Česko – Španělsko 4:3 (po pr.) | Česko – Francie 4:7 (kon.)
po prodl.
Česko
4:3 (2:2, 1:1 - 1:0)
Španělsko
Sobota 29.07.2023, 13:40 • Charleroi, Belgie • Mistrovství Evropy v inline hokeji
Partner:
     
    Češi zůstávají na turnaji nadále neporaženi a do semifinále postupují z prvního místa, v napínavém zápase se Španěly rozhodli o vítězství 4:3 až v nastaveném čase.

    Po úvodní české trefě Španělé dokázali obrátit vývoj ve svůj prospěch, díky gólu Filipa Kuťáka se však šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ve druhé dvacetiminutovce poslal Čechy do vedení Patrik Šebek, ovšem soupeř nesložil zbraně a o srovnání se postaral Daniel Guttierez Garrido. Za stavu 3:3 zápas dospěl do prodloužení, v němž o bonusovém bodu navíc pro Česko rozhodl Tomáš Rubeš přesně mířenou střelou zápěstím mezi betony gólmana.

    V semifinále se česká reprezentace utká s Francií, druhou dvojici tvoří Španělsko s Itálií. (15:00:23)
     
    Střely na bránu: 43 – 23.
     
    Konec zápasu.
    41:23 Tomáš RUBEŠ - 4:3
     
    41:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod berou Češi! Jeden ze Španělů dostal zřejmě ránu do obličeje a musel střídat, čehož soupeř využil k přečíslení. Šebek zprava nahrával pod sebe TOMÁŠI RUBEŠOVI, který si puk srovnal na forhend a svižným projektilem zápěstím našel skulinku mezi betony gólmana, puk se pomalu, ale přece doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Patrik Šebek.
     
    41:16
    Až před gólmana se prokličkoval Jakub Bernad, nicméně zakončení mu nevyšlo, forhendem poslal puk vedle pravé tyče.
     
    40:46
    Poprvé zahrozili i Španělé. Guillermo Jiménez Rabinal nabral rychlost po pravém mantinelu a z poměrně velkého úhlu trefil Gabrišku do betonu.
     
    40:15
    Prodloužení se hraje tři na tři a může trvat maximálně pět minut. Jako první vyrazil dopředu Marek Loskot, od pravého mantinelu vypálil do boční sítě.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, v souboji mezi Českem a Španělskem uvidíme prodloužení. Češi se dostali do těsného vedení brankou Patrika Šebka z 26. minuty, za soupeře odpověděl o pouhé dvě minuty později Daniel Guttierez Garrido.

    Střely na bránu po 2. poločase: 36 – 22.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:52
    Je to jasné, bude se prodlužovat. Ještě jeden útočný výpad zaznamenal Pavel Šimek, ale bez výraznějších problémů ho zastavil Pablo Mata Picazo.
     
    39:15
    Španělsko je kompletní, kritické chvíle přestálo. Zápas se blíží do prodloužení, případná trefa jednoho z týmů by byla s velkou pravděpodobností rozhodující.
     
    38:48
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Marek Loskot vůbec dobře, dlouho avizovanou přihrávku vystihl Daniel Diez Mora.
     
    38:29
    Už probíhá druhá minuta z přesilovky. Rozruch před španělskou bránou způsobil Tomáš Rubeš, Tomas Martín Soeder jeho ataku odolal.
     
    37:54
    V pravém kruhu napřáhl Filip Kuťák. Gólmana nezaměstnal, protože trefil dobře postaveného Jiméneze Domíngueze.
     
    37:11
    Oddechový čas pro Španělsko.
     
    37:11
    Vyloučeným hráčem ze španělských řad je Guillermo Jiménez Rabinal, právě on byl tím hráčem, jenž podrazil rozjetého Slavíčka.
     
    36:45
    Tlak českého celku při hře pět na čtyři je enormní. Mezi kruhy dostal nabito Petr Kafka, houšť těl před brankářem nepropálil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Bernad (Loskot), 20. Kuťák (Rubeš), 26. Šebek, 42. Rubeš (Šebek) – 12. Diez Mora (Cabrera Rosado), 18. Martínez Soler (Mbeinjock Thío), 28. Guttierez Garrido


    Česko: Gabriška (Schejbal) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Španělsko: Martín Soeder (Ros Bouché) – Peréz Morera, Cabrera Rosado, Jiménez Rabinal (A), Diez Mora, Diez Fernández (A), Gutierrez Garrido, Tribiňo Cordal, Gargallo Mariner, Martínez Soler, Tomas Palou (C), Mata Picazo, Jiménez Domínguez (A), Mbeinjock Thío.
    Trenér: Ángel Ruíz

    Rozhodčí: Söder, Marechau
    bahis siteleri