Mountfield HK – Poruba 1:0 (kon.) | Tábor – Kladno 2:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 8:2 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Třinec – Zlín 8:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (1:2 po s.n.)
Přerov – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 07.12.2023, 15:00 • Malá hala ČPP Arény, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Hradec tak slaví tři body a pro Marka Zárubu je to čtvrtá vychytaná nula v tomto ročníku! Domácím stačil na tři body jediný gól Karla Studnického z 32. minuty, i ve třetí třetině byli Lvi aktivnější, přesto Poruba odehrála ve třetí třetině velmi solidní partii. Bod si však z východních Čech neodváží. (17:02:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V závěru pak Poruba ujela 3 na 2 a mohla srovnat, nepřehledná situace ale končí zákrokem Záruby!
     
    59:50
    Hradec mohl hned nadvakrát rozhodnout, Páleník ale prázdnou kasu z levé strany netrefil, stejně tak neuspěl ani Forejtek z druhé vlny!
     
    59:13
    První vhazování dopadlo lépe pro Hradec, který vyhodil alespoň do středního pásma.
     
    59:09
    Poruba si vybojovala vhazování v útočném pásmu a hned si vzala time-out.
     
    58:36
    Poruba už to hraje zcela otevřeně, ale stále má naději! Klíma dostal puk výborně do jízdy a šel z druhé vlny sám na kasu, jenže hostujícího brankáře ani napodruhé nepropálil!
     
    57:49
    Dietrich vedl po levé straně situaci 3 na 3 a zadovkou zkoušel nahrát pod sebe, puk byl ale zablokován.
     
    56:32
    Bernard ještě drží Porubu ve hře! Klíma šel z levé strany v brejku, ještě si položil obránce před sebou a střílel do protipohybu brankáře. Bernard však fantasticky lapačkou zasáhl!
     
    55:47
    Šichan dostal přihrávku do špeku a Stasjuk jej ve středním pásmu čistým hitem seslal k ledu. Tím pádem nemohli domácí přejet do útočného pásma.
     
    54:55
    Lvi ještě udrželi pásmo a odhodili puk jenom k Bernardovi. Východočeši stále drží těsný výsledek, který je teoreticky už může posunout do vyšší nadstavbové skupiny.
     
    53:16
    Koklar výborně zapracoval na mantinelu a připravil prostor pro Forejtka na modré. Ten byl ale pod tlakem a o možnost střely byl připraven.
     
    53:03
    Šedivý ještě udržel pásmo a z otočky střílel. Bernard sebral puk do lapačky a zastavil hru.
     
    52:35
    Vehovský si klepl o puk na modré a nahazoval na hranici brankoviště pro spoluhráče. Ten se k zakončení nedostal, místo toho jenom Záruba vykopl betonem.
     
    51:46
    Šichan zastavil u mantinelu Ignatěnka, který nemohl pokračovat v útoku. Lvi poté přebruslili dopředu, ale nic víc z toho získat nedokázali.
     
    50:50
    Hendrych nechtěl jít na riziko, proto stáhl kotouč k sobě a vrátil hru k vlastní střídačce. Mezitím se navíc povedlo Hradci prostřídat.
     
    49:06
    Hosté sehráli početní výhodu slušně, ale bez kýženého efektu v podobě srovnání stavu. Po přečkání oslabení měli domácí výpad, Páleník ale nepřešel přes Vehovského.
     
    48:25
    Daniil Skorochod se už radoval z gólu, když zůstal viset sám na pravém kruhu a střílel nad Zárubovu vyrážečku. Domácí gólman ale předvedl na poslední chvíli fantastický zákrok!
     
    47:30
    Poruba má tak první přesilovku a nesehrála to na první dobrou špatně. Vehovský nahrával na Ostřížka, který měl odkrytou branku. Zpracování ale nebylo tak stoprocentní, následná střela šla jenom do bloku.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. Studnický (Klíma)


    Mountfield HK: Záruba (V. Petřík) – Vencl, Janeček, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Hendrych (A), Šichan, Šedivý – Vondruška, Páleník (C), Klíma – Hornych, Koklar, Václavíček.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC RT TORAX Poruba: Bernard (Láryš) – Majkowski, Michalík, Stasjuk, Noga, Dragon (A), Korbel – Skorochod (A), Vehovský (C), Ostřížek – M. Kozák, Stryczek, Dietrich – Václavek, Bobok, Ignatěnko.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Honza – Hájková, Jiruška

    Diváci: 77
    bahis siteleri