K. Vary – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:3 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 3:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
Mountfield HK
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 17.09.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 572 diváků. (18:46:50)
     
    Z mé strany je to v dnešním večeru již vše. Užívejte zbytku víkendu, studentům na UHK přeji pohodový start semestru a někdy příště se budu v Hradci na vás těšit. Carpe diem!
     
    V ČPP Aréně se slaví a tohle byla zase reklama na hokej! Tradiční bitva s Libercem nabídla osm branek, přitom vše mohlo dopadnout jakkoliv. Michal Birner srovnal na konci 48. minuty povedenou střelou na 3:3 a bylo to otevřené až do posledního možného momentu. Chvíli měli navrch hosté, chvíli zase domácí, rozhodnutí přišlo v čase 51:54. Tamáši našel fantastickou přihrávkou napříč pásmem Aleše Jergla, který zaznamenal vítězný gól. Následná trefa Olivera Okuliara 15 sekund před koncem do prázdné dala stvrzenku na tři body a Okuliarův hattrick.

    Střely na branku: 33 – 32 (11 – 7)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Fakticky se již dohrává. Ještě jedno buly ve středním pásmu, zatímco čároví průběžně sbírají kšiltovky, jež dopadly na ledovou plochu.
     
    59:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čepice na led, tenhle slovenský klenot má hattrick! Tygrům se nepovedlo kloudně dostat do náporu a puk vybojovali zpátky domácí. OLIVER OKULIAR na sebe vzal vyhození z pravého kruhu vlastního pásma a neomylně poslal kotouč do branky. V Hradci je hotovo – 5:3! Asistence: Aleš Jergl, Bohumil Jank.
     
    59:26
    Jergl po přistrčení od Okuliara mohl dát tečku, trefil ale jenom couvajícího Melancona, který suploval brankáře!
     
    59:02
    Tygři střídali na hraně, vyhození Jergla ale icingem nebude. Liberci se čas krátí.
     
    58:49
    Jeden z libereckých obránců chtěl nahazovat po mantinelu, puk ale nabral až moc a poslal na tribuny. Štěstí pro Liberec bylo, že došlo k teči hokejky bránícího hradeckého hráče.
     
    58:25
    Tentokrát vyhráli buly domácí. Radovan Pavlík vyhodil alespoň do středního pásma, to je pro Hradec v tento moment stěžejní.
     
    58:21
    Vyhrané buly pro hosty značilo příležitost pro Melancona. Jeho tvrdou střelu Bartošák viděl a zasáhl. Stále je však pro Tygry ještě dost času.
     
    58:13
    Blain vyhodil puk na čistý icing. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu a Hrenák míří na střídačku, Liberec nemá na co čekat!
     
    57:57
    Liberec tak bere oddechový čas, neboť mnoho času na body již nemá. Odvolá brankáře rovnou?
     
    57:57
    Ještě předtím však dojde k rozmíšce mezi McCoshenem a Chalupou, který strčil do obránce, jenž přepadl na brankáře. Rozhodčí jenom vykazují hru do středního pásma a žádného aktéra netrestají.
     
    57:29
    Filip Pavlík ustál souboj s Klímou u mantinelu, navíc pak Lvi dostali hosty pryč z pásma. Dá se očekávat, že Hrenák za chvíli pojede z branky ven.
     
    56:37
    Flynn přihrávkou pod nohama vyzval spoluhráče za sebou v pokračování útočné akce, ale neúspěšně. Šlo se tak na druhou stranu, kde vymýšlel nahrávku krosem Šťastný. Po sérii doteků nakonec skončil puk na střídačce Liberce.
     
    56:04
    Ochranná síť se rozvlnila i na druhé straně ledové plochy. V útočném pásmu tak Hradečtí zůstanou i nadále.
     
    55:34
    Přes tři nahrávky se dostal puk na modrou pro Ivana, který pálil do prvního beka před sebou. I vlivem tohoto se rozvlnila ochranná síť nad Bartošákem a přerušuje se.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Okuliar, 13. Šťastný (Perret, Okuliar), 40. Okuliar (Blain, Pavelka), 52. Jergl (Tamáši, Blain), 60. Okuliar (Jergl, Jank) – 2. Flynn (TS), 28. Flynn (Rychlovský, Melancon), 48. Birner (Bulíř)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Marcel, Freibergs, Pavelka, F. Pavlík, Jank – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Šťastný – Chalupa, Zachar, Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – Budík, Ivan, McCoshen, Melancon, Derner, Kolmann, A. Král – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Pérez, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, Rychlovský, Hawryluk – Vlach, Šír, Gajda.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 572
    bahis siteleri