Litvínov – K. Vary 1:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (2:4 po s.n.) | Plzeň – Olomouc 8:0 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 4:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (3:2, 0:0, 1:0)
Rytíři Kladno
Středa 03.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek prvního týdne v roce 2024 a někdy příště se budu těšit na počtenou! (20:32:48)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 396 diváků.
     
    První utkání roku 2024 dopadlo pro Hradec na výbornou! Proti Kladnu předvedl týmový výkon, který podpořil výborný Jan Lukáš v bráně. Třetí třetina přitom pro Lvy snadná nebyla, Rytíři kousali a měli své příležitosti. Dokonce byli ve finále i střelecky aktivnější, koncovka jim ale setnula vaz. Naopak Hradec pojistil tři body v čase 59:11 z hole Aleše Jergla a vyhrál 4:2!

    Střely na branku: 28 – 30 (3 – 8)
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    49 sekund před koncem je v Hradci rozhodnuto, dnešní večírek sice neplatí Pavel Ohera, ale je za tři body! Lalancette vyhrál klíčové buly, puk získal jako první Oliver Okuliar, který posunul puk na ALEŠE JERGLA. Ten ze středního pásma trefil prázdnou kasu – 4:2! Asistence: Oliver Okuliar, Christophe Lalancette.
    Jergl A., Okuliar O., Lalancette C., Kalina P., Pavelka T., Lukáš J.
    Pytlík J., Smoleňák R., Procházka M., Tralmaks E., Jágr J., Ticháček J.
     
    58:55
    Lukáš pomýšlel na gól přes celé kluziště, trefil ale jenom Smoleňáka. Kladenský tlak tak pokračoval, o chvíli později to zkusil Estephan, těsně ale minul tyčku!
     
    58:29
    Zablokovaný pokus od modré mohl poslat do prázdné Estephan, jenže při tom upadl. Dokázal tak dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    58:03
    Zatím je hra za brankou Lukáše, kde o puk bojuje několik hráčů.
     
    57:33
    Hosté na nic nečekají a hrají bez brankáře! První momenty se jim ale nepovedly, Ticháčkovi puk na modré uskočil.
     
    57:27
    Tralmaks si natáhl kotouč mimo dosah Blaina, ten ho však dokázal dobře stínovat a vylehnout pokus. Blain zřejmě dostal částečně pukem do obličeje, dokázal jej ale srazit do ochranné sítě. Kladno bere oddechový čas!
     
    56:56
    Miškář se nadvakrát dostal k puku a ze středního pásma jej pouze vyhodil k Bowovi.
     
    55:46
    Okuliar vykrýval prostor na potenciální rozehrávku Kladna, které se tímto dostalo z pásma. Zatím domácí dobře brání soupeřovu snahu o srovnání.
     
    54:57
    Alex Tamáši na závěr střídání cítil, že má ještě síly, proto se snažil protáhnout podél mantinelu a vytáhnout hru do brejku. Po souboji ale puk skončil na kladenské střídačce.
     
    54:09
    Estephan dohrál Sideroffa, který tak lehce zaváhal a přihrávka na spoluhráče do středního pásma nebyla zcela přesná. I tak se však povedlo Rytířům dostat před Lukáše.
     
    53:46
    V komerční přestávce byl v diskuzi s hlavními rozhodčími Jaromír Jágr. Nutno tedy dodat, že koncem kariéry Tomáše Plekance už mají rozhodčí v zápasech Rytířů trochu nudnější přerušení hry.
     
    53:25
    Na druhé straně Blain zachránil potenciální únik, do kterého se už dostával Smoleňák. Nebyl však rychlejší, kanadský bek tak situaci spolehlivě kontroloval.
     
    52:56
    Blain ještě zachránil pásmo na modré a střílenou nahrávkou našel před brankou naprosto volného Lalancettea, jenž však ve spěchu sám proti Bowovi selhal!
     
    52:39
    Další minuta pryč a hosté byli opět pod náporem hradecké formace. Spokojit se tak museli jenom se zakázaným uvolněním.
     
    51:33
    Hradci se povedlo těžiště hry přesunout po dobré minutě a půl. Pilař zůstal viset na pravém kruhu a dostal pobídku ke střele, tečovaný kotouč ale rozduněl jenom plexisklo.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Perret (Šťastný, Pavelka), 17. Estephan (Šťastný, Miškář), 19. Pavelka (Pláněk, Perret), 60. Jergl (Okuliar, Lalancette) – 16. Martenet (Sideroff, Jarůšek), 20. Tralmaks


    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Miškář, Estephan – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Lalancette, Jergl (A) – Zachar, Pilař, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Hudáček) – Voráček, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Sideroff, Jarůšek, Kusý – Tralmaks, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Vimmer, Babka, Bláha.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Kika, Sýkora – Svoboda, Zíka

    Diváci: 4 396
    bahis siteleri