Plzeň – Vítkovice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:4 (kon.) | Sparta – Liberec 1:4 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:2 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 08.10.2023, 19:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 533 diváků. (22:07:48)
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte pohodový – i když velmi krátký – zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit opět z východočeské metropole na počtenou!
     
    Kromě pár náznaků strkanic se skutečně nic víc nestane. 45. východočeské derby tak pro sebe utrhlo Dynamo, které přežilo snížení Hradce v přesilové hře ze začátku 44. minuty. Lvi poté měli několik solidních náznaků, všechny ale bez problémů pochytal Roman Will. Domácí to pak ještě zkusili v šesti, definitivní tečku výsledku ale dal v čase 58:48 do prázdné David Cienciala. Pardubice tak stále zůstávají neporaženy v základní hrací době a zůstávají na prvním místě tabulky, Hradec je aktuálně šestý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Šťastný nepřesně vracel z levého křídla za sebe a je hotovo, herně se již nic víc nestane!
     
    59:20
    Hra se soustřeďuje u mantinelu a Dynamo má utkání pod kontrolou. Tady zřejmě žádný mocný obrat nepřijde.
     
    59:06
    Lvi to dohrávají sympaticky až do konce. Bartošák jede znovu na střídačku a berou si oddechový čas.
     
    58:48
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    72 sekund před koncem je hotovo. Domácím se zamýšlená kombinace příliš nepovedla, prudká přihrávka na pravé křídlo dala Dynamu možnost vybojovat kotouč. DAVID CIENCIALA od vlastní střídačky trefil opuštěnou branku, čímž tak rozhodnul. Bez asistence.
     
    58:09
    První momenty ale nevyšly. Kaut vyhodil alespoň do středního pásma, Hradec musí dobývat znovu.
     
    57:46
    Šťastný kličkou vyřadil ze hry napadajícího Pauloviče a z vrcholku levého kruhu střílel Willovi na betony. Ten si celou situaci pohlídal a přerušil hru. Patrik Bartošák v přerušení jede na střídačku, Hradec jde do rizika!
     
    57:12
    Tamáši nechal na ose hřiště puk pro Bohumila Janka, který si sjel nad kruhy a ostře vypálil. Will vyrazil maskou a Pardubice vyhodily jenom na zakázané uvolnění.
     
    56:38
    Freibergs povalil na zem Kousala, což už bylo možná nad rámec toho, co lze ještě brát v rámci souboje o puk. Hra ale pokračuje bez intervence dále.
     
    55:29
    Dvořák dostal od Sedláka křížem nabito na modrou. Rozhodl se tak pro razantní pokus, pro Bartošáka to byl ale další z rutinních zákroků. Hradci se čas na srovnání začíná krátit.
     
    54:43
    Cienciala dostal krátkou nahrávku od Vály a pálil vkleče, neboť při otočce upadl. Bartošák v klidu sebral puk do lapačky.
     
    54:13
    Pavelka si zpracoval puk ze vzduchu a hodil ho na Lalancettea, což neušlo pozornému rozhodčímu, jenž přerušuje hru. Kvalita hry častým přerušováním v posledních minutách poměrně trpí.
     
    52:59
    Radovan Pavlík taženou nahrávkou našel na pravé straně Pilaře, který za to taktéž tahem vzal. Střela sice měla razanci, ale chyběla jí o něco větší přesnost.
     
    52:37
    Poslední nápor zhatilo postavení Tamášiho v brankovišti, a tak se hra vykazuje do středního pásma. Následuje poslední komerční přestávka v duelu.
     
    51:56
    Dynamo oslabení v poklidu zvládá, dvakrát za sebou vyhodilo a Mandát poměrně v klidu může vstávat.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 27. Lalancette (Blain, Pavelka), 44. Blain (Pavelka) – 17. Zohorna (Vála, R. Kousal), 32. Kaut (Cienciala), 40. Vondráček (Hrádek, Mandát), 59. Cienciala


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank (A), Blain (C), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Pilař, Šťastný – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Jergl (A) – Chalupa, Moravec, A. Novotný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, T. Dvořák, Bučko, Vála, Kolář, Hrádek – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Kaut, Cienciala, Paulovič – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 6 533
    bahis siteleri