K. Vary – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:3 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 3:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 17.09.2023, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:21:02)
     
    Dnešní utkání sledovalo 6047 diváků.
     
    Je konec! První domácí utkání Českých Budějovic končí prvním vítězství pro tento celek! Jihočeši vstřelili v poslední periodě dvě branky. Nejprve dal svou druhou branku v utkání Adam Kubík po dobré práci celé formace. Budějovice se navíc také trefily ve vlastním oslabení, když Brant Harris obral posledního soupeře o puk a poslal jej mezi betony Konráda.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Olomoučtí hrají přesilovou hru se šesti muži v poli, ale nedaří se jim vymyslet nějakou kombinaci. Už je to jasné... První tři body v sezóně bere Motor!
     
    59:09
    Jiří Ondrušek vypálil tvrdě od modré, jenže netrefil branku. Následně se puk odrazil do středního pásma.
     
    58:53
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Lukáš Pech – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:33
    Milan Doudera zkoušel pálit od modré, ale jeho rána byla sražena prvním soupeřem. Olomouc se ale nemůže k ničemu dostat, ani ke hře bez gólmana.
     
    57:59
    Milan Doudera je na ledě!
     
    57:38
    Lukáš Vopelka dokázal dostat kotouč mimo obrannou třetinu, přestože už byl v pádu. Velmi dobrá práce domácího útočníka, Olomouc musí začít odzadu.
     
    56:55
    České Budějovice právě vstřelily branku! Také domácí se trefují v oslabení a dost možná rozhodují o osudu celého utkání! BRANT HARRIS sebral kotouč poslednímu hostujícímu hráči a šel na gólmana. Nakonec ještě naznačil tyčku, až poté vystřelil. Trefil se mezi betony a může jít slavit se spoluhráči. Bez asistence.
     
    56:21
    Silvester Kusko zakončoval pohlednou akci hostujícího týmu střelou na zadní tyč. Tam se však zjevila lapačka českobudějovického brankáře, jenž chytá.
     
    55:59
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Milan Doudera – 2 min., podrážení.
     
    55:07
    Jakub Sirota se z pozice obránce objevil úplně na opačné straně. Sice se šikovně zbavil napadajícího obránce, jenže následně o kotouč zase přišel.
     
    54:23
    Pavel Musil měl na pravé straně spoustu prostoru a dostal se s kotoučem až do útočného pásma. Tam jej chtěl nahodit podél mantinelu, získali jej domácí.
     
    53:43
    Hostujícím hráčům se v posledních momentech nedaří směrem dopředu. Je tady znovu jen zakázané uvolnění a Branislav Konrád se musí mít stále na pozoru.
     
    53:15
    Tuhý souboj o kotouč probíhal na útočné modré domácího celku. Ten nakonec vybojovali domácí, ale museli si pro puk dojez až do obranné třetiny.
     
    52:34
    Jihočeši se po oslabení dlouho nemohli dostat ze svého pásma. Filip Přikryl posléze vyjel s pukem a nechal spoluhráče vystřídat. Následuje icing Olomouce.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 26. Kubík (Pýcha), 48. Kubík (Pech, Ordoš), 57. Harris – 28. Orsava (Kusko, Řezníček)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Krutil, Štencel, Hovorka, Kachyňa – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Hanzl, M. Beránek – Koláček, Vopelka, Toman.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.
    Trenér: Jan Tomajko.

    Rozhodčí: Pražák, Květoň – Lhotský, Hnát.

    Diváci: 6047
    bahis siteleri