Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 04.12.2022, 17:10 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí tak velmi razantně ukončili sérii pěti proher a posunuli se rázem na 10. místo tabulky, zatímco prohra Dynama znamená to, že novým lídrem extraligy jsou Vítkovice, které vyhrály v Liberci 3:2 po nájezdech.

    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný – i když krátký – zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit u hokeje znovu na počtenou! (19:53:15)
     
    42. východočeské derby je za námi a končí výsledkem, který asi čekal málokdo. Definitivní výsledek 4:0 se zrodil přitom až ve třetí třetině. Pardubice totiž nezachytily nástup a během 13 sekund na začátku 42. minuty inkasovaly rovnou dvakrát, což už víceméně určilo, kam se bude duel ubírat. Dynamo sice neskládalo zbraně a snažilo se sympaticky útočit, naráželo však na Henriho Kiviaha, který si došel pro svou první nulu v derby. Na 4:0 pak v čase 53:31 navýšil Oliver Okuliar a uzavřel tak pro hradecké příznivce povedený nedělní večer zde, na soutoku Labe s Orlicí.

    Střely na branku: 33 – 22 (11 – 7)
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 408 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Říčka vepředu neuspěl v souboji s McCormackem a hra se přesouvá před Willa. A zřejmě tam i zůstane.
     
    59:14
    V poslední minutě zápasu vstává celý stadion a děkuje hradeckým hokejistům za dnešní výkon. Pravidlo, že derby nemá favorita, se zkrátka dnes potvrdilo.
     
    58:32
    Radovan Pavlík se dostal jako první na vyhozený kotouč a z ostrého úhlu vystřelil na Willa, který v poklidu vyrazil betonem. Hosté to sympaticky nevzdávají a hrnou se dopředu.
     
    57:59
    Zeman umotal za brankou rovnou dva hradecké obránce a vybruslil si na levý kruh, odkud přišla svižná střela na lapačku Kiviaha. Právě do této části výstroje lapil Kiviaho kotouč a přerušuje.
     
    57:35
    Stadion si už závěr duelu vyloženě užívá. Obíhá jím mexická vlna, ani na ledě se toho již tolik neděje.
     
    56:29
    Po komerční přestávce vyhráli hosté buly a Bučko to vzal od modré na sebe, jeho tvrdý pokus ale sebral Kiviaho do lapačky. Povede se finskému gólmanovi vychytat nulu?
     
    56:00
    Hradec se už trochu hokejem baví. Jergl mohl brejk 3 na 2 v poklidu zakončit z levého kruhu, místo toho však hledal ještě Kellyho Klímu, který byl již však obsazen. Hosté následně reagovali kontrem, jenž ale skončil ofsajdem. Komerční přestávka.
     
    55:05
    Poslední pětiminutovka se už tak bude fakticky jenom dohrávat. Lvi jí zahajují v útočném pásmu, proti střele Lalancetta Will reagoval ramenem, obránci následně poslali puk na icing.
    53:31 Oliver OKULIAR - 4:0
     
    53:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Klasickou přesilovku 5 na 4 domácí využívají a rozhodují definitivně o tom, že tři body zůstanou pod Bílou věží! Hradec ukázal před brankou důraz, když kotouč zkrátka dostrkal za brankovou čáru OLIVER OKULIAR, Will už toho o moc více udělat nemohl – 4:0! Asistence: Graeme McCormack, Kevin Klíma.
     
    52:53
    Jerglovi nabil na konci situace 5 na 3 z modré McCormack, Pardubice od čtvrtého gólu ale ubránil Will, který se dokázal proti jeho tvrdé střele přesunout!
     
    52:34
    Navíc jde Dynamo do tří a Hradec má 28 sekund 5 na 3! Robert Kousal (PCE) dostává dvě minuty za napadení.
     
    51:58
    V přesilové hře nehrají sice domácí nic závratného, na udržení tříbrankového vedení to ale celkem i stačí.
     
    51:01
    Matej Paulovič (PCE) navíc v útočném pásmu zahákoval Jergla, aby nemohl vyvézt puk alespoň za modrou čáru. Dvě minuty pro pardubického útočníka s hradeckou minulostí a začíná být pomalu hotovo.
     
    50:20
    Hrádek nabral rychlost na pravém křídle a vletěl do pásma, jeho následné zakončení na Kiviahův beton ale už razanci postrádalo. Domácí se zatím v poklidu brání.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Cingel (Lalancette, McCormack), 42. Zachar (Okuliar, Kalina), 42. Kev. Klíma (F. Pavlík, Jergl), 54. Okuliar (McCormack, Kev. Klíma)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kel. Klíma, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Zeman.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SVK) – Rampír, Synek

    Diváci: 6 408
    ocianews.com