Jihlava – Kolín 3:2 (po pr.) | Litoměřice – Vsetín 4:1 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 2:1 (po pr.)
Pardubice B – Frýdek-M. 5:4 (po pr.) | Sokolov – Prostějov 2:3 (po pr.) | Přerov – Slavia 4:2 (kon.)
po prodl.
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 25.10.2023, 18:00 • Buly Aréna Kravaře • Chance liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poruba v Kravařích potvrdila roli favorita, Třebíč v dramatickém střetnutí pokořila 2:1 v prodloužení.

    Domácí mužstvo získalo těsný náskok v úvodním dějství zásluhou úspěšné dorážky Ondreje Šedivého. Jednobrankový náskok Porubě vydržel až do 46. minuty, kdy přesilovku Horácké Slavie přetavil ve vyrovnávací trefu Matěj Psota. Za stavu 1:1 zápas dospěl do prodloužení a rozuzlení přišlo v závěrečné vteřině, kdy rozhozeného Mičána prostřelil Petr Mrázek.

    Svěřenci trenéra Režnara navýšili náskok na čele před druhým Vsetínem na čtyři body. Třebíč zůstává osmá, náskok na první místo se lehce zvýšil na čtrnáct bodů. (20:25:57)
     
    Konec zápasu.
    64:59 Petr MRÁZEK - 2:1
     
    64:59
    Poruba právě vstřelila branku!
    Bonusový bod bere domácí celek! Když už se zdálo, že o osudu utkání rozhodnou nájezdy, tak nahození Krenželoka zastavil Klimíček, dojel za bránu a před ni puk vrátil na hokejku PETRA MRÁZKA, ležící Mičán forhendový pokus soupeře vyrážečkou ztlumil, ale mimo tři tyče puk odrazit nezvládl. Asistence: Jiří Klimíček a Lukáš Krenželok.
     
    64:11
    Vítězný gól toužil vstřelit aktivní zadák Andrej Adamec, od modré nicméně napálil tvrdou forhendovou střelu jenom vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    63:37
    Po pravém mantinelu se Adam Sedlák probojoval za osobního strážce, jenže přitom ztratil rychlost, suverénně ho následně předjel a kotouč sebral Antonín Bořuta.
     
    63:06
    Michal Vachovec poslal nepovedenou zadovku Aaronu Berishovi, tomu se alespoň povedlo zastavit do protiútoku směřujícího Ferdu.
     
    62:31
    Po přerušení hry došlo za bránou Poruby k potyčce mezi Ondrejem Šedivým a Lukášem Křížem, obě horké hlavy vyfasovaly dvě minuty za hrubost.
     
    62:20
    Třebíč se oslabení ubránila! Martin Dočekal navíc v klidu mohl odjet na střídačku, protože hra právě probíhala ve středním pásmu.
     
    61:49
    Doprava dostal nabito Vojtěch Střondala, forhendovému projektilu z první podle všeho Jan Mičán pomohl nad břevno ramenem.
     
    61:22
    Z levého kruhu tentokráte vypálil Jiří Klimíček. Obránce mířil na přední tyčku, tu poměrně výrazně minul. Domácí zůstávají v útočné třetině.
     
    60:45
    Rozhodnutí bylo blízko! Křižnou nahrávku obdržel do levého kruhu Střondala, jenž z první nabízel před bránu puk Tomáši Šoustalovi, který kus černé gumy usměrnil do levé tyče.
     
    60:15
    Úvod prodloužení přináší dvouminutový trest pro Třebíč, ve středním pásmu se podražením prezentoval nejproduktivnější hráč soutěže Martin Dočekal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení. Horácké Slavie se v závěrečné dvacetiminutovce povedlo vyrovnat, když přesilovou hru využil ve 46. minutě do odkryté brány zakončující Matěj Psota. Poruba byla po inkasovaném gólu aktivnějším týmem, k tříbodovému zisku však ofenzivní snahy nevedly.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Ještě jednou zahrozili hosté, leč bekhendové nahození Radima Ferdy za vlastní bránu šikovně zblokoval Michal Gutwald.
     
    59:16
    Nahození z poloviny hřiště Daniel Dolejš nepodcenil, dal betony k sobě a tím levým kotouč přisunul ke spoluhráči Klimíčkovi.
     
    58:33
    Vojtěch Střondala přihrál za pravý kruh Tomáši Šoustalovi, jeho forhendový pokus bez přípravy trefil brusle beka Štebiha.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. O. Šedivý (P. Mrázek, Klimíček), 65. P. Mrázek (Klimíček, Krenželok) – 46. Psota (Dočekal, Bořuta)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – A. Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček, A. Adamec – Tvrdoň, Střondala (A), Šoustal – Klímek, Berisha, Christov – Häring, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
    Trenér: Jiří Režnar

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Pakarinen) – Vodička, Štebih, Baláž, Bořuta, Poizl, Kříž – Ferda (A), Malý, Dočekal (A) – Psota, Bittner (C), Vodný – Horváth, Kučera, Frömel – Michalčuk, Maty. Svoboda, Matě. Svoboda.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Úlehla, Kubičík – Kleprlík, Otáhal

    Diváci: 512
    bahis siteleri