Mladá Boleslav – Litvínov 2:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 5:7 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 2:3 (po pr.)
konec
Mountfield HK
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 16.02.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pohledná bitva v Hradci končí a fakticky není důvod domácím hráčům za výkon nepoděkovat. Proti rozjetým Ocelářům odehráli skvělou partii, nutno však dodat, že Slezané ve třetí třetině ukázali opravdu velké kvality. Přestože totiž ve třetí třetině nevystřelili ani jednou na kasu, dokázali udržet Lvy na distanc a odvézt si domů tři body. Zvládli takticky i závěr, v němž nepustili Východočechy do enormního tlaku. Pátá výhra v řadě tak Třinci prakticky zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, Mountfield čeká teď velmi důležitý finiš základní části.

    Střely na branku: 30 – 20 (11 – 0) (20:37:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    V závěru byl ještě velký závar před Mazancem, Třinec ale dotlačil puk alespoň do rohu a je tak hotovo!
     
    59:41
    Blainova střela Mazancovi vypadla, obránci se ale postarali o bezpečí.
     
    59:37
    Hosté vyhodili jenom k prázdné brance, kde byl první Freibergs. Otočil hru, ta byla následně přerušena a 23 sekund před sirénou se bude vhazovat před Mazancem. Hradec bere oddechový čas!
     
    58:49
    Jergl se snažil jít do kličky, což nevyšlo a domácí musí bojovat o pásmo znovu. To už jede Pařík na střídačku!
     
    58:13
    Pláněk za to vzal od prken, trefil jenom jednoho z obránců, od nějž se puk odrazil mimo nebezpečnou zónu. Třinec posléze opět vyhodil a Hradci se čas krátí.
     
    57:12
    Tamáši se tlačil za pukem, přes Marinčina ale neprojel. Voženílek poté zkoušel co nejdéle udržet hru na mantinelu poblíž Paříkovy kasy, ale neuspěl.
     
    56:56
    Stejně však reagují i Oceláři. Domácí střídačka si zatím nebere oddechový čas.
     
    56:33
    Za vyhozeným pukem sprintoval jeden z Třineckých a z ostrého úhlu jej střílel na McCormacka, který si jej mohl potenciálně srazit do prázdné. Situaci si však pohlídal, na druhou stranu ale vzniklo jeho riskantní rozehrou zakázané uvolnění.
     
    56:03
    Hradec na nic nečeká, Pařík startuje na střídačku a je to varianta šest na čtyři!
     
    55:09
    Další vyhození, tentokrát od Kurovského. Téměř 40 sekund přesilové hry je tak pryč, Hradec v ní zatím více nezahrozil.
     
    54:37
    Sehrávka po vyhraném buly křížem přes kruhy neprošla, Třinci se povedlo vyhodit až k Paříkovi.
     
    54:33
    Miloš Roman (TRI) po komerční přestávce bude sledovat počínání svých spoluhráčů na trestné lavici. Rozjetému Šťastnému dal totiž takovou sekeru, že takový zásek kolikrát neudělají ani lesníci.
     
    53:33
    Domácí podrželi hru u vlastní branky, Pláněk při rozjezdu útoku ale narazil do bránícího Kurovského. Puk se poté dostal na střídačku Hradce a je přerušena hra.
     
    52:12
    Freibergs nedoskočil vysoký puk, musel tak hrábnout vzad a podstoupit souboj s Hudáčkem. To se mu povedlo rovnou vítězně a Tamáši vysunul dopředu Okuliara s Perretem. Ti však nedojeli dále než na útočnou modrou.
     
    51:23
    Klíma si skvěle ve středním pásmu prohodil Voženílka, načež pustil puk mezi kruhy pro Jergla. Hbitý forvard z první pálil, Mazanec se vytáhl ramenem.
     
    50:32
    Blain zrychlil hru přesnou přihrávkou na Miškáře, který navíc s trochou štěstí projel za beky. V rychlosti se snažil puk cpát Mazancovi nad vyrážečku, ale neúspěšně.
     
    49:43
    McCormack dostal puk do jízdy z druhé vlny a chtěl z pozice nad kruhy střílet, napálil však jenom Adámka před sebou. Slezané pak znovu vyhodili.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 28. Estephan (Blain, Lalancette), 29. Pavelka (Blain, Estephan) – 9. M. Růžička (Kundrátek, Nestrašil), 12. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil), 36. L. Hudáček (Marinčin)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Miškář, Estephan – R. Pavlík, Kev. Klíma, Jergl (A) – Jasper, Lalancette, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Sikora.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Lhotský, Zíka

    Diváci: 5 019
    bahis siteleri