Česko – Německo 21:4 (kon.) | Česko – Švýcarsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (4:2, 2:1)
Švýcarsko
Pondělí 24.07.2023, 15:55Mistrovství Evropy v inline hokeji U19
Partner:
     
    Česko ve skupině o prezidentský trofej ve čtyřech zápasech nenašlo jediného přemožitele, v posledním čtvrtém skupinovém klání porazilo Švýcarsko 6:3.

    Favoritovi nevyšel úvod, když prohrával 1:2, ale postupně se dostal do tempa, konkurentovi ve zbytku střetnutí povolil už jen jeden gól, zatímco Češi přidali do statistik dalších pět zásahů do černého. Utkání mělo dva dvougólové střelce, kapitána mužstva Pavla Šimka a Lukáše Nováka.

    Česko tedy se ziskem plného počtu dvanácti bodů obsadilo první místo a slaví zasloužený zisk trofeje, což je alespoň částečná náplast na vypadnutí z bitvy o cenné kovy. Švýcaři skončili ve skupině na čtvrtém místě s bilancí dvou výher a dvou porážek. (17:09:51)
     
    Konec zápasu.
     
    39:58
    Polední útočná akce patřila českému celku. Filip Žaba střílel zápěstím od levého mantinelu, jeden z bránících hokejistů puk nasměroval mimo hrací plochu.
     
    39:19
    Pohlednou přesilovkovou akci završil Jakub Žmola přihrávkou do pravého kruhu na Matyáše Berana, který křižnou ránou minul cílové zařízení.
     
    38:57
    Tvrdou střelu vyslal Pavel Šimek. Zpomalil ji dobře stojící Gian Niederberger, brankář Matteo Müller měl o to snazší práci.
     
    38:21
    A další vyloučení do švýcarských řad. Do zápasových statistik se zapsal Rämon Machler, rozhodčí jej poslali pryč ze hry za nedovolené bránění.
    37:32 Lukáš NOVÁK - 6:3
     
    37:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokráte si Žmola počínal o poznání lépe! V levém kruhu naznačil střelu, čímž zmátl celou švýcarskou defenzivu a spoluhráče, který už nadskakoval, aby nakonec vyslal křižný pas do pravého kruhu na LUKÁŠE NOVÁKA. jemuž stačilo puk usměrnit do prázdné brány. Asistence: Jakub Žmola.
     
    37:20
    Nejprve Jakub Žmola naznačil nahrávku, aby následně z levého kruhu vypálil ze zápěstí, Matteo Müller včas schoval mezeru mezi pravou rukou a tělem.
     
    37:12
    Moc nechybělo. Pěknou, svižnou akci zakončoval Jan Hanák, nicméně místo odkryté levé části brány trefil levý beton brankáře.
     
    36:49
    Vyhozením po levém mantinelu se prezentoval Janick Rickenbach, a to znamená, že Adam Hamrla začíná akci od vlastní brány.
     
    36:11
    Pavel Šimek už mohl střílet, ale zprava hledal křižnou přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, pasu zabránil v úspěchu zakleknuvší Ruchti.
     
    35:50
    Česko může navýšit náskok v početní převaze. V blízkosti vlastní brány Matteo Fosanelli podrazil do příležitosti mířícího soka.
     
    35:24
    Pěknou kličkou se Filip Žaba v pravém kruhu zbavil osobního strážce, vzápětí vypálil ze zápěstí o kousek nad břevno.
     
    34:55
    Matteo Fosanelli křižnou přihrávkou našel rozjetého Janicka Rickenbacha, ten se vlastní vinou dostal z ideálního úhlu.
     
    34:15
    Filip Žaba moc dobře věděl, že se k němu velkou rychlostí blíží Ramon Mächler, proto po mantinelu rozehrál na volného Zdeňka.
     
    33:46
    Na malém prostoru si našel prostor ke střele Marc Hammer, křižný projektil usměrnil o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    33:14
    Vysoko se vydal forčekovat Janick Rickenbach. Lukáš Novák zachoval chladnou hlavu a před protihráčem odjel za vlastní bránu.
     
    32:45
    Z velkého úhlu vyzkoušel pozornost gólmana Jonas Grob. André Lequin byl na svém místě a postaral se o přerušení hry.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Šimek (Hamrla), 9. Hamrla (Žmola), 13. Šimek (Hamrla), 15. Žmola (Novák), 29. Novák, 38. Novák (Žmola) – 3. Kleeberg (Kellenberger), 5. Jud (Kellenberger), 26. Kellenberger (Mächler)


    Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.
    Švýcarsko: Müller (Düggelin) – Rickenbach, Jud, Mächler, Niederberger (C), Kleeberg, Fosanelli (A), Grob (A), Odermatt, Kellenberger, Ruchti, Bühler, Hammer.

    Rozhodčí: Herrero de Pablos, Jacobs
    bahis siteleri