Zlín – Přerov 2:5 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 5:6 (1:3 po s.n.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 0:1 (kon.) | Třinec – Olomouc 4:5 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.)
K. Vary – Liberec 4:6 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Sobota 07.10.2023, 12:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Dost možná se vám přihlásím v nedělní večer z východočeského derby, do té doby ale užívejte sluníčka a přeji vám pohodový zbytek víkendu. Carpe diem! (14:43:01)
     
    Poslední minutu zvládla Sparta takticky velmi dobře a Lvy do ničeho nepustila. Hosté si tak z Hradce odváží tři body za výhru 1:0, tedy úplně stejný výsledek, jaký se urodil v prvním vzájemném duelu v Praze. Nutno říci, že pražský celek dnes vyhrál zaslouženě. Byl nebezpečnější a měl více ze hry, domácí držel ve hře Mrázek, na hostující straně předvedl velmi slušný výkon Tomáš Volevecký. Mountfield tak zůstává na pátém místě, Sparta se mu ze šesté pozice přiblížila na dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Navíc hosté drží puk na hokejkách a tenhle závěr pravděpodobně zvládnou.
     
    59:03
    Sparťané vyhodili velmi šikovně, puk se sotva doploužil k brankové čáře. Hradec se nemůže dostat do pásma, aby mohl spustit poslední snahu.
     
    57:56
    Na druhé straně mohl rozhodnout Krupička, který zachytil nepřesnou rozehrávku a zkoušel se rychle obtočit kolem brány. Puk sice poslal do brankoviště, Mrázek si situaci ohlídal.
     
    57:27
    Jakub Aschenbrenner mohl klidně srovnat, dostal se do velké příležitosti po individuální akci na levém křídle. Sám před Voleveckým ale selhal, trefil jenom jeho betony!
     
    57:08
    Už se hraje v plném počtu a Hrdlička se snažil dostat puk do útočného pásma, David jej však dobře zastavil.
     
    56:18
    Pavelka z kruhu nenahrál Černému přesně a puk vyjel až k Mrázkovi. Ten sice podpořil rozehrávku, zároveň z toho ale vzniklo ve spolupráci s obránci zakázané uvolnění.
     
    55:39
    Krupička vyhrál osobní souboj s Michalem Benešem a vyvezl puk až na protější konec. Hradci se v přesilových hrách moc nedaří.
     
    54:29
    Tresty jsou dány takto: František David (SPA) za krosček do obránce dostal dvě minuty.

    Valdis Dommers (MHK) společně s Albertem Barešem (SPA) dostali bůra do konce za bitku. Z toho tak pramení, že mají domácí dvouminutovou přesilovku 5 na 4.
     
    54:29
    Doposud relativně klidné dění rozpumpovala situace, kdy David po střele z levého kruhu krosčekoval Havlíčka před sebou do brankáře a rozjela se bitka, do které skočil nejaktivněji Dommers. Potkal se s Albertem Barešem, jenž to vzal velmi srdnatě, běžte si ale na ruce proti přemotivovanému Lotyši. Dommers vyhrál během pár sekund a zřejmě dohrál, navíc hned zmizel do kabiny.
     
    52:19
    Jón dostal nahrávku na levý kruh a z otočky hledal někoho na zadní tyči, ale neúspěšně. Na to konto vyjel do kontru Žmola, sražený pokus šel do ochranné sítě.
     
    51:49
    Bareš neuspěl s přechodem dopředu, povedlo se to až Davidovi. Hosté z toho ale nic nevytěžili, naopak se musí znovu bránit.
     
    50:46
    Dommers nedosáhl na vyhození, Tůmu s kotoučem ale na mantinelu zavřel Prášek. Přesto Lvi propadli vepředu a Sparta jela do těžko uvěřitelné situace 4 na 1! Daníček ale z mezikruží trefil jenom plexisklo.
     
    49:43
    Hrdlička vypracoval pozici pro Matašovského, který to vzal z první, Volevecký vykopl betonem mimo nebezpečnou zónu. Hradec začíná výrazně svého soupeře přehrávat.
     
    48:21
    Domácí stupňují svůj tlak a v další šanci byl Havlíček, z bekhendu v rychlosti ale trefil jenom tyč hostující branky!
     
    48:03
    Šikovné přečíslení domácích a Michal Beneš vracel bekhendem kotouč do brankoviště. Volevecký jej neměl zcela pod kontrolou a chvilku se hráči přetlačovali, hostující gólman ale nakonec hru přerušil.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. Daníček (David, Krupička)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Bezpalec, Pavelka, Pavič, Hrbek, J. Aschenbrenner – Ma. Beneš, Mi. Beneš, Dommers – Jón, Matašovský (C), V. Aschenbrenner – Hrdlička, Turena, Prášek – M. Novotný (A), Zámečník, Vencl (A).
    Trenér: Martin Vágner

    HC Sparta Praha: Volevecký (Vedral) – J. Červenka (C), J. Tůma, David (A), Samson, T. Bartoň, Culek – Krupička, Žmola, Daníček – Bareš, Hamršmíd (A), Poláček – Holeček, Senčák, Vašíček – Odehnal, Novák, S. Pavlák.
    Trenér: Tomáš Netík

    Rozhodčí: Wagner, Bernat – Kajínek, Jiruška

    Diváci: 69
    bahis siteleri