Zlín – Olomouc 2:1 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Č. Budějovice – Sparta 2:7 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 3:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 5:0 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:1 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Pardubice – Přerov 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:5 (2:2, 1:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Sobota 28.10.2023, 12:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Plzeň si ve třetí třetině pojistila tři body z Hradce až v samotném závěru. Hradec měl sice snahu srovnat a udělat ze sobotního utkání alespoň bod, jenže narážel na skvělého Jansu v hostující brance. Výhru definitivně pojistil indiánům Jakub Šiler.

    Z mé strany je to dnes již vše, krásný zbytek víkendu! (14:56:51)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    V Hradci je definitivně hotovo! JAKUB ŠILER získal puk ve středním pásmu a napoprvé těsně minul, napodruhé si puk dojel a trefil přesně – 3:5! Asistence: Aleš Mazanec, Marek Soukup.
     
    59:14
    Střela Novotného skončila jenom na Jansovi, Plzni se nepovedlo vyhodit. Stále je tak pod tlakem.
     
    59:00
    Mrázek na střídačce, Hradec hraje v šesti!
     
    58:48
    Tečované nahození skončilo v ochranné síti, vhazovat se tak bude před Mrázkem. Hradec si bere oddechový čas.
     
    58:33
    Hradec je v útočném pásmu a moc času mu již nezbývá. Přesto zatím Mrázek zůstává ve své brance.
     
    57:36
    Plzeň vyhodila jenom na zakázané uvolnění a nejen Hromádka tak musí zpátky na led.
     
    56:40
    Hraje se nadále 5 na 5 a Černý to zkusil od modré, trefil však jenom lapačku Jansy, který v pohodě kryl.
     
    55:40
    Viselo to ve vzduchu, teď se to jenom potvrdilo. Jakub Šiler (PLZ) a Matěj Havlíček (MHK) dostávají dvě minuty za vzájemný ostrý souboj u mantinelu. Šiler má dvojku za krosček, Havlíček za hrubost.
     
    55:06
    Souboj o puk za brankou indiánů skončil pádem všech čtyř hráčů najednou. Nahození hostujícího týmu pak skončilo na střídačce Škodovky, načež to schytal jeden člen realizačního týmu přímo do hlavy tak, že mu to shodilo čepici. Naštěstí se ale nic horšího nestalo.
     
    54:23
    Benák výborně vyřešil souboj 1 na 1 a otevřelo se mu tím přečíslení 2 na 1, které přehrával na spoluhráče. Ten ale nedokázal dostat kotouč za Mrázka a Hradec stále žije!
     
    53:32
    Havlíček neprotlačil puk přes dvojici plzeňských obránců. Hosté hrají zatím to, co potřebují a v poklidu brání těsný náskok.
     
    52:05
    Jakub Aschenbrenner čistým způsobem obral o puk Benáka a mohl otočit hru. Hradec sice vepředu neuspěl, Plzeň však v brejku skončila v ofsajdu.
     
    51:26
    Bratři Benešové byli ve svém střídání znovu vidět, ale bez gólového efektu. Posléze připravili kombinaci, na jejímž konci byl Černý se svou střelou. Jansa si však skvěle povyjel a sebral kotouč do lapačky.
     
    50:52
    Houdek nechtěl situaci nijak komplikovat, a tak podél mantinelu poslal puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    49:22
    Michal Beneš výborně vybojoval puk za plzeňskou brankou a cpal jej Novotnému, jenž se ale do koncovky nedostal. Na druhé straně jeden z Plzeňských zakončoval z ostrého úhlu, ale jenom do lapačky Mrázka.
     
    48:31
    Hrdlička byl blízko srovnání, když dostal od Práška puk do palebné pozice. Byl sám před Jansou a mířil nad jeho lapačku, ale těsně minul tyč!
     
    47:33
    Čančura vybojoval puk jakožto třetí hráč v souboji a přebruslil dopředu. Následně pak vymyslel dvě akce, kdy jednou teč Hořejšího skončila na tyči, podruhé Cícha trefil jenom beton přesunujícího se Mrázka!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. V. Aschenbrenner (Dommers, Bezpalec), 17. Ma. Beneš (Š. Černý, A. Novotný), 40. Mi. Beneš (Mrázek) – 6. Čančura (M. Soukup), 14. Čančura (Pešek), 28. Benák (Šiler), 31. Mazanec (Pešek, M. Houdek), 60. Šiler (Mazanec, M. Soukup)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Bezpalec, Pavelka, J. Aschenbrenner, Hrbek, Zámečník – Ma. Beneš, Mi. Beneš, A. Novotný – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Jón, Matašovský (C), Mach – Hrdlička, Vencl (A), Prášek.
    Trenér: Martin Vágner

    HC Škoda Plzeň: D. Jansa (Lokajíček) – Skok, Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, M. Houdek (A), Prošek – Šiler, Benák, M. Soukup – Hála, Mazanec (A), Pešek – M. Hořejší, Šimák, Řehoř – Sabiniok, Tchaliov, J. Matějka.
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Veselý, Červenka – Hradil, Figer

    Diváci: 123
    bahis siteleri