Mladá Boleslav – Karviná 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – Hr. Králové 0:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Liberec 0:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
0:2 (0:2)
FC Hradec Králové
Středa 13.12.2023, 17:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hradec Králové neprohrál již v sedmém prvo či druholigovém utkání s Českými Budějovicemi v řadě a veledůležité 3 body zaokrouhlují jeho celkový zisk na 20 bodů, což ho vrací na 11. pozici o skóre za Teplice a o bod před Jablonec. Jedná se o jeho vůbec první ligovou výhru na hřišti soupeře v sezoně. Dynamo nevyužilo příležitost k opuštění posledního místa a zůstává o bod za Zlínem, který má k dobru odložený souboj se Slavií. V závěrečném kole podzimní části FORTUNA:LIGY jedou Jihočeši do Ďolíčku, Výcchodočeši mají před sebou delší cestu, ta je zavede k dalšímu utkání, které nesmí prohrát, pokud chtějí mít relativní klid – do Zlína. Ze střetnutí dvou černou a bílou barvu vyznávajících klubů je to vše, děkuji za pozornost. (19:17:40)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče 52 %:48 %
    Střely na branku 1:4
    Střely mimo 5:6
    Zablokované střely 1:4
    Rohové kopy 5:10
    Ofsajdy 6:1
    Fauly 13:13
    bez karet
     
    Což přímo na stadionu sledovala, promiňte mi ten výraz, trapná a ostudná návštěva – celých 783 diváků.
     
    V absolutně mrtvé atmosféře Střeleckého ostrova se zavřeným sektorem domácích vlajkonošů a úplně prázdnými ostatními tribunami jsme ve druhém poločase sledovali agónii Českých Budějovic, které si s tímto herním pojetím opravdu hodně koledují o přímý sestup do druhé ligy. Sice se z kabin vrálily na hřiště mnohem aktivnější, hlavně střídající Šípoš byl hodně vidět, ale vůbec k ničemu to nevedlo. Hradec pozorně bránil a vůbec k ničemu nebezpečnému soupeře nepouštěl. Naopak sám měl několik příležitostí k definitivnímu rozhodnutí o svém vítězství, jenže Vašulín trefil z pravé strany tyč a Čmelík z hranice vápna spojnici, aby následnou dorážku hlavou nezvládl vzrůstem malý Pudhorocký. Jedinou opravdu zajímavou šanci Jihočechů na úspěch totálně promarnil v 80. minutě Alli a vůbec nezakončil. Bajza tak za celý zápas čelil jediné přímé střele, jejíž jediná nebezpečnost spočívala v drobné teči, ale skutečně jen drobné. Když v nastaveném čase střídající Krejčí v samostatném úniku místo střely či kličky brankáři chtěl přihrát taktéž střídajícímu Julišovi do prázdné branky, vůbec to nezvládl a ani z této akce votroci třetí gól nepřidali. Mrzet je to ale tentokrát nemusí. Poprvé v sezoně dali ve dvou zápasech za sebou více než jeden gól, což jim po nezvládnuté koncovce s Baníkem na nesmírně důležité vítězství v Českých Budějovicích bohatě stačilo. Nad zcela neškodným soupeřem vítězí 2:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rohový kop už k ničemu nevedl.
    90+2. Tutovka na závěr! Juliš ale třetí trefu nepřidal
     
    90+2
    Neskutečné, co teď Hradec zahodil! Kodeš fantastickou uličkou vyslal do samostatného úniku Krejčího, ten se neodhodlal k zakončení, ale chtěl akci vyšperkovat přihrávkou Julišovi do prázdné branky, jenže mu dal příliš dlouhou přihrávku! Juliš sice dokázal s velkým úsilím ve skluzu zakončit a z velkého úhlu dokonce mířil na branku, ale Šípoš se stihl vrátit a vyrazil míč na roh!
     
    90+1
    Čihák ve středovém kruhu přehlavičkoval Adedirana a vyslal spoluhráče do útoku. Ti však před pokutovým územím míč ztratili.
     
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90
    Z rohového kopu se žlutí k ničemu nedostali, ale drží míč na útočné polovině.
     
    89
    Útok Hradce 3 na 3, jenže Krejčí si nevšiml Juliše, který nabíhal do stoprocentní pozice. Takhle to skončilo pouze přihrávkou Kodešovi, jenž střílel z druhé vlny a Šípoš vyráží na roh!
     
    88
    Bajza si došel pro centr z pravého křídla a zatím neměl v celém zápase těžší práci.
     
    88
    Chyba domácích, kterou mohl potrestat Hais, jenže z levé strany Šípoše neprostřelil.
     
    87
    Krejčí se pokusil překvapit obranu narážečkou s Kučerou, jenže vrácený míč byl příliš dlouhý a utekl za brankovou čáru.
     
    87
    Alli sice naběhl k brankové čáře a přihrával do malého vápna, ale nikoho ze spoluhráčů tam nenašel.
     
    86
    Útočný faul Haise v souboji před vápnem soupeře.
     
    85
    První zákrok Bajzy proti přímé střele. Tu vyslal z 23 metrů Hellebrand, míč byl lehce tečován, ale brankář Hradce neměl ani tak před sebou nic těžkého.

    Libor Štěpán

    Branky: 4. Čmelík (Horák), 45+1. Kučera (Čihák)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 13:13.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Skalák (46. P. Hellebrand), L. Havel (C), Nikl, Trummer – Hubínek (79. Čoudek), Suchan (46. Šigut) – Osmančík (62. Adediran), Čermák, Alli – Ondrášek.
    Náhradníci: Andrew, Janáček – Králik, Broukal, V. Hora, Sladký.

    Trenér: Tomáš Zápotočný

    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, Čech – Čmelík (69. Krejčí st.), Kodeš (C), Kučera, Horák – Pudhorocký (69. P. Juliš), Pilař (82. O. Ševčík) – Vašulín (75. Hais).
    Náhradníci: Vízek – Dancák, Harazim, Rada, Šašinka, Koubek.

    Trenér: Václav Kotal

    Rozhodčí: Rouček – Hrabovský, Hádek

    Diváci: 783
    bahis siteleri