Přerov – Frýdek-M. 2:3 (po pr.) | Zlín – Prostějov 5:4 (kon.) | Jihlava – Třebíč 0:2 (kon.)
Znojmo – Kolín 3:2 (3:2 po s.n.) | Pardubice B – Litoměřice 5:0 (kon.) | Sokolov – Slavia 4:3 (po pr.)
Poruba 2011 – Vsetín 3:0 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
VHK ROBE Vsetín
Středa 01.11.2023, 18:00 • Buly Aréna, Kravaře • Chance liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas, který začínal větší aktivitou hostujícího Vsetína. Zhruba v polovině první třetiny se však celá situace obrátila a až do poslední sirény diktovali tempo Ostravané. Úvodní třetina skončila bezbrankovou remízou, v té druhé však domácí otevřeli skóre po úniku Frenkse Razgalse. Uběhlo 6 minut a prosadil se i člen 4.formace domácích, Petr Mrázek. Zbytek třetiny se nesl ve znamení šancí Poruby, ze kterých už ale domácí skórovat nedokázali. To však neplatí o začátku poslední třetiny. V ní se totiž po 5 a půl minutách trefil Šedivý a dostal tak Porubu do klidného vedení 3:0. Právě gólem Šedivého skončila všechna radost ze vstřelených branek na obou stranách a to i přesto, že si oba celky zahrály přesilovky. Vsetínu zápas nevyšel podle představ, navíc proti ním stál v bráně neprůstřelný Ondřej Bláha. I díky něho má teď Poruba náskok sedmi bodů. (20:19:50)
     
    Konec zápasu.
     
    58:06
    Jen co hlasatel ohlásil poslední 2 minuty třetiny, Ďurkáč se dostal ke střele. Pokus vsetínského beka skončil pouze na hrudi Bláhy.
     
    56:39
    Ani Poruba dnes nevyužila žádnou početní převahu. Narozdíl od Valachů je to ale mrzet nemusí, dokázali totiž dát 3 góly i během hry 5 na 5.
     
    55:48
    Pořádnou pumelici vyslal na bránu Krenželok. I s takovouhle střelou si Romančík dokázal poradit a vyrazil puk do bezpečí.
     
    54:18
    Vsetínu dnes přesilovky opravdu nevycházejí. Vždyť už promarnili 3, ve kterých navíc spíše dominovali domácí. Teď si podruhé zkusí také oslabení, na trestnou lavici odešel Mads Larsen za sekání.
     
    52:52
    Aby nehráli jen domácí, tak se ukázal také hostující Tomáš Jandus. Útočník Valašského hokejového klubu se natlačil před Bláhu, jenž jeho pokus zlikvidoval a zároveň posunul bránu mimo své místo.
     
    52:20
    V oslabení se do velké šance dostali Ostravané! V přečíslení dva na jednoho se ocitli Šoustal se Střondalou. Druhému jmenovanému ale kotouč ve finální fázi sklouzl a následná dorážka Šoustala zamířila nad.
     
    50:55
    Vnuk Vladimíra Vůjtka Petrovický je hodně šikovný. Zapojuje se do spoustu akcí Valachů, hraje i na přesilovce. Před chvílí se mu však nepovedla přihrávka a domácí tak soupeře vyhnali pryč z pásma.
     
    50:25
    Domácí obránce se provinil ihned po tom, co se z trestné lavice vrátil jeho spoluhráč Šedivý.
     
    49:20
    Ďurkáčovi sklouzl puk od hole a domácí se tak mohli osvobodit a vystřídat. Zatím ty přesilovky Vsetínu nejdou.
     
    48:16
    Nejproduktivnější hráč domácích dává hostům příležitost zdramatizovat utkání. Šedivý se totiž provinil sekáním a odsedí se dvě minuty.
     
    47:58
    Gřeš předvedl krásné sólíčko. Už ze středního pásma vjel s pukem do útočného, obkroužil bránu a vystřelil. Jeho pokus ale mířil vedle.
    45:27 Ondrej ŠEDIVÝ - 3:0
     
    45:27
    Poruba se dostává do tříbrankového vedení! Celkem poklidné vedení vystřelil domácím ONDŘEJ ŠEDIVÝ, jenž dostal skvělý pas zpoza branky od Krenželoka. Asistence: Lukáš Krenželok, Petr Mrázek
     
    44:49
    Vachovec se opět dostával do útočného pásma. Při jeho jízdě ho ale zklamal puk, který se mu zamotal mezi nohy a akce tak skončila.
     
    42:58
    Petrovický se pokusil snížit skóre, jeho pokus od modré čáry ale opět lapil Bláha.
     
    42:00
    Vachovec chtěl prověřit brankéře hostů, zda dává pozor. Nahodil tak puk na bránu soupeře, s pukem si poradil Romančík a rozehrál ho do bezpečí.
    Marken.cz

    Matěj Kotala

    Branky a nahrávky: 22. Razgals (Klimíček, Christov), 28. P. Mrázek (O. Šedivý, Krenželok), 46. O. Šedivý (Krenželok, P. Mrázek)


    HC RT TORAX Poruba 2011: O. Bláha (Dolejš) – A. Sedlák, Doudera, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, A. Adamec – Šoustal, Střondala (A), Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec (A), Klímek – O. Šedivý, Krenželok (C), P. Mrázek.
    Trenér: Jiří Režnar

    VHK ROBE Vsetín: Romančík – Larsen, Staněk, Ďurkáč, Petrovický, Kunc, Smetana (A), Kojo, Š. Bláha – Rob (A), Bērziņš, Jonák – Hrňa (C), Klhůfek, Kubiš – Jandus, Kern, Vaňo – Dědek, Kratochvil.
    Trenér: Jiří Weintritt

    Rozhodčí: Svoboda, Rapák – Vašíček, Kráľ

    Diváci: 1085
    bahis siteleri