Mountfield HK – Pardubice 4:7 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 3:4 (2:3 po s.n.) | Plzeň – Olomouc 6:0 (kon.)
Vítkovice – Třinec 4:5 (kon.) | K. Vary – Sparta 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Jihlava 4:3 (kon.) | Č. Budějovice – Přerov 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:7 (1:3, 1:1, 2:3)
HC Dynamo Pardubice
Pondělí 11.12.2023, 15:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 78 diváků. (18:06:06)
     
    Z mé strany je to tímto vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy jindy se budu u hokeje těšit znovu na počtenou!
     
    Divoká třetí třetina nabídla pět branek, celkově pak v zápase padlo 11 gólů. Herně to přitom nebylo tak jednoznačné, Dynamo ale svoje šance včetně přesilovek proměňovalo a v polovině 51. minuty se dostalo do vedení 7:2. To již tak bylo o utkání dávno rozhodnuto, přesto se ale Lvům zadařilo snížit. Góly v poslední dvouminutovce alespoň korigovali na 4:7, ale i tak si v prvním ostrém derby pro tento ročník zapisují prohru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    50 sekund před koncem už ten výsledek nevypadá na první dobrou tak děsivě! Prášek udržel puk na mantinelu, posunul jej do středního pásma na Tomáše Horu, který vedl útok do rozhozené obrany Pardubic. Nezakončoval, ale předal nalevo pro ADAMA NOVOTNÉHO, který i s trochou štěstí přehodil beton ležícího Viléma – 4:7! Asistence: Tomáš Hora, Jaroslav Prášek.
    Mrázek V., Novotný A., Hora T., Prášek J., Hrbek M., Bezpalec A.
    Vilém L., Koudelka J., Hebek T., Kalužík T., Jaša T., Bartoň Š.
     
    58:06
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí to ještě nezabalili a přidávají třetí gól. Vojtěch Aschenbrenner podržel puk na levé straně a shodil jej zpátky na modrou pro MATĚJE HAVLÍČKA, který si počkal na ideální moment a přesnou střelou do vinglu koriguje – 3:7! Asistence: Vojtěch Aschenbrenner.
    Havlíček M., Aschenbrenner V., Matašovský M., Hrdlička P., Pavelka J., Mrázek V.
    Vilém L., Kaštánek T., Rájek Š., Jaša T., Bartoň Š., Helikar J.
     
    56:06
    V kontru si to Pardubice rychle rozhodily a Burda dostal přesnou přihrávku na pravou stranu, odkrytou branku ale i za přispění zákroku Mrázka nechytil!
     
    55:20
    Kalužík po naskočení na led za to vzal, rychle objel obránce a střílel, jeho částečně sražený pokus ale zamířil do mantinelu.
     
    54:14
    Křečan naskočil na led a další oslabení Dynamo přežilo. Teď už jde jenom víceméně o to, jak tenhle duel výsledkově dopadne, neboť už je rozhodnuto.
     
    53:33
    Novotný se postavil na pravý kruh a dostal nahrávku od Michala Beneše, načež pálil na bližší tyč. Za lapačkou Viléma to jenom cinklo!
     
    52:45
    První momenty po vyloučení ale zvládají hosté dobře, nepustili Hradec do větších příležitostí.
     
    52:10
    Filip Křečan (PCE) nezachytil pohyb protihráče a za brankou jej podrazil. Dostává tak dvě minuty a Hradec může alespoň korigovat.
     
    50:33
    6/6
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo pokračuje v palebném představení a odskakuje na výsledek, který už vypadá hodně přísně. Znovu to bylo z přečíslení, Rájek na pravé straně odtáhl většinu práce, nebyl tak důsledně bráněn a dojel až na kruh, načež přesunul hru na druhou stranu, kde si najížděl DOMINIK PAVLATA. Ten už to po přesné přihrávce měl fakticky do prázdné a Mrázek to už má kruté – 2:7! Asistence: Daniel Herčík, Alex Kubánek.
    Pavlata D., Herčík D., Kubánek A., Rájek Š., Fiala A., Vilém L.
    Mrázek V., Pavič D., Pavelka J., Prášek J., Beneš Mi., Hrdlička P.
     
    49:17
    6/6
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Co naplat, že herně je to vyrovnané. Góly dává jenom Dynamo, a tak je to na začátku 50. minuty už 6:2. Pardubický Novotný podržel hru na modré, v ideální moment dal kotouč zcela volnému TOMOVI KAŠTÁNKOVI na levé straně, který nestřílel, nýbrž si stáhl puk mezi kruhy a skrytou střelou propálil Mrázka – 2:6! Asistence: Adam Novotný, Jan Helikar.
    Kaštánek T., Novotný A., Helikar J., Štěpánek J., Koudelka J., Vilém L.
    Mrázek V., Pavič D., Veselý Mi., Beneš Mi., Vencl J., Turena M.
     
    47:26
    Matěj Beneš si přehodil puk a tahal to, co to jen šlo. Jenže postupně po osobních soubojích ztrácel stabilitu, až z pravého kruhu už nemohl zakončit.
     
    47:03
    A mohlo být sníženo! Michal Beneš ujeli s Petrem Hrdličkou 2 na 1 a Hrdlička dostal možnost přidat svůj druhý gól v utkání, Vilém se proti němu ale fantasticky vytáhl betonem!
     
    46:29
    Po sérii několika nepřehledných situací před brankou Dynama zahrozili i hosté. Kalužík z ostrého úhlu tlačil puk pod břevno Mrázka, mířil kousek nad.
     
    45:19
    Novotný vybojoval puk ve středním pásmu a rozjel se proti Rájkovi, který ho ale dobře stínoval a odcouval. Přesto z toho byla nahrávka na Matašovského, který zkoušel ještě hrát na druhou stranu pro Vojtěcha Aschenbrennera, tady se ale mělo spíše pálit.
     
    44:29
    Na druhé straně se ukázal Michal Beneš, který si stáhl puk mimo dosah obránce a střílel z levého kruhu nad rameno Viléma. Hostující brankář si ale tenhle prostor pohlídal.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. A. Novotný (T. Hora), 28. Hrdlička (T. Hora, A. Novotný), 59. Havlíček (V. Aschenbrenner), 60. A. Novotný (T. Hora, Prášek) – 1. Herčík (Pavlata, Kaštánek), 16. Hebek (Kalužík, D. Burda), 17. Pavlata (Koudelka, Herčík), 40. Helikar (Jaša, Kaštánek), 41. Herčík (Pavlata, Koudelka), 50. Kaštánek (Novotný, Helikar), 51. Pavlata (Herčík, Kubánek)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Pavič, Bezpalec, Mi. Veselý, Hrbek, Pavelka – Ma. Beneš, Mi. Beneš, Prášek – Hrdlička, T. Hora, A. Novotný – Vencl (A), Matašovský (C), Zámečník – Turena, V. Aschenbrenner.
    Trenér: Martin Vágner

    HC Dynamo Pardubice: Vilém (Filípek) – Kaštánek, Koudelka (A), Křečan, Hebek, Kubánek, Rájek – Herčík, A. Fiala, Pavlata – Štěpánek, D. Burda (C), Kalužík – Pilař, Jaša, Š. Bartoň – Helikar, Novotný.
    Trenér: Jakub Venc

    Rozhodčí: Barek, Micka – Štěpánek, Dědek

    Diváci: 78
    bahis siteleri