Sparta – Jihlava 0:2 (kon.) | Plzeň – Olomouc 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Pardubice 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Přerov 2:5 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 25.01.2024, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 234 diváků. (19:59:52)
     
    Z mé strany je to pro dnešní den již vše. Mějte krásný zbytek víkendu a hned v pátek se na vás budu těšit u tiskové konference klubu, tentokrát však z hotelu Aldis!
     
    Emoce ještě vznikly po závěrečné siréně, nakonec to ještě odskákal Kalužík a oba gólmani, kdy obdrželi od rozhodčího osobní trest. V emotivním derby to tak Lvi udrželi díky gólu Matěje Beneše z 54. minuty na skóre 2:1, čímž si tak připisují důležité body a Pardubicím navíc ukončili sérii výher. Pohledné utkání tak nabídlo sice „jenom“ tři góly, za to velkou dávku napětí a situací, o kterých se možná ještě bude mluvit.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Sirénou zápas neskončil a přešlo to ve strkanici. Vojtěch Mrázek (MHK) s Matějem Tuláčkem (PCE) si tak dlouho vyměňovali pozdravy, až dostali dvě minuty za nesportovní chování, za invektivy vůči hlavnímu rozhodčímu slízl dvojku i Tadeáš Kalužík (PCE).
     
    59:52
    Pinkas to pokoušel vyhodit po prknech z pásma, trefil však vlastní střídačku. Osm sekund před koncem se tak vhazuje před Mrázkem.
     
    59:37
    Prášek poslal puk alespoň do středního pásma, což Hradci zatím stačí.
     
    59:31
    Ohromný závar Dynama v brankovišti gólem nekončí! Nutno dodat, že po sražené střele Pavlaty nastal velký zmatek před Mrázkem, který s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čarou!
     
    59:13
    Hrdlička sotva naskočil na led a dostal se k němu odražený puk, aby jej poslal do prázdné! Branku však těsně minul a Dynamo bere oddechový čas!
     
    58:43
    Dynamo už to hraje na jednu kartu, odvolalo gólmana!
     
    58:31
    Přihrávka křížem na Vojtěcha Aschenbrennera byla přizastavena a na základě toho se domácí útočník dostal do ofsajdové situace.
     
    57:16
    Pinkas na kruzích vystavil open-ice hit na Švece, což mělo opět drobnou dohru v podobě strkanice. Všechno to spěje k tomu, že tu možná budeme mít hromadnou potyčku.
     
    56:32
    K trestnému se rozjel Adam Fiala a dlouho čekal se střelou, až pálil Mrázkovi mezi beton a vyrážečku. Situaci si však domácí gólman pohlídal!
     
    56:32
    Nenápadná střela udělala Mrázkovi celkem potíže, a tak z toho nakonec vznikl pořádný závar, kdy to udržel Ondřej Zámečník jenom za cenu sevření puku rukou před brankovou čárou! Trestné střílení pro Dynamo!
     
    55:57
    Ohromná šance Hradce na odskočení! Další propad Dynama a bylo to znovu do otevřené obrany, načež prostor na koncovku dostal Pinkas. Sám proti Tuláčkovi ale selhal!
     
    55:03
    Dommers si situaci nekomplikoval, na modré jenom nahodil na Tuláčka, jenž vyrážečkou přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    53:11
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Necelých sedm minut před koncem jde Hradec do vedení a jediný otevřený skybox v ČPP Aréně explodoval radostí! Tuláček povyjel proti nahozenému puku na něj a rozehrál. Jenže přišla chyba Pardubic a byla z toho situace 2 na 1. Tu vedl Novotný a včas dal pod padajícím obráncem kotouč na MATĚJE BENEŠE. Napoprvé ještě Beneš brankáře Dynama nepřekonal, z následné dorážky však již uspěl – 2:1! Asistence: Adam Novotný.
    Beneš Ma., Novotný A. II, Prášek J., Havlíček M., Černý Š.
    Hebek T., Švec M., Gromadzki A., Burda D., Rolinek T.
     
    52:05
    Ztráta puku na modré rezultovala v brejk Dynama, kdy se jelo 2 na 1. Kalužík ale při jízdě lehce zakopl a musel to vzít na sebe. Pálil Mrázkovi nad lapačku, trefil však břevno!
     
    51:39
    Pinkas si navedl puk na střelu u mantinelu, Tuláček zasáhl proti pokusu po ledě betonem.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. A. Novotný II (Prášek, Ma. Beneš), 54. Ma. Beneš (A. Novotný II) – 29. Helikar (Kalužík, Švec)


    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Pavelka, Pinkas, Havlíček, Š. Černý, Hrbek, P. Fiala, J. Aschenbrenner – Ma. Beneš, Prášek (A), A. Novotný II – Hrdlička, Zámečník, Dobner – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Vencl (A), Matašovský (C), Mach.
    Trenér: Martin Vágner

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Vilém) – Koudelka (A), Kaštánek, Hebek (A), Švec, Kubánek, Rájek – Kalužík, A. Fiala, Pavlata – Gromadzki, D. Burda (C), Rolinek – Krčál, Jaša, Helikar – Pilař, Jevtěchov, Š. Bartoň.
    Trenér: Jakub Venc

    Rozhodčí: Svobodová, Kostourek – Bohuněk, Hájková

    Diváci: 234
    bahis siteleri