K. Vary – Motor ČB 0:3 (kon.) | Kladno – Třinec 5:2 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Sparta 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 5:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 25.02.2024, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa Brno zvládla na výbornou domácí duel se Škodou Plzeň a upevňuje pozici v elitní čtveřici, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Plzeň sice hned na startu závěrečného dějství snížila zásluhou Tomáše Mertla, ale Kometa pak dalším západočeským snahám o úpravu skóre úspěšně odolávala. Navíc Brňané ještě v závěru zatlačili na hostující defenzívu a brankový účet zápasu uzavřel druhou trefou v utkání Jakub Flek. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Adrián Holešinský (PLZ)

    Jakub Flek (KOM) (19:23:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Brněnskou halou už jede mexická vlna, domácí fanoušci začínají slavit důležité vítězství Komety.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Greg Moro – 2 min., vysoká hůl.
     
    59:16
    Plzeň se ještě nevzdává, Benák šikovně z rohu pásma uvolnil Indráka, který se snažil vykoupat Furcha, ale plzeňský útočník byl při zakončení faulován.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:09
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnská arena se raduje z páté branky domácího týmu! Rychlý protiútok Komety zakončil z hranice brankoviště JAKUB FLEK, který stejně jako v pátek na ledě Olomouce i dnes slaví druhou trefu v utkání. Asistence: Lukáš Kaňák, Jan Ekrt.
    Flek J., Kaňák L., Ekrt J., Kohout M., Holland R.
    Schleiss J., Kvasnička D., Zámorský P., Mertl T., Pour J.
     
    56:16
    Škodovka hraje v plném počtu.
     
    55:59
    Plzni se znovu podařilo vyhodit.
     
    55:18
    Plzni se podařilo osvobodit.
     
    54:16
    Kometa si při své útočné aktivitě zkusí ještě třetí přesilovou hru v utkání. Jejím strůjcem je Miroslav Indrák, který si půjde sednout za podrážení.
     
    53:45
    Dnešní utkání sleduje 7039 diváků.
     
    53:45
    Marcinko vypracoval slibnou pozici pro Denise Svobodu, střelu brněnského zadáka nakonec zachytil Klouček v lapačce, ale musel řádně protáhnout. Následuje poslední komerční přestávka.
     
    53:33
    Kometa teď důrazně zmáčkla hosty v obranném pásmu, ti mají trochu štěstí, že nápor rozhodčí přerušuje pro posunutou branku Milana Kloučka.
     
    52:41
    Přeci jen chvíle vzruchu pro brněnské fanoušky! Ďaloga se vřítil do útočného pásma po levé straně a našel ve slotu Mosese, ten však těsně minul ve vyložené pozici!
     
    52:09
    Plzeň jde teď domácím snahám naproti, když puk odehrála pouze na zakázané uvolnění.
     
    51:23
    Kometa nadále kontroluje své vedení, čas pomalinku ale jistě blíží, domácí nechtějí nic riskovat a už se příliš nikam neženou.
     
    49:30
    Hra teď nepřináší příliš atraktivní podívanou, Brno se snaží kontrolovat tříbrankový náskok a Plzni se nedaří vyzrát na organizovanou defenzívu domácího mužstva.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 14. Cingel (Zbořil, Marcinko), 27. Moses (Pospíšil), 28. Flek (Zaťovič, Cingel), 35. Gazda (Ščotka, Zaťovič), 58. Flek (Kaňák, Ekrt) – 41. Mertl (Schleiss)


    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko (A), Kos – Kohout, Zbořil, Moses – Vincour, Ekrt, Kollár.
    Trenér: Modrý

    HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Laakso, Bučko – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Pour, Benák, Lev (A) – Šiler, Mertl, Rekonen – Straka, M. Soukup, Jansa – Matýs.
    Trenér: Kořínek

    Rozhodčí: Vrba, Jaroš – Klouček, Thuma

    Diváci: 7039
    bahis siteleri