Litvínov – Motor ČB 1:0 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Kladno 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:0 (kon.)
Olomouc – K. Vary 3:4 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:3 (3:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Rytíři Kladno
Neděle 29.01.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 735 diváků. (18:44:06)
     
    Tím, že se v duelu Litvínova a Budějovic body dělily, tak mají Kladenští aktuálně devět kol před koncem sedmibodovou ztrátu. Hradec naopak v neúplné tabulce poskočil na sedmé místo.

    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu z Hradce těšit na počtenou!
     
    Kladenští ztrátu bodů hodně těžce nesou. Tomáš Plekanec – jak je trošku jeho zvykem – celou situaci před čtvrtým gólem ještě velmi dlouho po skončení duelu reklamoval u rozhodčích, a tak ho vyprovází do kabin poměrně silný pískot.

    Avšak zpět k duelu. Hradec zlomil houževnatého soupeře až ve třetí třetině. Přitom zápas pomalu spěl za stavu 2:2 do prodloužení, ale poté se ukázal Lukáš Cingel a jeho individuální akce přisoudila v čase 51:24 Lvům vedení 3:2. Přestože pak měli hosté enormní tlak v situaci 6 na 4, celému tomu chyběla střela a do prázdné pak Lvům body pojistil Aleš Jergl.

    Střely na branku: 38 – 24 (9 – 13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    V Hradci je hotovo. Stadionem zní nový chorál, celý stadion vstává a dnes se již nic víc nestane!
    58:50 Aleš JERGL - 4:2
     
    58:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí pojišťují tři body, ale po poměrně diskutabilní situaci! Cibulskis sprintoval za vyhozením, v posledních metrech ale polevil a rozhodčí odmítl signalizovat icing. Eberle tak lotyšského obránce dohrál, Perret získal puk a předložil jej pro ALEŠE JERGLA, který už jenom trefil prázdnou kasu – 4:2! Asistence: Jordann Perret.
     
    57:35
    Kladno mělo ohromný tlak a dávalo si kotouče fakticky už na kruzích. Jenže tomu chyběla střela, přestože byl Kiviaho zcela rozhozený. Dotchinovi pak po zpětné nahrávce puk na modré uskočil a domácí okamžitě mažou střídat!
     
    57:05
    Bow čekal na buly na hranici kruhů, aby mohl hned vyjet na střídačku. A Plekanec vhazování vyhrál, Kladno hraje 6 na 4!
     
    57:05
    Dotchin ještě zatahoval celou situaci od modré, jenže trefil jenom lapačku Kiviaha. Kladno si bere oddechový čas!
     
    56:33
    Hradečtí zatím první půlminutu brání velmi dobře. Štohanzl mohl dokonce vyslat do brejku Radovana Pavlíka, přihrávka však byla ze stoje a krátká.
     
    56:02
    Hradec si cestu za třemi body trochu komplikuje. Graeme McCormack (MHK) bránil v cestě Melkovi, který rozjetý narazil do jeho ruky. Možná překvapivě jsou z toho dvě minuty za hrubost.
     
    55:25
    Indrák kombinoval na pravém kruhu dlouho s Procházkou a oba se snažili zakončovat na bližší tyč. Ani v jednom případě však hradeckého brankáře nezaskočili.
     
    54:35
    I tak se ale daří Lvům celkem solidně bránit. Hosté se opět nedostávají do tlaku, na druhou stranu si ale stačí vzpomenout, jak dopadly předešlé dvě početní výhody.
     
    54:03
    Lev se ve středním pásmu dostal do souboje s Dotchinem, který jej poslal k ledu, hra ale plyne dále bez intervence sudích.
     
    53:41
    Po komerční přestávce se ale rozjede další kladenská přesilovka. Mislav Rosandić (MHK) vzal bodyčekem Bláhu, rozhodčí však toto posoudili jako podrážení a Rytíři mohou znovu srovnat!
     
    53:13
    Kiviaho předvedl možná zákrok utkání! Dotchin na pravém křídle ustál těžký souboj a poslal puk nad kruhy pro Bláhu, který z první tlačil puk nad ležícího Kiviaha. Domácí gólman však vytrčil fantasticky do vzduchu svou vyrážečku a zabránil jasné brance!
    51:24 Lukáš CINGEL - 3:2
     
    51:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    I Lvi odpovídají využitou přesilovkou, ale jakým způsobem! Perret na hranici pravidel vybojoval puk od Filipa v obranném pásmu Lvů a dostal jej na LUKÁŠE CINGELA, který to měl ale v první fázi těžké. Tři kladenští hráči bránili modrou čáru, domácí byli pouze dva. Cingel však vytáhl hru na levou stranu, najel si do střelecké pozice a okolo lapačky Bowa opřel svůj pokus o tyčku. Od ní puk zapadl do branky a Hradec je zase napřed – 3:2! Asistence: Jordann Perret.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Perret, Jergl), 42. R. Pavlík, 52. Cingel (Perret), 59. Jergl (Perret) – 39. M. Procházka (Klepiš, Zikmund), 46. Kubík (Plekanec, Dotchin)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, Novák.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Ticháček, Dotchin (A), Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund (A) – Melka, Pytlík, O. Bláha II.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Úlehla, Stano (SVK) – Svoboda, Synek

    Diváci: 5 735
    ocianews.com