Belgie – Česko 2:9 (kon.) | Velká Británie – Česko 2:6 (kon.)
konec
Belgie
2:9 (2:5, 0:4)
Česko
Neděle 23.07.2023, 09:55 • Charleroi • Mistrovství Evropy v inline hokeji U19
Partner:
     
    Čeští inline hokejistí potvrdili roli velkého favorita, skupinu usilující o prezidentský pohár odstartovali vysokým vítězstvím 9:2 nad Belgií.

    Favorit střetnutí byl výrazně lepší od úvodních minut. V první dvacetiminutovce si vybudoval tříbrankový náskok, který ve druhém dějství o další čtyři trefy navýšil. Potěšujícím faktem je skutečnost, že se prosadilo hned osm různých střelců, dva góly zaznamenal Filip Žaba.

    Česká reprezentace získala první povinné tři body, další bodový zisk se pokusí zapsat v podvečer proti Velké Británii, zápas startuje v 18 hodin. Belgie zapsala druhou porážku, v prvním utkání nestačila právě na Brity. (11:08:13)
     
    Konec zápasu.
     
    39:58
    Těsně před koncem zápasu ještě dostal doprava dobrou přihrávku kapitán Pavel Šimek, po rychlém zpracování vypálil forhendem nepřesně.
     
    39:19
    Protože neměl komu nahrát, tak se Wannes De Smet rozhodl vypálit z úhlu. Brankáře nezaměstnal, protože touš minul prostor brány.
     
    38:57
    Lukáš Novák hledal spoluhráče před bránou, ale zrovna tam žádného neměl, proto se rozhodl neriskovat a zacouval blíže vlastní bráně.
     
    38:29
    Matteo Gennart měl co dělat, ale nakonec zachytil sprint Jakuba Zdeňka a čistým způsobem sokovi kotouč sebral.
    37:52 Filip ŽABA - 2:9
     
    37:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve vzduchu visí dvouciferný počet vstřelených gólů. Nikým neatakovaný Hanák dojel za belgickou bránu, mezi kruhy nabil FILIPU ŽABOVI, načež Bartha nezvládl včas zareagovat proti dobře trefené střele z první na vyrážečku. Asistence: Jan Hanák.
     
    36:55
    Jeden oblouk navíc si za vlastní bránu udělal Jan Hanák, nechal rozjet spoluhráče a vybral si nakonec Miroslava Dobnera.
     
    36:30
    Zápas se dohrává spíše z povinnosti. Favorizovaní Češi potvrdili své kvality, Belgičané od úvodních minut nestíhají nastolenému tempu.
     
    35:57
    Střeleckou listinu nerozšířil ani Adam Vosmík, i jeho střelecký pokus mířil poměrně výrazně vedle belgické svatyně.
     
    35:23
    Matyáš Beran na sebe natáhl dva soupeře a doprava potom přihrál Lukáši Novákovi, rána příklepem měla k úspěchu hodně daleko.
     
    34:29
    Směrem dopředu si věřil Kaelan Lauwerysen, ale ve snaze o obtočení brány ztratil rovnováhu a skončil na hrací ploše.
    33:47 Adam HAMRLA - 2:8
     
    33:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jednoduchá přesilovková kombinace a výsledkem je osmý gól v belgické síti. Dunda sjel do levého kruhu, křižným pasem oslovil ADAMA HAMRLU a střela
    z první si našla cestu mezi Barthovými betony. Asistence: Daniel Dunda.
     
    33:01
    Při belgickém forčekinku fauloval Jorre Blomme, dal hokejku pod brusle Adama Vosmíka a ten přes ni přepadl. Ukázkové podrážení.
     
    32:47
    Do pedálů šlápl Václav Komínek, který se zbavil Nielse Selleslagha, zakončení bekhendem však mělo k úspěchu hodně daleko.
     
    32:23
    Skoro to vypadá, jako kdyby Češi hráli přesilovou hru. Jakub Žmola nabil do levého kruhu Pavlu Šimkovi, rána z první mířila nad horní tyčku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Raciborski, 18. Sallendre (Bibaud) – 8. Komínek (Novák), 9. Hanák (Dobner), 15. Žmola (Novák), 17. Dunda, 20. Žaba (Vosmík), 28. Novák (Beran), 31. Beran (Komínek), 34. Hamrla (Dunda), 38. Žaba (Hanák)


    Belgie: van Gool (31. Bartha) – M. Hendrix (A), Delporte, Raciborski (A), Sallendre (C), Selleslagh, Gennart, Lauwerysen, D. Hendrix, Hermans, De Smet, Bibaud, Della Putta, Blomme.
    Česko: Hejpetr (Lequin) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

    Rozhodčí: Engler, Dobberstein
    bahis siteleri