Olomouc – Jihlava 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – K. Vary 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 2:6 (kon.)
Přerov – Pardubice 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.12.2023, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 78 diváků. (17:13:33)
     
    Z mé strany je to tak dnes již vše. Mějte pokud možno co nejpohodovější vánoční svátky a v novém roce se budu z Hradce těšit opět napočtenou!
     
    Energie si došla zodpovědným týmovým výkonem pro tři body a do nadstavby vstoupila nejlepším možným způsobem. Ve třetí třetině jistila výhru dalšími třemi brankami, přičemž všechny padly mezi 49. – 53. minutou. Výsledek vypadá na jednu stranu krutě, na tu druhou doplatili Hradečtí na neproměňování šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Václavíček dostal puk jenom k vlastní střídačce, Vary pak vrátily hru za Zárubovu kasu.
     
    59:16
    Hosté drží puk na hokejkách u vlastní branky a utkání se už fakticky jenom dohrává. To stále za supportu domácího kotle.
     
    58:02
    Poté navíc následovala rozmíška, po které se vylučuje na obou stranách. David Šichan (MHK) a Jonáš Vaníček (KVA) mají dvojku za hrubost.
     
    58:02
    Psohlavec si za tento zákrok čisté konto zaslouží! Rozhozená obrana Varů nevěděla, kam dříve skočit a Hendrych připravil pro Páleníka zakončení do prázdné branky. Karlovarský gólman ale fantasticky skočil zpět do brankoviště a puk udržel před brankovou čárou!
     
    56:32
    Hraje se znovu v pěti na obou stranách a Vary mají duel plně pod kontrolou. Teď už jde tak v jejich podání i o udržení čistého konta.
     
    55:17
    Hendrych nahrával před branku a rozhodně to chtěl udělat lépe. Jenže pomalou obránce přihrávku nevypíchl, čímž tak dal šanci Páleníkovi na zakončení do odkryté kasy. Domácí útočník však v tutové pozici promáchl!
     
    53:50
    ...jenže o sekundu později je přesilovce Hradce konec. Jakub Hornych (MHK) po buly fauloval a jde ven za podrážení.
     
    53:49
    Jakub Habla (KVA) vzal u mantinelu zezadu Klímu a povalil jej na led. Dostává dvě minuty za hrubost...
     
    52:53
    6/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V přesilovce přichází další gól a výsledek začíná narůstat do nepěkných rozměrů. Opět to byla přihrávka Pavla Kůrky, tentokrát na hokejku VIKTORA WARDASE, který do toho dupl, ve velké rychlosti projel do útočného pásma, respektive na pravý kruh. Na přesné zakončení neměl Záruba nárok – 0:5! Asistence: Pavel Kůrka.
    Psohlavec M., Wardas V., Kůrka P., Habla J., Slavík L., Blažek V.
    Záruba M., Hendrych P., Páleník O., Pánek J., Pavlík D.
     
    52:31
    Zbytečné oslabení pro domácí tým. Asistent trenéra Filip Luňák tak dlouho směřoval invektiva k rozhodčím, až mu byl vystaven účet v podobě dvou trestných minut. Ty odsedí Josef Janeček.
     
    51:59
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Osm minut před koncem přidávají Vary další gól, a tak je definitivně rozhodnuto. Hosté si podrželi puk v útočném pásmu, Kůrka mohl z mezikruží střílet, místo toho ale poslal puk nalevo pro MARKA MICHALOVA, který to z první trefil křížem do vinglu – 0:4! Asistence: Pavel Kůrka.
    Habla J., Blažek V., Kůrka P., Horáček V., Michalov M., Psohlavec M.
    Záruba M., Václavíček M., Koklar T., Šedivý J., Wališ J., Vencl R.
     
    50:36
    I když je extraligové kolo odloženo, tak si část hradecké ultrasky našla prostor na návštěvu dorostenců. Na poměry mládežnických soutěží tak panuje na stadionu skvělá atmosféra.
     
    49:52
    Hendrych prostrčil od mantinelu puk Janečkovi, který zůstal sám před Psohlavcem, načež do něj v rychlosti i vlétl. Branka se posunula, Psohlavec zahučel do sítě a puk přešel brankovou čáru. Domácí tak chtěli gól uznat, vyhověno jim však není!
     
    48:18
    5/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Šest sekund před vypršením přesilovky střílí Energie třetí gól a zřejmě tak rozhoduje o třech bodech! Studnický nedokázal rozjet útok od vlastní branky a puk si tak od něj vzal napadající Wardas, načež zadovkou bekhendem našel dojíždějícího JAKUB KYNCLA, který se již zblízka nemýlil – 0:3! Asistence: Viktor Wardas.
    Wardas V., Kyncl J., Pelikán M., Kůrka P., Psohlavec M.
    Záruba M., Hendrych P., Forejtek O., Studnický K., Koklar T., Václavíček M.
     
    47:03
    Situace ale byla velmi podobná! Znovu to byl Blažek na pravém křídle, který dostal puk a sjížděl si v brejku na lepší střelecký úhel. Zakončení se mu ale nevydařilo a trefil Zárubu do betonu.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Michalov (Kůrka), 32. V. Blažek (Habla), 49. Kyncl (Wardas), 52. Michalov (Kůrka), 53. Wardas (Kůrka)


    Mountfield HK: Záruba (Růžička) – Vencl, Wališ, Forejtek (A), Studnický, D. Pavlík, J. Pánek – Janeček, Šichan, Hendrych (A) – Fi. Klíma, Páleník (C), Šedivý – Václavíček, Koklar, Hornych.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kašpar) – Dyk, Horáček, Kůrka, Bednář, D. Postl, Pelikán (C) – Kváš, Wardas, L. Slavík – Michalov, Kyncl, Vaníček – Habla, Tomek (A), V. Blažek.
    Trenér: Tomáš Andrys

    Rozhodčí: Kratochvíl – Roischel, Kolář

    Diváci: 78
    bahis siteleri