Mountfield HK – Sparta 2:1 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 30.11.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 834 diváků. (20:44:06)
     
    ČPP Aréna slaví, hráči pomaličku mizí do kabin. Z mé strany je to tak v rámci čtvrtečního večeru vše. Mějte krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se na vás budu z východočeské metropole těšit na počtenou!
     
    Byly to v závěru dramatické chvíle, Lvi je ale ustáli a slaví posun na páté místo tabulky! Sparta se ve třetí třetině hnala za srovnáním a měla k tomu pár příležitostí, v té největší ještě před power-play ale selhal Irving. Hradec měl možnost zlomit tohle drama v přesilové hře, ta se mu ale příliš nepovedla a Pražané žili i při hře v šesti. Horáka ale od srovnání dělily centimetry, načež to v závěru Mountfield k výhře 2:1 uhrál.

    Střely na branku: 24 – 23 (4 – 10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Domácí zkušeně podrželi puk za vlastní brankou v posledních sekundách, a tak je hotovo. Hradec slaví!
     
    59:41
    Miškář mohl rozhodnout definitivně, z nadějné pozice ale krosem minul!
     
    59:38
    Poté se Pražané dopustili ofsajdu. Také ale došlo ke korekci času, ten se posouvá zpět o dvě sekundy.
     
    59:25
    Horák od modré mohl klidně v tomhle bláznivém závěru srovnat! Irving se napřáhl na modré a v předbrankovém prostoru do puku sáhl právě Horák. Od jeho hokejky se odrazila střela do tyče, následně do ledu a posléze mimo brankoviště. Spartu od srovnání dělily centimetry!
     
    59:07
    Chlapík najížděl na pravé straně do pásma, zatímco Sobotka se zapomněl na levé v souboji s Lalancettem. Je tak z toho sparťanský ofsajd, 53 sekund před koncem.
     
    58:29
    Estephan vyhodil zpoza vlastní branky kamsi na protější kruhy. Tohle zatím Lvům stačí, i když by potřebovali nejlépe branku.
     
    58:05
    Vyhrané buly a střela, vzorec, který hosté praktikovali naposledy. Jan Lukáš ale dobře viděl a skryl puk v lapačce.
     
    58:00
    Pláněk to po vyhraném vhazování zkusil rovnou od prken. Puk razanci měl, letěl však zhruba o půl branky vedle. Je z toho tedy zakázané uvolnění.
     
    57:54
    V dalším přerušení si již Sparta bere oddechový čas. A protože už předtím Kovář pokukoval po střídačce, zřejmě zůstane venku.
     
    57:43
    Chlapík po ošetření dal vědět tvrdou střelou, když mu puk z pravé strany přenechal Horák. Lukáš spolehlivě jistil, stejně tak si poradil i s následným nahozením.
     
    57:19
    Kestner střílel přes Janka od mantinelu, zároveň předtím ale došlo k porušení pravidla o postavení útočícího hráče v brankovišti. Lukáš najednou koukal směrem k zadnímu mantinelu a branka byla napůl vyhozena z postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    56:30
    Řepík dostával puk na pravém křídle dost možná již v ofsajdu, hra ale pokračovala dále. Hosté se nakonec dostali z pásma sami, Hradec díky Pilařovi pár sekund vepředu ukrojil.
     
    56:09
    Perret chtěl nahazovat o mantinel do útočného pásma, místo toho ale bylo jenom vyhození na střídačku. Vhazovat se tak bude znovu na středovém kruhu vyzdobeném logem pořadatelského klubu.
     
    55:25
    Sparta ale jinak všechno okolo zvládla, včetně zbavení se dotírajícího Okuliara v předbrankovém prostoru. Závěr je tak stále velmi otevřený.
     
    54:26
    Nakonec mohl třetí gól padnout z běžné situace. Tamáši dostal výborný pas na pravém kruhu a pálil na zadní tyč, kterou těsně minul!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Šťastný (Tamáši), 25. Freibergs – 6. Forman (Řepík)


    Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank (C), Pavelka, Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Okuliar, Miškář (A), Chalupa – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret (A), Lalancette, Estephan – Pajer, Pilař, Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Forman (A), Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, O. Najman, Hauser.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Zíka, Rampír

    Diváci: 3 834
    bahis siteleri