Sparta – K. Vary 4:5 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
Pardubice – Motor ČB 6:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 5:4 (5:4 po s.n.) | Třinec – Liberec 3:4 (po pr.)
Litvínov – Mountfield HK 3:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Mountfield HK
Neděle 02.10.2022, 17:20 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany už vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:03:13)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3017 diváků.
     
    Střely na branku: 26 – 43
     
    Je dobojováno. Po druhé třetině prohrávali domácí hráči 0:2. Ovšem po čtrnácti vteřinách v úvodu třetí periody se rozjel Andrej Kudrna, který překonal Kiviaha a snížil na rozdíl jediné branky. O necelé tři minuty později pak stejný hráč využil přesilovou hru a bylo vyrovnáno. A to nebylo vše. V jednapadesáté minutě další přesilovku využil Šimon Stránský, jenž poprvé strhl vedení na stranu Litvínova. Později se ukázalo, že jeho trefa byla tou vítěznou a Verva zapisuje první vítězství a tři body v sezóně. Zápas se šťastným koncem pro domácí tak nabídl pohledný hokej a divákům se tak musel líbit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Puk se šoural až k opuštěné brance Hradce, za ním spěchal Blain. Sice gólu zabránil, ale už je zcela jasné, že se nic nestane.
     
    59:23
    Lev se Smoleňákem si vyměnili puk, následně se dostal k Blainovi, který od modré čáry netrefuje zařízení.
     
    58:56
    Hostující branka je prázdná, Mountfiled to zkouší se šesti bruslaři v poli!
     
    58:19
    Litvínovští drží puk co nejdále od Zajíčka a nepouštějí Mountfield k odvolání brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:26
    Oliver Okuliar zblízka zakončil, ovšem Zajíčka nepřekonal, následně to zkusil ještě jeho spoluhráč, ale počínal si podobně.
     
    56:59
    McCormack dostal puk na Cingela, jeho ránu pak zablokovala obrana Litvínova a domácí se rychle přesunuli na druhou stranu.
     
    56:26
    Marek Berka sebral nahození Lalancetteho a spěchal na druhou stranu, ale skrze obranu soupeře se před Henriho Kiviaha nedostal.
     
    55:45
    Radovan Pavlík nahodil puk před branku, kde se ho snažil dorážet Kevin Klíma, ale bylo to nepřesné. Následně pak kryje puk Šimon Zajíček a hra je zastavena.
     
    55:20
    Vyloučený Michal Gut se vrací zpět na hrací plochu a je určitě rád, že na trestné lavici seděl až do konce. Litvínov je v plném počtu.
     
    54:46
    A další výhoz puku až před hradeckou branku, Litvínov se tak opět osvobozuje a své oslabení zatím hraje velmi dobře.
     
    54:19
    Na levé straně napřáhl ke střele Marek Zachar, ale jen promáchl. Následně pak domácí vyhazují puk až před branku Henriho Kiviaha.
     
    53:38
    Matúš Sukeľ se ve vlastním oslabení hnal podél pravého mantinelu do útočného pásma, ale tam mu soupeř nedovolil zakončit.
     
    Dnešní utkání sleduje 3017 diváků.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Kudrna (Estephan, Jaks), 44. Kudrna (Estephan, Zdráhal), 51. Š. Stránský (Sukeľ, Zile) – 16. Okuliar (Lev, Jergl), 31. Smoleňák (Lev, Blain)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Jaks, Strejček, Wesley, Zile, Freibergs, Demel (A), Šalda – Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Š. Stránský, Sukeľ, Chalupa – Hlava, Gut, Straka (C) – Fronk, Berka, Zygmunt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Jakub Šindel – Miroslav Lhotský, Stanislav Hnát

    Diváci: 3017
    ocianews.com