Třinec – Motor ČB 3:2 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 5:0 (kon.) | Olomouc – Liberec 3:2 (kon.)
Kladno – Litvínov 3:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 01.12.2023, 17:00 • Werk Arena, Třinec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního hokejového večera ve WERK Aréně je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (21:01:42)
     
    Jihočeši po dlouhé cestě budou hrát v neděli na domácím ledě, kam přijede rozjeté Kladno. To dnes porazilo Litvínov 3:0 a v úterý bodovalo v Třinci, když zápas dotáhlo do prodloužení.

    Třinec čeká v neděli šlágr s vedoucími Pardubicemi. Poprvé se představí ve WERK Aréně v roli trenéra soupeře Václav Varaďa. Zájem o zápas je velký a v nabídce už je jen pár desítek vstupenek. S velkou pravděpodobností bude utkání vyprodané.
     
    Slezané po tříbodovém přísunu odskočili v tabulce čtvrtému Litvínovu na rozdíl pěti bodů a přiblížili se v tabulce Spartě na dva body, navíc mají dohrávku s Kladnem k dobru.

    Jihočeši jsou po dnešních zápasech na osmém místě s 35 body a čtyřbodovým náskokem na deváté Karlovy Vary.
     
    Oceláři vynikající produktivitou v první třetině a následně dobrou obrannou prací v dalších dvou částech dovedli zápas do vítězného konce. České Budějovice předvedly úctyhodný výkon, nesložily se po první třetině a v dalších dvou částech udělaly ze zápasu drama, jenže vyrovnat se hráčům Motoru nepovedlo ani při hře bez brankáře. Jihočeši tak pocestují ve sněžné vánici s prázdným bodovým kontem.

    Nejlepší hráči zápasu: Marek Mazanec (33 zásahů/2 góly) – Filip Přikryl (0+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Vrána parádním obranným zákrokem nepustil do zakončení z obloučku Ordoše, ten po kontaktu s hokejkou upadl na led, ale rozhodčí nevylučuje.
     
    59:39
    Dravecký znovu dostal puk do středního pásma.
     
    59:08
    Draveckému se povedlo vyhodit puk do středního pásma. Hosté útočí v šesti.
     
    58:45
    Strmeň zamířil na střídačku.
     
    58:20
    Po přihrávce zpoza branky nadvakrát zakončoval Kubík, ale ani jedna střela neprolétla za záda vynikajícího Mazance.
     
    57:47
    Štencel našel za pravým kruhem volného Pýchu, který pálil z první, ale jeho pokus vyrazil jeden z hráčů vedle branky.
     
    55:59
    Smith vyhodil puk zpoza branky po mantinelu, jenže kotouč zachytil Kachyňa a rychle vystřelil. Mazanec jeho střelu viděl a puk vyrazil.
     
    54:36
    6/6
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Už je to jen o gól! Nahození Kachyni od modré čáry se odrazilo před dvojici budějovických hráčů clonících před Mazancem. MATĚJ TOMAN se nejlépe zorientoval a z otočky dorazil puk do třinecké branky – 3:2!
    Toman M., Kachyňa O., Doudera M., Strmeň J., Přikryl F., Kubík A.
    Mazanec M., Vrána P., Voženílek D., Pánik R., Smith A., Marinčin M.
     
    53:58
    Průnik Hovorky po pravém mantinelu zastavil jeden z domácích hráčů, který následně vyhodil puk z obranného pásma.
     
    53:28
    Vráblík nahodil puk od modré čáry do chumlu hráčů, brankář Mazanec toho moc neviděl, přesto puk tělem vyrazil vedle branky.
     
    52:43
    Štencel nahazoval puk od modré čáry, ale puk prolétl kolem branky a odrazil se od zadního mantinelu na třinecké hokejky.
     
    51:50
    Bohužel tato fáze utkání není moc pohledná, spousta nahození a bojovnosti. Jednou jsou v útočném pásmu domácí, jednou hosté.
     
    50:09
    Třinečtí se snaží dostat do útočného pásma, ale hosté bojovným výkonem dobře brání prostor ve středním pásmu.
     
    48:54
    Nepříjemná střela Marinčina od modré čáry, která mířila do oblasti horní tyče. Před Strmeněm ještě clonil Pánik, přesto budějovický brankář chytil puk do lapačky.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 3. Voženílek (Pánik), 17. Kundrátek (Doktor, M. Roman), 19. Čacho (Marinčin) – 38. Ordoš (Gulaš, Kondelík), 55. Toman (Kachyňa, Doudera)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel – Voženílek, Vrána (C), Pánik – M. Růžička (A), Sikora, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Doktor – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Moták.

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (21. Strmeň) – Pýcha, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Vráblík – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – D. Simon, Harris, Kubík (A) – M. Beránek, Toman, F. Přikryl – Valský, Koláček, Chlubna.
    Trenér: Čihák.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Blažek.

    Diváci: 3779
    bahis siteleri