (Mahdal) – Chamrád, Cik, Strýček, Bernad, Školoud, Skácel, Andrýsek, Šebek, Fiala, Loskot, Novák L., Novák J.
    Itálie: Mai (Laner) – Calore, Delfino, Ustignani, Ederle, Banchero, Vendrame, Campulla, Rossetto, Francon, Lettera, Mazzarol, Dal Ben
    ocianews.com