Polsko – Řecko 1:1 (kon.) | Rusko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:1 (2:0)
Česko
Pátek 08.06.2012, 20:45 • Městský stadión - Vratislav • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Rusové jsou po úvodním dni v čele skupiny A se třemi body, Polsko s Řeckem si dnes připsali jeden bod za vzájemnou remízu a čtvrté místo obsazuje český tým. Ovšem stále před námi jsou ještě dva hrací dny, ten první hned v úterý, kdy se od 18 hodin střetne český výběr s Řeckem ve velmi důležitém zápase, kdy minimálně nesmíme prohrát a ve 20:45 bude hrát Polsko s Ruskem, shodou okolností ve dni ruského státního svátku Dne nezávislosti.

    Evropský šampionát ale pokračuje každý den, už zítra budeme přenášet další dvojici zápasů, ve "skupině smrti" se představí o šesté hodině večerní útočně nabití Nizozemci proti Dánsku a večer přinese boj Německa s portugalskou skupinou kolem hvězdného Cristiana Ronalda. (22:48:06)
     
    Ve Vratislavi je pro dnešek dobojováno. Čeští fotbalisté nestačili na Rusy, kteří nás přehráli po všech stránkách a kromě mnoha zahozených šancí především stříleli branky. O tu první se v patnácté minutě postaral Alan Dzagojev, na jehož práci navázal druhou brankou Širokov.

    Po přestávce zdvihl pokleslý český prapor Václav Pilař, ovšem to bylo ze strany českých fotbalistů vše. Další část zápasu opět patřila Rusům, například jen Keržakov zahodil dvě vyložené příležitosti. Po pohledné souhře středem hřiště už byl podstatně úspěšnější Dzagojev, který přidal svojí druhou branku v tomto zápase a závěrečné slovo si vzal ránou do horního rohu české branky Pavljučenko.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěru ještě Milan Petržela dokázal prostřelit Malafejeva a nasměrovat míč do sítě, ovšem využil k tomu ofsajdového postavení a angličtí rozhodčí branku neuznávají.
     
    90+2
    Po Petrželově průniku se do pokutového území neprobil Pilař. Hübschman následně nepropálil bránící Rusy.
     
    90+1
    Rusové spokojeně kombinují s míčem na útočné polovině, čeští fotbalisté už ani neatakují jejich rozehrávku.
     
    90+1
    I k druhým pětačtyřiceti minutách Howard Webb nastavuje další dvě.
     
    90
    Petržela od pravé postranní čáry poslal míč před branku, ovšem namířil jej pouze do území nikoho.
     
    88
    Stadiónem se rozléhá mohutný pokřik českých fanoušků směřující proti trenéru Bílkovi.
     
    87
    Čeští fotbalisté získali zajímavou standardní situaci v bezprostřední blízkosti pokutového území, Plašilově ráně však chybělo takřka všechno aby ohrozila brankáře Malafejeva, především razance a směr, a proletěla zhruba metr nad brankou.
     
    86
    Poslední změna v české sestavě, Milan Baroš za pískotu ruských i českých fanoušků vpouští do hry Davida Lafatu.
     
    85
    Rusové střídají, dvougólový střelec Alan Dzagojev přepouští místo na hřišti Alexandru Kokorinovi.
     
    84
    Petržela vnikl do ruské "šestnáctky", poněkud divoce ještě dokázal udržet míč na hrací ploše, posunul jej Rosickému, který střílel hned po zpracování, ovšem pouze do připraveného Malefejeva.
     
    83
    Rusové jsou při chuti, Aňukov na pravé straně vybídl k individuálnímu průniku Aršavina, jenž se pokusil efektně obelstít technickou kličkou Sivoka, ten se však nenechal nachytat.
     
    82
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Aršavin získal míč ve středu pole, rozběhl se směrem k pokutovému území, před nímž předal míč na levé křídlo ROMANU PAVLJUČENKOVI. Ruský kanonýr vběhl do pokutového území, kde obtančil Hubníka a nekompromisně namířil míč do horního rohu české branky!
     
    79
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové další povedenou kombinací přelstili českou obranu. Širokov rozehrál míč Pavljučenkovi, který jej mezi čtyřmi protihráči posunul ALANU DZAGOJEVOVI a ruský špílmachr z hranice pokutového území prostřelil Petra Čecha.
     
    78
    Ten si poté mohli zopakovat ještě jednou, ovšem žádný z Aršavinových centrů nenašel původně určeného adresáta.
     
    78
    Rychlý Žirkov si narazil míč s Aršavinem a vřítil se do pokutového území, ovšem jeho akci stačil zbrzdit Hubník a Rusové budou pokračovat pouze prostřednictvím rohového kopu.
     
    77
    Aršavin se umně zbavil Hubníka, ale ještě před pokutovým územím jej dokázal zastavit Sivok.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 15. Dzagojev, 24. Širokov, 79. Dzagojev, 82. Pavljučenko - 52. Pilař


    Rusko: Malafejev - Aňukov, Ignaševič, Berezuckij, Žirkov - Širokov, Denisov, Zyrjanov - Dzagojev (85. Kokorin) - Aršavin, Keržakov (73. Pavljučenko)
    Česko: Čech - Gebre Selassie, Hubník, Sivok, Kadlec - Jiráček (76. Petržela), Plašil - Rezek (46. Hübschman), Rosický, Pilař - Baroš (86. Lafata)

    Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Kirkup (vš. Anglie)
    bahis siteleri