Chorvatsko – Španělsko 0:1 (kon.) | Itálie – Irsko 2:0 (kon.)
konec
Itálie
2:0 (1:0)
Irsko
Pondělí 18.06.2012, 20:45 • Městský stadion, Poznaň - Stadion Miejski, jak se správně polsky nazývá, byl postaven v roce 2010 s • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše. S konstatováním, že Španělé a Italové jsou dalšími postupujícím do čtvrtfinále, se loučím a přeji poklidnou dobrou noc. (22:45:49)
     
    Pokud bych měl volit dle sebe hráče utkání, byl by to italské levý obránce Balzaretti, který dělal Irům velké problémy v útoku a i do obrany byl velmi spolehlivý.
     
    STATISTIKA: Italové měli v utkání velkou střeleckou převahu a to ještě hodně pokusů bylo zblokováno. Italové vyhráli na střely na bránu 12:2, celkově pak 19:6. Irové ve druhé půli trochu korigovali italskou převahu v držení míče, i přesto měli Italové 61%.
     
    Skupinu C tak vyhrávají Španělé se ziskem sedmi bodů. Druhá končí Itálie s pěti body. Na nepostupovém třetím místě jsou Chorvati se čtyřmi body a poslední jsou pak Irové, kteří končí bez zisku jediného bodu.
     
    Italové se ve druhé půli strachovali o výsledek, definitivní pojistku jim dal až v devadesáté minutě nádherným gólem Balotelli. Italové jsou tak společně ze Španěly postupujícím do čtvrtfinále.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dva italské rohy v těsném sledu za sebou ukončují dnešní zápas.
     
    91+3
    Balotelli v brejku, který se rozhodl zakončit sám, už to ale nebylo zdaleka tak podařené jako při jeho gólu.
     
    91+1
    Už nám běží nastavený čas a je nad míru jasné, že Italové postupují do čtvrtfinále.
     
    90
    Itálie právě vstřelila branku!

    MARIO BALOTELLI ukazuje svoji genialitu, kterou šetří na úkor svých zbytečných výstřelků. S rohovým kopem na penaltu si poradil náramně. Ačkoliv u něj stál O'Shea, Balotelli napálil efektně z voleje míč do brány a dává Italům jistotu postupu.
     
    89
    Tak vidíme ještě červenou kartu. Keith Andrews dostává druhou žlutou kartu, což znamená logicky červenou a je hodně napružený. Při odchodu nakopl zlostně míč.
     
    88
    Italové s míčem na kopačkách a takhle by to rádi samozřejmě dohráli až do konce utkání.
     
    87
    Dlouhý výkop Givena, Irům už moc času na vyrovnání a vybojování alespoň jediného bodu nezbývá.
     
    86
    Poslední střídání Irů. Ze hry odchází Keane a místo něj do hry přijde Simon Cox.
     
    85
    ...Italové dlouho tahali čas, což jim náramně vyhovovalo, po dobré půlminutě prostojů nakonec vypálil Diamanti pouze do zdi.
     
    84
    Balotelli se zamotal do svých kliček, ale dokázal vybojovat faul a ještě ožlutil St. Ledgera...
     
    83
    Italové jsou v rozehrávce hodně rozpačití, jakoby je svazovala nervozity. Zvlášť v obraně ale tento fakt působí hodně nebezpečně.
     
    82
    Velkou chybu teď tuším vyrobil Pirlo a Irové mohli jít do rychlého protiútoku, jenže Keane svoji šanci nevyužil.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 35. Cassano, 90. Balotelli

    Karty:   28. Balzaretti (ITA), 71. De Rossi (ITA), 73. Buffon (ITA) - 37. Andrews (IRL), 39. O'Shea (IRL), 84. St. Ledger (IRL)   89. Andrews (IRL)


    Itálie: Buffon (C) - Abate, Barzagli, Chiellini (57. Bonucci), Balzaretti - Pirlo - Marchisio, Motta, De Rossi - Di Natale (75. Balotelli), Cassano (63. Diamanti). Trenér: Cesare Prandelli.
    Irsko: Given - O'Shea, Dunne, St. Ledger, Ward - McGeady (65. Long), Whelan, Andrews, Duff (C) - Keane (86. Keane), Doyle (76. Walters). Trenér: Giovanni Trappatoni.

    Rozhodčí: Cüneyt Cakır - Bahattin Duran, Tarik Ongun (všichni TUR) - Viktor Švecov (UKR)
    bahis siteleri