Plzeň – Vítkovice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:4 (kon.) | Sparta – Liberec 1:4 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:2 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:4 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC Olomouc
Neděle 08.10.2023, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Moravská bitva je u konce! Kometa si doma ponechává dva body, jeden putuje na Hanou do Olomouce. Prodloužení nejprve nabídlo drama při kontrolování trestného střílení z produkce Kristiána Pospíšila, kterou nakonec po delší poradě u videa rozhodčí neuznali jako rozhodující okamžik pro výsledek utkání. Nakonec se ale přeci jen Brno raduje, v prodloužení bylo aktivnějším týmem, vynutilo si početní výhodu a tu proměnil Jan Ščotka ve vítěznou branku svého týmu. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Adam Zbořil (KOM)

    Lukáš Kucsera (OLO) (19:38:14)
     
    Konec zápasu.
     
    63:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už je rozhodnuto! Čtveřice brněnských hráčů tak dlouho stahovala smyčku kolem olomoucké branky, až se nakonec ke střele dostal JAN ŠČOTKA a ze slotu propálil Konráda. Druhý bod tak nakonec přeci jen zůstane v Brně. Asistence: Jakub Flek.
     
    62:25
    Další Gazdovu střelu Konrád vyrazil, Marcinko se k dorážce nedostal a Olomouci se podařilo vyhodit.
     
    61:58
    Zbořil připravil ránu pro Gazdu, Konrád však dobře četl hru a byl připraven prudkou ránu brněnského zadáka zkrotit.
     
    61:29
    Kometa bude mít další možnost dnešní utkání ukončit. Dvě minuty za podrážení nafasoval Jiří Ondrušek.
     
    61:08
    Hlavní rozhodčí po dlouhé poradě rozpažil! Branka nemohla být uznána pro dotek brankáře s pukem a Pospíšil už zakončoval dle verdiktu nadvakrát! Boj o bonusový bod z moravské bitvy tak bude pokračovat!
     
    61:08
    Stále se prohlíží záznam trestného střílení, který určí, zda si Kometa doma ponechá bonusový bod, nebo zda se bude pokračovat ve hře.
     
    61:08
    K trestnému střílení se rozjel Kristián Pospíšil, položil si Konráda a pak sebejistě zavěsil. Ovšem rozhodčí budou ještě na videu kontrolovat, zda Pospíšil nenechal puk za sebou!
     
    61:08
    Pospíšil byl zahákován Macuchem a Kometa bude mít k dispozici trestné střílení!
     
    60:15
    Bambula dopravil puk do útočného pásma, najel si na osu hřiště a přihrávkou jej posílal na hranici brankoviště, kde byl připraven Ondrušek, tomu však kotouč ujel a slibně se rodící akce nebyla zakončena.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je minulostí a obě moravská mužstva si rozdělí po bodovém zisku, čemuž i odpovídal obraz hry ve třech třetinách. Olomouc nejprve ve třetí třetině otočila skóre zásluhou Michala Kunce. Pak si ale Hanáci sami zkomplikovali situaci, když Kometě umožnili dvojnásobnou početní výhodu, kterou nakonec zužitkoval pátou brankou v sezoně obránce Daniel Gazda. Nyní bude následovat prodloužení ve třech hráčích na obou stranách, pokud se ani do pěti minut nerozhodne, budou následovat samostatné nájezdy. Pro Olomouc je už však nyní jasné, že po Vítkovicích si minimálně bod odveze i z ledu druhého moravského konkurenta, dočká se i první výhry? To se dozvíme už za malou chvíli.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Už běží poslední minuta první třetiny, po bojích v obranném pásmu Kometa vyhodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:47
    Olomoučtí se teď srazili u vlastní střídačky a z ledu se jen těžce zvedá Rok Macuch.
     
    58:21
    Aron Chmielewski zkusil Furcha překvapit schovanou střelou od mantinelu, brněnský brankář si však kotouč pohlídal a ukryl v lapačce.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:21
    Tentokrát vyhození pouze za cenu zakázaného uvolnění odehrála Kometa, vhazuje se znovu před Furchem.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 37. Zbořil (Ďaloga, Kohout), 54. Gazda (Holík, Moses), 64. Ščotka (Flek) – 39. Kucsera (Anděl, Sirota), 49. Kunc (Anděl, Kucsera)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka, Kučeřík (A), Holland, Ďaloga, Gazda, Zahradníček – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Zembol, Jenyš.
    Trenér: Modrý

    HC Olomouc: Konrád (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Černý – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Chmielewski, Macuh, Klimek – Kusko, P. Musil (A), Orsava – Kunc, Anděl, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Axman, Blažek

    Diváci: 6708
    bahis siteleri