HC Slovan – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Davos 7:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 3:2 (kon.)
Ukrajina – Salzburg 3:4 (kon.) | HS Riga – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Mountfield HK
Neděle 06.08.2023, 10:30 • WERK Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Gól obránce Vaňka ze začátku třetí třetiny se ukázal jako klíčový. Hradečtí ve třetí části pouze snížili na rozdíl jednoho gólu. V závěrečné power-play si nevytvořili žádnou šanci, a tak Třinec bere z turnaje třetí místo.

    Nejlepší hráči: Wiktor Makula – Tobiáš Vítek. (12:58:42)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hradec zkouší štěstí při hře bez brankáře.
     
    59:29
    Vypadalo to na zajímavý protiútok dva na jednoho, ale Hebar odstavil od puku Brzáka.
     
    58:38
    Blíží se závěr zápasu, týmy už hrají jednoduše formou nahození nebo dlouhých přihrávek.
     
    57:40
    Ofsajd zastavil průnik Vítka středem kluziště do útočného pásma.
     
    56:19
    Šichan si na levé straně vyměnil puk s Václavíčkem, do akce se zapojil Frolík, který se také dostal ke střele, ale jeho pokus ze slotu vyrazil brankář Javorek vedle branky.
     
    55:00
    Weiss hledal u levého mantinelu Řípu, tomu puk odskočil od hokejky. O pár sekund později Řípa zkusil projet od pravého mantinelu před branku, ale byl zastaven obránci soupeře ve spolupráci s brankářem.
     
    53:41
    Hendrych zkoušel projet kolem Kalety, ale po kontaktu se soupeřem upadl. Rozhodčí nevylučují.
     
    52:40
    Hradečtí se snaží být aktivní a vyrovnat tento zápas.
    51:29 Patrik HENDRYCH - 3:2
     
    51:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield snižuje na rozdíl jediné branky. Frolík poslal puk u levého mantinelu Šichanovi, ten od něj vyjel a prudkou přihrávkou vybídl ke střele PATRIKA HENDRYCHA, který ranou z voleje napálil puk do odkryté poloviny branky – 3:2!
     
    50:45
    Karas zachytil soupeřovu rozehrávku ve středním pásmu, pronikl přes modrou čáru a následně vystřelil na branku. Jeho pokus gólman Petřík vyrazil.
     
    49:52
    Zajímavou střelu vypustil z levé strany Švančara, brankář Petřík jeho střelu zkrotil, následně byl Řípa naražen protihráčem na gólmana.
     
    49:36
    Střelu marka zblokoval Holoubek, který vyrazil do úniku, jenže puk si předhodil příliš daleko. Gólman Javorek včas vyjel a puk mezi kruhy přikryl lapačkou.
     
    49:09
    Richter s Ostřížkem úřadovali před hradeckou brankou, Ostřížkovu střelu z levé strany Petřík vyrazil, následně zmíněná dvojice se snažila dorazit puk do hradecké branky baseballovým způsobem, ale marně. Lapačka Petříka byla rychlejší.
     
    48:45
    Hradečtí hráči sklepli přihrávku z levé strany pouze k Weissovi, který se rychle zorientoval a vystřelil na branku. Gólman Petřík puk se štěstím vyrazil vedle branky.
     
    48:00
    Studnický vyhodil puk přes všechny čáry až k domácímu brankáři.
     
    47:52
    Hrčkovu přihrávku po mantinelu zblokoval hradecký hráč tak, že puk vylétl do ochranné sítě.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 22. Řípa (Richter, Niemczyk), 29. Makula (Kaleta, Javorek), 42. Vaněk (Hrček, Niemczyk) – 35. Brzák (Wališ), 52. Hendrych (Šichan, Frolík)


    HC Oceláři Třinec: Javorek (Čelko) – Byrtus, Niemczyk, Vaněk, Kaleta, Marek, Raulič, Barteczek – Weiss, Ostřížek, Hladonik, Karas, Řípa, Hrček, Řehák, Makula, Vrubel, Morcinek, Richter, Švančara, Hebar.
    Mountfield HK: Petřík (Záruba) – Pavlík, Studnický, Janeček, Forejtek, Vencl, Wilczok, Wališ, Pánek – Hendrych, Vondruška, Vítek, Holoubek, Klíma, Šichan, Frolík, Polgar, Hornych, Václavíček, Brzák, Koklar.
    bahis siteleri