TPS – Wolfsburg 1:4 (kon.) | Mnichov – Tappara 3:4 (2:3 po s.n.) | Lublaň – Zug 1:3 (kon.)
Eisbären – Mountfield HK cz 3:7 (kon.) | HC Slovan – Rapperswil 4:6 (kon.) | Salzburg – Fribourg 0:1 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
3:7 (1:0, 2:2, 0:5)
Mountfield HK
Středa 05.10.2022, 19:30 • Wellblechpalast, Berlín • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 108 diváků. (22:12:28)
     
    Zápas končí však jenom na ledě. Rohový sektor berlínských ultras předvádí naprosto parádní vystoupení i dlouho po skončení duelu a drží jeden zpěvný chorál. Hostující fanoušci naopak slaví se svými hráči a i po druhé děkovačce je v berlínském Wellblechpalastu naprosto parádní atmosféra.

    A co teď? Zbývá mi jenom se s vámi rozloučit. Bylo mi ohromnou ctí vás odtud z Berlína provázet a někdy příště se budu – zřejmě nikoliv již z Německa – těšit u dalšího onlajnu na počtenou!
     
    Když ještě na začátku třetí třetiny domácí vedli 3:2, málokdo z téměř dvou a půl tisíc domácích fanoušků čekal, že to dopadne takhle. Předurčen k tomu byl už ale jenom začátek třetí třetiny. Tam Berlínští ohromně vařili nohy a zlomovým momentem celého zápasu byly dva góly Jéremieho Blaina v čase 46:23 a 48:04. Z vedení Eisbären 3:2 tak bylo rázem vedení Hradce 4:3 a domácí se duelem už pak jenom protrápili. V emotivní poslední desetiminutovce dostali nakonec tři góly a jejich šance na postup v Lize mistrů tak končí už po domácím duelu, kdy si Hradec do speciálního expresu odveze i výhru 7:3!

    Střely na branku: 25 – 31 (8 – 13)
     
    Konec zápasu.
    59:08 Aleš JERGL - 3:7
     
    59:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se Mountfield gólového zápisu v přesilovce dočkal a tohle už je trošku debakl! Okuliar měl dlouho puk na levém křídle, přičemž v ideální moment jej jenom posunul na druhou tyč k ALEŠI JERGLOVI. Ten už zblízka Markkanenovi puk nad beton zvedl a může přímo pod kotlem slavit – 3:7! Asistence: Oliver Okuliar.
     
    58:37
    Prolomit přesilovkové mlčení v Lize mistrů pak mohl hned Smoleňák, jenže z nadějné pozice trefil Markkanena jenom do vyrážečky!
     
    58:12
    Cingel to zkusil po rychlé výměně na levém kruhu po ledě, Markkanen vykopnul betony. Teď už to ale až zas tolik nevadí.
     
    57:51
    Hradec už hraje v plném počtu a navíc dohraje v přesilové hře. A to rovnou dvojnásobné! Morgan Ellis (EIS) totiž už emoce vůbec nezvládl. Nejprve totiž přidržel Lva, což mělo za následek jeho pád, následně pak krosčekoval zezadu Jergla a dostal další dvojku. Hradec tak má čtyři minuty 5 na 4.
     
    57:19
    Melchiori to vzal na modré přímou střelou na branku, Růžička ale tohle viděl a zasáhl lapačkou.
     
    56:53
    Hradec má zápas pod kontrolou. Domácí se navíc ani nesnaží částečně vrátit do duelu skrze odvolání brankáře a veškeré střely dokáže v poklidu vychytat Růžička.
     
    56:19
    A když už byl relativně blízko snížení Clark, tak se skvělým zákrokem betonem vytasil proti jeho zakončení na zadní tyč Růžička!
     
    55:34
    Je jasné, že jak Giovanni Fiore (EIS), tak i Jan Veselý (MHK) dostanou tresty za hrubost. Jenže Veselý to má za 2+2, k tomu přiskočila ještě hradecká lavička dvojkou za nesportovní chování. Berlín tak hraje 5 na 3 dvě minuty, ale na drama má už málo času.
     
    55:34
    A ty emoce půjdou nahoru ještě více poté, co zkoušel Fiore jít do bitky, jeho nabídku v přerušené hře vzal Veselý. Oba to zkusili na dva chvaty a šli k ledu, jaké budou tresty?
     
    55:09
    Zpátky na led. Hradec naprosto suverénně dohrává utkání a má jej pod kontrolou.
     
    53:58
    Zatímco na ledě se už víceméně dohrává, bojuje se hlavně na tribunách. Na setkání si šly vstříc oba kotle a už to vypadalo na solidní strkanici, ale to už tu máme policejní kordony.
    53:01 Lukáš CINGEL - 3:6
     
    53:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí už naprosto odpadli a fanoušci pomalu ze stadionu začínají mizet, Hradec si jde pro postup! Druhá útočná formace si to i svým způsobem užila. Byla to souhra na jeden dotek a statičtí obránci Eisbärenu tohle nedokázali vykrýt. Lev už mohl po Smoleňákově přihrávce na pravém kruhu pálit, ale ještě to celé vyšperkoval přihrávkou pro LUKÁŠE CINGELA, který doklepl do prázdné branky – 3:6! Asistence: Jakub Lev, Radek Smoleňák.
    52:13 Kevin KLÍMA - 3:5

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 20. Boychuk (Clark), 22. White (Fiore), 34. Boychuk (Mauer) – 28. Veselý (Lalancette, Kalina), 38. Smoleňák (Cingel), 47. Blain (Jergl, Klíma), 49. Blain, 53. Klíma (Jergl, Blain), 54. Cingel (Lev, Smoleňák), 60. Jergl (Okuliar)


    Eisbären Berlín: Markkanen (Ancicka) – Melchiori, Mik, Geibel, Ellis (A), Müller, Mauer – Noebels (C), Boychuk, Clark – Fiore, White, Barinka – Heim, Rossmy, Wiederer (A) – Hördler, Handschuh, Bassler
    Trenér: Serge Aubin

    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kevin Klíma, Jergl – Pavlík, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Schukies (GER) – Gerth (GER), Merten (GER)

    Diváci: 3 108
    ocianews.com