Česko – Švédsko 9:2 (kon.)
konec
Česko
9:2 (4:2, 5:0)
Švédsko
Čtvrtek 27.07.2023, 21:00 • Charleroi, Belgie • Mistrovství Evropy v inline hokeji
Partner:
     
    Česká reprezentace suverénním způsobem ovládla skupinu A a zůstává ve hře o medaile, ve svém druhém vystoupení rozstřílela Švédsko 9:2.

    Češi dominovali od úvodních minut, což se projevilo i na skóre. V prvním poločase ještě mužstvo ze severu Evropy dokázalo jakžtakž vzdorovat, když prohrávalo o dvě branky, nicméně ve druhé polovině zápasu prakticky celou dobu bránilo a s chutí hrající soupeř navýšil náskok o dalších pět gólů.

    V bitvě o medaile zůstalo posledních šest týmů, které podle umístění byly rozřazeny do dvou tříčlenných skupin, Češi změří síly se Švýcary a Španěly. (22:29:19)
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Češi nepouští soupeře ke kombinaci v blízkosti vlastní brány, naopak sami na obranné polovině drží puk a soupeř už se ani nesnaží forčekovat.
     
    39:15
    V poslední minutě zápasu ještě jedno vyloučení do českých řad, menší trest za nedovolené bránění si vykoledoval Pavel Šimek.
     
    38:53
    Na pravém boku zapsal Jack Orlebäck úspěšný zákrok, nenechal se přehodit forhendovou střelou Šimka.
     
    38:25
    Nyní už Filip Kuťák zůstal na bruslích, ale síť nerozvlnil ani ránou z mezikruží, úspěšný blok bruslí zaznamenal Jens Karlsson.
     
    37:49
    Přečíslení dvou na jednoho nevyšlo dle představ, adresát nahrávky Filip Kuťák totiž ztratil stabilitu, a proto vůbec nevystřelil.
     
    37:12
    Při další útočné akce Jan Andrýsek nahrávku převzal, jenže ve snaze o zakončení rozlomil hokejku na dva kusy.
     
    36:45
    Dozadu zapracoval dobře Lindeman Charlie Siekkinen, zachytil sprint Jana Andrýska a čistě protihráče odzbrojil od kotouče.
     
    36:23
    Padne desítka? Políčeno na ni měl Petr Kafka, v plné rychlosti ale vypálil forhendem poměrně výrazně mimo tři tyče.
    35:52 David JINDRA - 9:2
     
    35:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Devátý český gól je na světě. Slavíček moc dobře věděl o situaci za zády, zpoza brány přihrál do středu Andrýskovi, jenž ještě vylepšil palebnou pozici pro DAVIDA JINDRU, jemuž se forhendem i s notnou dávkou štěstí povedlo zakončit přes brankářovu vyrážečku. Asistence: Jan Andrýsek.
     
    34:46
    Mezi kruhy našel volný hrací předmět Jan Vyoral, bekhendem ho však zvedl příliš vysoko, Jack Orlebäck zasahovat nemusel.
     
    34:20
    Češi si jsou vědomi vítězství, a proto nikam nespěchají. Načas si dal s rozehrávkou Filip Kuťák, vybral si Petra Školouda.
     
    33:46
    Patrik Šebek byl o pár vteřin později ve výrazně lepší pozici, po výměně puku s Bernadem na něj zívala odkrytá brána, ovšem Orlebäck se bleskurychle přemístil a vyprodukoval perfektní zákrok vyrážečkou.
     
    33:12
    Přes tři protihráči dokázal Patrik Šebek přihrát k levému mantinelu Filipu Kuťákovi, střela z úhlu moc šancí na úspěch nemělo.
     
    32:43
    Tentokráte již Jack Orlebäck práci měl, když z levého kruhu vypálil tvrdou forhendovou střelu Marek Loskot, puk zůstal v brankářově výstroji.
     
    32:11
    David Jindra ve spolupráci se Slavíčkem odstavili Virtanen, načež dojel až do levého kruhu, nahození propadlo vedle levé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Kafka (Loskot), 4. Kuťák (Kafka), 14. Vyoral (Kuťák), 17. Šebek (Bernad), 22. Bernad (Šebek), 28. Šimek (Jindra), 30. Rubeš (Šebek), 32. Loskot (Kafka), 36. Jindra (Andrýsek) – 4. Harling (Siekkinen), 20. Virtanen (Siekkinen)


    Česko: Schejbal (Gabriška) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad, Šebek, Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Švédsko: Vall (Orlebäck) – Virtanen, T. Linnander, Siekkinen, J. Linnander, Harling, Karlsson, Kokkonen (C), Sundberg.

    Rozhodčí: Marechau, Hetterich
    bahis siteleri