Třinec – Sparta 1:2 (3:4 po s.n.) | Motor ČB – Olomouc 4:0 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:3 (1:2 po s.n.)
K. Vary – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Pardubice – Kladno 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Středa 20.12.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 805 diváků. (20:38:49)
     
    Z mé strany to je dnes tak vše. Mějte hezký zbytek středečního dne, sérii duelů před Štědrým dnem pak zakončíme pátečním utkáním s Mladou Boleslaví. Carpe diem!
     
    Duel 28. kola je u konce a Liberec se může s fanoušky těšit ze zisku tří bodů. Domácí sice byli ve třetí třetině střelecky aktivnější a ve finále i nebezpečnější, svoje šance ale neproměňovali. Slušný výkon navíc v tygří brance předvedl Lukáš Pařík. Lvi to pak v závěru zkusili ještě v šesti hráčích, gólem z poloviny 58. minuty ale Ronald Knot rozhodl o výhře Liberce 5:2.

    Střely na branku: 31 – 22 (10 – 5)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Liberec drží hru u mantinelu v posledních sekundách, nic většího se již v dnešním večeru nestane.
     
    59:09
    Utkání se už jenom dohrává. I potřetí v sezoně tak vítězný tým ze vzájemných zápasů potřeboval ke třem bodům pět branek.
     
    58:16
    Ještě však zbývá dohrát necelé dvě minuty. Hradec je tráví v útočném pásmu, přihrávka podél modré na Marcela ale byla nepřesná a znamenala další založení útoku.
     
    57:27
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři rozhodují o třech bodech definitivně! Okuliar si vedl puk po pravé straně, byl ale zdvojen a hosté přenesli díky Filippiho přihrávce hru na útočnou modrou. Tam byl RONALD KNOT, který snadno trefil prázdnou kasu – 2:5! Asistence: Tomáš Filippi.
    Pařík L., Rychlovský J., Faško-Rudáš M., McCoshen I., Knot R., Filippi T.
    Jergl A., Okuliar O., Pavelka T., Estephan G., Blain J., Tamáši A.
     
    57:06
    Navíc si v dalším přerušení vzala domácí střídačka time-out, Laurikainen tudíž zřejmě zůstane na střídačce!
     
    56:53
    Liberec drží závěr utkání pevně v rukách. Východočeši se nemohou dostat do očekávaného tlaku, dá se ale v dohledné době čekat, že to zkusí v šesti.
     
    56:09
    Lvi jenom vyhodili naproti Paříkovi, Tygři tak nemusí směrem dopředu extra spěchat. Hru přibrzdili ofsajdem.
     
    55:21
    Marcel couval dozadu a nevěděl, že má za sebou rozjetého Faška-Rudáše. Proto jej tvrdě srazil, šlo však plně o nešťastnou situaci. Oba hráči se po chvíli zvedli, bylo ale vidět, že je střet bolel oba.
     
    54:29
    Šťastný zavřel McCoshena na mantinelu, z jeho práce pak těžil Perret, jenž ale do zakončení nedobruslil. Přesto pokračuje Hradec před Paříkem.
     
    53:41
    Laurikainen za vlastní brankou nerozehrál zcela stoprocentně, přesto se podařilo domácím přejít do útočného pásma. V něm však dlouho nepobyli.
     
    52:42
    Marcel sice zastavil Flynna, následně ale prudce posunul puk Okuliarovi, který s tím už mnoho dělat nemohl. Liberec má závěrečné minuty zatím pod kontrolou.
     
    51:49
    Pilař posunul pod tlakem napravo pro spoluhráče, hra se posunula do útočného pásma, kde i zůstala. Navíc došlo k přerušení a následuje komerční přestávka.
     
    50:51
    Od mantinelu se Liberec dostal až k zakončení z mezikruží. To obstaral Flynn a Laurikainen nepředvedl zcela jistý zákrok, přesto ale puku mířícímu nad jeho lapačku zabránil letět dále.
     
    49:48
    Pláněk rozehrával z vlastního pásma přímo mezi dva hráče, kteří nemohli vzhledem ke svému postavení puk chytit. Proto je z toho zakázané uvolnění.
     
    48:46
    Blain stíhal Šíra, který dostal přesný pas od mantinelu a chystal se v brejku zakončit. Kanadský obránce to ale dozadu odmakal a čistým způsobem nedovolil Šírovi zakončit!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Tamáši (Okuliar, Pláněk), 40. Jergl (Tamáši, Okuliar) – 6. Rychlovský, 20. Melancon (A. Najman), 28. Flynn (Budík, Hawryluk), 31. Hawryluk (Flynn, A. Najman), 58. Knot (Filippi)


    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Pavelka, Blain (C), Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Estephan, Zachar – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret (A), Lalancette, Jasper – R. Pavlík, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Obadal, Stano (SVK) – Lhotský, Ondráček

    Diváci: 3 805
    bahis siteleri