Slovensko – Německo 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (1:0, 0:0, 3:1) Stav série: 4:2
Mountfield HK
Pátek 28.04.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Letošní sezona Tipsport extraligy je tedy u konce, zisk čtvrtého titulu v řadě za sebou slaví Oceláři Třinec. Já vám děkuji za pozornost. Na shledanou. (19:55:28)
     
    Hradec Králové si převzal stříbrné medaile, za chvíli ve WERK ARENĚ proběhne korunovace staronového šampiona.
     
    Zatímco se Oceláři radují na ledové ploše a hráči obou celků dávají první rozhovory pro oba vysílatele, tak se ve WERK ARENĚ chystá medailový ceremoniál.
     
    Hradec Králové ale nemusí smutnit, pro Mountfield to byla velice vydařená sezona. Po čtvrtém místě v základní části se Východočeši přes Liberec probojovali do semifinále, kde v historicky nejdelší sérii porazili 4:3 na zápasy Vítkovice. V prvním finále v klubové historii Hradečtí nezačali vůbec dobře, svěřenci Tomáše Martince prohráli první tři zápasy. Východočeský tým ale ukázal velkou sílu, další dva zápasy vyhrál a nebyl daleko od srovnání série. Trefa Libora Hudáčka ze třetí třetiny ale rozhodla o tom, že Mountfield zakončí sezonu se stříbrnými medailemi.
     
    Letos to pro Třinec byla nejtěžší cesta. Hráči s drakem na prsou si museli pro zisk Masarykova poháru probít cestu až z předkola. V něm ve třech zápasech vyřadili Litvínov. Ve čtvrtfinále pak parta Zdeňka Motáka svedla urputnou bitvu se Spartou, kterou vyřadila v poměru 4:2. V semifinálovém souboji Slezany čekal vítěz základní části z Pardubic, Oceláři se radovali po sedmizápasové bitvě. A ve finále pak Třinec srazil hradecký Mountfield, který po třech prohrách dokázal dvakrát zvítězit, Oceláři si ale ve své WERK ARENĚ dokráčeli po celkově pátý mistrovský titul v klubové historii.
     
    Finále je u konce, Tipsport extraliga také ve čtvrté dohrané sezoně po sobě zná jen jednoho mistra, Oceláři pokračují v budování dynastie a zapisují čtvrtý mistrovský titul v řadě za sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Hradci je pískán ofsajd, utkání se již pouze dohrává.
     
    59:00
    Poslední minuta letošní sezony. WERK ARENOU zní nadšený jásot Mistři, Mistři, Třinec jako první tým z předkola vyhraje play off a Masarykův pohár.
    58:48 Marko DAŇO - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale tento risk se hostům nevyplatil. Petr Vrána získal puk, ve středním pásmu se zkušeně rozhlédl, počkal na MARKA DAŇA, který pak jednoduše vstřelil puk do prázdné branky! Asistence: Petr Vrána, Adam Smith.
     
    58:37
    Machovský je znovu na střídačce, hosté to opět zkouši v šesti.
    58:12 Andrej NESTRAŠIL - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyprodaná WERK ARENA ve stoje sledovala marnou snahu hostí o dobytí útočné třetiny a následně i třetí trefu domácích! ANDREJ NESTRAŠIL ve středním pásmu přetlačil soupeře a střelou do odkryté branky výrazně přiblížil Třinec k zisku čtvrtého titulu v řadě! Asistence: Adam Smith.
     
    57:55
    Oceláři vyhráli buly a poslali hru do středního pásma.
     
    57:36
    Před vhazováním v útočném pásmu si hosté berou oddechový čas. Po poradě zůstává Matěj Machovský na střídačce a Hradec to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    57:36
    Oceláři jsou tak velmi blízko k dalšímu finálovému triumfu, Hradec se ale určitě nevzdává. Mountfield se okamžitě natlačil do útočné třetiny, Oceláři se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
    56:43 Libor HUDÁČEK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu a to se jim vyplatilo! Zaúřadovala Voženílkova formace, kdy se na druhé brance Ocelářů podíleli všichni její členové. Nestrašil posunul puk na Voženílka, ten nabil LIBORU HUDÁČKOVI, který z první procpal kotouč skrz přesunujícího se Machovského! Asistence: Daniel Voženílek, Andrej Nestrašil.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 14. Marinčin (Voženílek), 57. Hudáček (Voženílek, Nestrašil), 59. Nestrašil (Smith), 59. Daňo (Vrána, Smith) – 47. Rosandić


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Kurovský, M. Roman, Dravecký (A) – Hrňa, Vrána (C), Chmielewski – Svačina.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A) – R. Pavlík, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Eberle, Lev (A), Pilař – Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Hribik, Šír – Jiří Ondráček, D. Hynek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Mountfield HK
    #1 Úterý 18.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 2:4
    #2 Středa 19.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 1:2 po prodl.
    #3 Sobota 22.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:0
    #4 Neděle 23.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #5 Středa 26.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Třinec 3:0
    #6 Pátek 28.04.2023 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 4:1
    bahis siteleri