Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Motor ČB – Sparta 1:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:8 (kon.) | Litvínov – Pardubice 4:1 (kon.) | Kladno – Olomouc 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
HC Kometa Brno
Pátek 27.10.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 842 diváků. (20:42:35)
     
    Stadion se již vylidnil a z mé strany je to již vše. Mějte krásný sváteční víkend, stihněte se ještě zásobit před sobotním zavíráním obchodů a někdy příště se budu z hokeje v Hradci těšit napočtenou!
     
    V hostujícím sektoru se mohutně slaví a není divu! Kometa totiž třetí třetinu zvládla ve velkém stylu a došla si pro výhru 5:1, čímž tak smazala čtyřgólový rozdíl hned z prvního kola. Domácí sice snížili v polovině 45. minuty díky Aleši Jerglovi, závěr utkání ale měli plně pod kontrolou hosté. Ti nejprve odskočili na začátku 52. minuty díky gólu Kristiána Pospíšila, definitivní tečku třem bodům ale dali dvěma trefami během 15 sekund. Jakub Flek a Tomáš Vincour se taktéž zapsali do listiny střelců a Brnu stačilo na výhru 20 střel.

    Střely na branku: 34 – 20 (16 – 7)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Tamáši nestihl přihrávku od Blaina, puk se vrátil za Bartošáka a poslední sekundy se ani nedohrávají. V Hradci je hotovo!
     
    59:19
    Kometa jenom vyhazuje puky do bezpečí a nikam se nežene. Tenhle duel totiž bezpochyby dotáhne ke třem bodům.
     
    58:36
    Filip Pavlík dojel nahození za branku a posunul Lalancetteovi, který neměl komu nahrávat. Proto musel hru stáhnout zpátky do obranného pásma.
     
    57:49
    Moses se protáhl po pravém křídle a tlačil puk před branku na Cingela. Toho ale odtlačil Blain.
     
    56:46
    Teď už se tak fakticky jenom dohrává. Lvi sice tráví čas v útočném pásmu, srovnat je ale nereálná mise. Přestože domácí kotel prořídl, ti opravdoví fanoušci stále zůstali a vytváří závěru duelu důstojnou atmosféru.
     
    54:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Navíc o 15 sekund později přichází pátý gól Komety, a tak je už hotovo definitivně. Petr Kratochvíl dostal puk za obranu a jel sám na branku. Nastalý problém chtěl vyřešit Bartošák a Kratochvílovi skočil pod nohy, čímž sice zabránil gólu, z druhé vlny ale dojížděl TOMÁŠ VINCOUR, který bez potíží trefil prázdnou – 1:5! Asistence: Petr Kratochvíl, Zdeněk Okál.
     
    53:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnský klub navíc odskakuje hned záhy na tříbrankový náskok a pečetí tři body! Nejprve vše zahájil Jakub Flek, který dostal puk na pravý kruh a střelou donutil Bartošáka k zákroku. Domácí gólman vykopl do rohu a JAKUB FLEK vracel puk z ostrého úhlu na kasu. Na hranici brankoviště však stál Lalancette, jemuž se nastřelený kotouč o brusli odrazil za Bartošáka – 1:4! Asistence: Petr Holík, Jan Ščotka.
     
    53:26
    Zatímco hraje jakožto hudební podkres pecka Narcotic od kapely Liquido, tresty byly rozděleny následovně:

    Oliver Okuliar (MHK) dostává dvě minuty za hrubost, stejně tak i Rhett Holland (KOM). K tomu ještě překvapivě dostal Bohumil Jank (MHK) osobní trest za bitku a míří tak předčasně do kabin.
     
    53:26
    Okuliar byl poté navíc poměrně důrazný na brankovišti a nevinné kočkování přešlo v lehkou bitku, ve které byli kromě gólmanů snad všichni. Rozhodčí se radí o trestech, dá se ale očekávat, že se všechno vykrátí.
     
    53:00
    Okuliar byl znovu sám za brankou a rozhodl se nahodit obloučkem přes branku. Mezi kruhy ale nikdo nebyl a útok Hradce pokračuje dále.
     
    52:21
    Krátce po vhazování v útočném pásmu mohli domácí snížit, když se odražený puk dostal k Pavelkovi na levý kruh. Ten ho vzal z první, Furch se ale parádně přemístil a odmítl téměř jistý gól!
     
    51:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující celek odskakuje znovu na dvě branky náskoku a blíží se třem bodům! Estephan u mantinelu přišel v souboji o hokejku a podvědomě počítali ostatní s vyloučením. Jenže to nepřišlo a Moses vyhodil obloučkem přímo na osamoceného KRISTIÁNA POSPÍŠILA, jež jel sám na kasu. Bartošáka si položil a zkušeně zakončil nad jeho beton – 1:3! Asistence: Steve Moses.
     
    50:00
    Přesně deset minut před koncem třetiny přichází po závaru na brankovišti přerušení hry a komerční přestávka.
     
    48:59
    Furch velmi riskantní rozehrávkou dostal pod tlak nejenom sám sebe a Pavelkova střela z modré měla parametry, hostujícího brankáře však zachránilo to, že před ním blokoval Ščotka.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 45. Jergl (Tamáši) – 14. Marcinko (Zaťovič), 40. Okál, 52. Pospíšil (Moses), 54. Flek (Holík, Ščotka), 55. Vincour (Kratochvíl, Okál)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Jasper – Pilař, Estephan, Šťastný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Boltvan, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Vincour, Kratochvíl.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Hradil, Stano (SVK) – Rampír, Axman

    Diváci: 4 842
    bahis siteleri