Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 0:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 20.12.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Parádní hokej a velké drama nakonec končí výhrou Hradce! V prodloužení byly oba týmy jak daleko, tak blízko dvěma bodům. Přestože Aleš Jergl neproměnil ve 62. minutě samostatný únik, duel nakonec rozhodnul Jeremie Blain svým vůbec prvním gólem za Hradec v letošním ročníku.

    Z mé strany je to již dnes vše. Mějte krásný zbytek předvánočního týdne a užijte si v pohodě a klidu vánoční svátky! Z cukrovím bohatě zásobené novinářské tribuny ČPP Arény se loučí nejen Tomáš Kalas, ale i celá hradecká redakce. Na počtenou a veselé Vánoce!

    Střely na branku: 32 – 30 (4 – 2)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 082 diváků. (20:56:26)
     
    Konec zápasu.
    64:18 Jeremie BLAIN - 4:3
     
    64:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gólová opice je shozena a JEREMIE BLAIN jí zahazuje až někam do Pardubic! Tohle drama končí výhrou Hradce. Lakatošova nepřesná nahrávka podél prken nakopla domácí v brejku 3 na 2 a Zachar táhl situaci po levém křídle. Posléze přistrčil z druhé vlny rozjetému Blainovi, který Stezku prostřelil pod vyrážečkou – 4:3! Asistence: Marek Zachar.
     
    62:57
    Bukarts byl v situaci 2 na 2 také blízko rozhodnutí, po prudké Chlánově přihrávce z levého kruhu mu ale na puk chyběl krok!
     
    62:37
    Stezka sice pak puk lapil, ale na ledě zůstal Cingel, který inkasoval tvrdý hit zboku. V přerušení se Cingel dlouho nedokázal postavit na nohy, povedlo se to až za asistence maséra.
     
    62:13
    Cingel pustil puk Perretovi, který s ním vykroužil ve středním pásmu, jenže neustál souboj s Kriegerem. I tak se ale domácím povedlo dostat puk do útočného pásma.
     
    61:25
    Ohromná šance Jergla, který po zákroku Kiviaha jel sám na branku. Fanoušci ho hnali dopředu a Jergl zkusil zakončení na forhend, jenže Stezka vytáhl fantastický zákrok lapačkou!
     
    60:40
    Koch nabral v obranném pásmu velkou rychlost, předjel i Zachara a tlačil se forhendovou kličku z levého kruhu do zakončení. Jenže trefil jenom beton Kiviaha.
     
    60:27
    Nakonec to skončilo ofsajdem, oba týmy posílají na led nové trojice.
     
    60:13
    Domácí vyhráli buly a drží se na kotouči. Stále však hledají cestu, jak přejít modrou čáru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    A tak se i stane. Třetí třetina měla spíše defenzivnější a opatrnější charakter, přesto se šance na obou stranách našly. Jenže bez gólového efektu, a tak za dvě minutky uvidíme prodloužení 3 na 3!

    Střely na branku: 27 – 26 (3 – 5)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Vypadá to zřejmě na prodloužení, domácí se sice snaží tlačit, ale vypadá to na dělbu bodů.
     
    59:10
    Radovan Pavlík si zpracoval vysoké nahození holí někde nad helmou, proto domácí v útoku nemohli pokračovat.
     
    58:40
    Ostřelování hostujícího brankáře valný efekt sice nemělo, avšak 80 sekund před třetí sirénou si vybojovali domácí vhazování po levici Stezky.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Lev (Perret), 27. Lev (Lalancette), 38. F. Pavlík (Rosandić), 65. Blain (Zachar) – 24. Mikuš (Mueller, Lakatoš), 30. Mueller (Krieger), 34. Bukarts (Mueller)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Piegl – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Kel. Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Bernovský – L. Krenželok (C), Marosz, R. Půček.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Kika, Kubičík – Lederer, Lučan

    Diváci: 4 082
    ocianews.com