Třinec – Mountfield HK 0:5 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:2 (kon.)
Motor ČB – Vítkovice 2:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Mountfield HK
Pátek 29.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a dovolím si vás pozvat ke sledování dalšího textového online přenosu z dalšího extraligového utkání ve WERK ARENĚ. To se uskuteční v rámci 8. kola Tipsport extraligy v pátek 6. října 2023 od 17 hodin, kdy se pod Javorovým uskuteční zápas HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav. Do té doby se mějte hezky! (19:29:17)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 29:29
    Střely mimo 18:5
    Zblokované střely 24:13
    Hity 12:10
    Vhazování 40:32
    Trestné minuty 11:11
     
    Pěkný začátek víkendu pro hradecké hráče, fanoušky i funkcionáře a trochu těžkou hlavu po dnešním utkání budou mít naopak domácí. Mountfield HK vyhrál na třineckém ledě jednoznačně nula pět. Ve třetí třetině hosté přidali ještě dvě branky – na začátku třetí části hry přidali hosté čtvrtý gól v dohrávané přesilovce z hole Jérémieho Blaina, pátý gól pak přidal v polovině třetině Oliver Okuliar. Domácí se pak ještě snažili o aspoň kosmetickou korekci, ale nepodařilo se jim to ani v početní převaze. Hosté tak v klidu došli pro tři body a budou mít veselou cestu domů.
     
    Nejlepší hráči: Richard Pánik – Jérémie Blain
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Puk je za třineckou brankou...
     
    59:26
    Tamáši vyexportoval puk z vlastního pásma do útočného, kde ho loví Jeřábek. Už se hraje pouze o čisté konto brankáře Kiviaha.
     
    58:48
    Domácí se mohli dočkat aspoň čestného a kosmetického gólu, ale Kundrátkovu přihrávku z osy útočné třetiny do strany neproměnil v gól Daňo.
     
    57:56
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Hokej se sice hraje celých šedesát minut, o čemž se v poslední době přesvědčili Oceláři dokonce málem dvakrát, ale troufnu si risknout konstatování, že dnešní zápas se pouze dohrává a o majiteli tří bodů je rozhodnuto.
     
    57:19
    Icing hostů, hra se stěhuje před Kiviaha.
     
    57:11
    Jeřábek s Hrehorčákem dostali puk přes Freibergse do obranné zóny Hradce, ale nic z toho pro domácí není.
     
    56:49
    Hrehorčák dostal puk do jízdy na pravé křídlo, ale byl při něm včas Jank.
     
    56:30
    Chalupa rozehrál z vlastního pásma a Nedomlel musí čistit obranné pásmo před Okuliarem.
     
    56:00
    Hosté jsou kompletní a málem teď prohnali domácí hráče při střídání. Kurovský ale jejich postupu zabránil.
     
    55:25
    Růžička nabil křížně Nestrašilovi, ale proti jeho střele z první se Kiviaho přesunul včas. Na druhou stranu pak mířil Pavlík s Miškářem do náznaku situace dva na jednoho, ale Jeřábek to vyřešil.
     
    54:52
    Současně jsou vyloučeni Daniel Voženílek (TRI) a Patrik Marcel (MHK). Oba hráči dostali pětiminutový trest za bitku. Pokračujeme dál v přesilovce Ocelářů (ještě 48 sekund) a vhazuje se před Kiviahem.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 104 diváků.
     
    54:52
    Jeřábkovu bombu šikovně tečoval Voženílek a Kiviaho chytá. Následně se s Voženílkem chytil Marcel, úplně přesně jsem neporozuměl proč. Domácí útočník hostujícího beka zalehl, což domácí publikum kvituje. Uvidíme, jak situaci vyřeší rozhodčí, kteří se teď radí ve svém půlkruhu.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. Miškář (Jasper, Pavelka), 22. Pavelka (Blain), 25. Blain (Lalancette), 41. Blain (Okuliar, Jasper), 50. Okuliar (Chalupa)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Adámek, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Kiviaho (Soukup) – Blain (C), Jank (A), Pavelka, Kalina, Freibergs, Marcel, Gaspar – Jasper, Miškář (A), R. Pavlík – Chalupa, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Lalancette, Zachar – Smoleňák, Moravec, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Lederer, Rampír

    Diváci: 4 104
    bahis siteleri