Česko – Španělsko 4:3 (po pr.) | Česko – Francie 4:7 (kon.)
konec
Česko
4:7 (2:4, 2:3)
Francie
Sobota 29.07.2023, 21:00 • Charleroi, Belgie • Mistrovství Evropy v inline hokeji • Semifinále
Partner:
     
    Češi si na evropském šampionátu o zlato nezahrají. V semifinále byla nad jejich síly Francie, která slaví finálovou účast po výsledku 7:4.

    Francouzští hokejisté se v úvodní pětiminutovce ujali dvoubrankového vedení, které Češi dokázali smazat, ale obrat nedokonali a naopak před koncem první půle povolili soupeři další dvě trefy. Čechy dostal na kontakt ve 26. minutě Marek Loskot, ale kýženého srovnání se česká reprezentace nedočkala, Francie si naopak postupně vybudovala čtyřbrankový náskok, na jehož budování měl lví podíl kapitán a autor hattricku Maxime Langlois. V závěrečných vteřinách už jen kosmeticky upravil skóre utkání Patrik Šebek.

    Francie si o zlato zahraje se Španělskem. Češi budou v souboji poražených semifinalistů bojovat o bronz s Italy. (22:47:34)
     
    Konec zápasu.
    39:41 Patrik ŠEBEK - 4:7
     
    39:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kosmetická úprava výsledku v závěrečných vteřinách semifinálového klání. Z podklouznutí soupeře těžil PATRIK ŠEBEK, v přečíslení mířil zápěstím neomylně, puk se od pravé tyče odrazil záda gólmana. Bez asistence.
     
    39:27
    Jeden na jednoho si věřil David Jindra, ovšem v průběhu kličky ztratil kontrolu nad pukem, který skončil pod brankářovou lapačkou.
     
    38:36
    Protože neměl komu nahrát, tak z velké vzdálenosti Pavel Šimek vystřelil ze zápěstí, Lefebvre puk vyrazil k volnému spoluhráči Faucherandovi.
     
    38:19
    S problémy, ale přece zapisuje skvěle chytající Timo Lefebvre další úspěšný zákrok. Střelu z pravého kruhu jenom ztlumil, následně ji ale zvládl zalehnout těsně před brankovou čárou.
    37:38 Maxime LANGLOIS - 3:7
     
    37:38
    Francie právě vstřelila branku!
    Powerplay byla neúspěšná. Renou získal puk a vyslal dopředu MAXIMEA LANGLOISE, jemuž nedělalo žádné problémy završit hattrick střelou do odkryté české klece. Asistence: Enzo Renou.
     
    37:15
    Oddechový čas pro Francii.
     
    37:15
    Do přehuštěného prostoru pálil Marek Loskot hned dvakrát. Napoprvé napálil prvního protihráče, druhou střelu kryl Timo Lefebvre pravým betonem.
     
    36:48
    Francouzi kontrolují koncovku základní hrací doby. Kotouč získal Matteo Mahieu a od pravého mantinelu zdárně vyhodil křižně.
     
    36:27
    Oddechový čas pro Česko.
     
    36:13
    Není na co čekat. Martin Tvrzník po buly odvolal gólmana a sází všechno na jednu kartu, Češi zkouší powerplay.
    35:40 Marius GODANO - 3:6
     
    35:40
    Francie právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Přečíslení dvou na jednoho vyřešil MARIUS GODANO individuálně a dobře udělal, protože zakončení zprava na zadní tyč Schejbal zastavit nedokázal. Asistence: Theo Faucherand.
    35:23 Maxime LANGLOIS - 3:5
     
    35:23
    Francie právě vstřelila branku!
    Finále se Čechům vzdaluje. Zodpovědnost na sebe vzal jako správný kapitán MAXIME LANGLOIS, když zpoza pravého kruhu vypálil přes obránce nechytatelným způsobem do protějšího víka. Asistence: Joan Kerkhove.
     
    34:43
    Hokejisté v bílých dresech dokázali zahrozit i v oslabení! Napoprvé Šimon Slavíček trefil obránce, bekhendovou dorážku usměrnil vedle pravé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Šebek (Kuták), 9. Rubeš (Loskot), 27. Loskot, 40. Šebek – 1. Langlois, 4. Allo (Langlois), 15. Gauze (Farmer), 16. Godano (Langlois), 36. Langlois (Kerkhove), 36. Godano (Faucherand), 38. Langlois (Renou)


    Česko: Schejbal (Gabriška) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Francie: Lefebvre (Demars) – Kerkhove, Allo, Renou, Faucherand (A), Gonzalez, Langlois (C), Mahieu, Discazaux, Caillat, Farmer, Godano, Gauze, Machy (A), Sableau-Fichter.
    Trenér: Seguy Bernard

    Rozhodčí: Söder, Stromberg
    bahis siteleri