Pardubice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:4 (po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Liberec – Třinec 5:4 (po pr.) | Kladno – Motor ČB 3:1 (kon.) | Chomutov – Zlín 3:1 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 03.02.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pohledné klání je u konce, Tipsport arena viděla devět branek a vítězství domácího celku. Liberec přemohl Oceláře na svém hřišti podruhé v sezoně, z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera. (19:39:20)
     
    Konec zápasu.
     
    60:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovou hru a získají bod navíc. Pospíšil našel v mezikruží PETRA NEDVĚDA, na jehož střelu z první Hrubec nestačil. Asistence: Tomáš Pospíšil, Martin Čakajík – 5:4.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Duel končí po základní hrací době zaslouženou remízou. Severočeši vedli jedenáct minut před koncem o dvě branky, ale soupeř se nevzdal. Dokázal vyrovnat a o bonusový bod se týmy poperou v prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Třinec hrál v šesti, trest odpyká Ovčačík. Bílí Tygři si tři vteřiny před koncem třetí části zahrají přesilovou hru, kterou si pravděpodobně přenesou také do prodloužení.
     
    59:45
    Schwarzovi bylo znovu pořádně horko. Adamský zrychlil a zprava bekhendem vypálil. Kotouč však libereckou klec minul.
     
    58:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Oceláři stáhli dvoubrankový náskok soupeře. ERIK HRŇA zpracoval na středovém kruhu skákající puk, prošel skrz liberecké obránce a z podobného místa jako jeho spoluhráč Orsava u třetí branky propálil Schwarze. Asistence: Václav Varaďa, Josef Hrabal – 4:4.
     
    57:40
    Martina Adamského dělilo od vyrovnání několik centimetrů. Útočníkova střela z mezikruží se otřela o brankovou konstrukci, Liberec měl štěstí.
     
    56:59
    Polanského individuální průnik úspěch neslavil, brankář bezchybně zakročil betonem. Přesto hosté přidávají, Tygři začínají být pod tlakem.
     
    55:08
    Liberec je navíc také nebezpečný. Filippi nejprve neúspěšně tečoval spoluhráčovu nabídku a posléze pálil také z úhlu po obkroužení branky. Hrubce ovšem nepřekvapil.
     
    54:16
    Hosté jsou častěji u puku, ale k blízkosti Schwarzovy branky se nedostávají. Protivník pečlivě brání střední pásmo.
     
    53:02
    Rušno bylo také před Hrubcem, jehož prověřil Duda. Vhodný moment ke střele však prováhal, přesto měl nakonec gólman Ocelářů s jeho zakončením potíže. Vrtící se puk zneškodnil až nadvakrát.
     
    51:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané jsou soupeři znovu na dosah, zásluhou JAKUBA ORSAVY snižují na rozdíl jediné branky. Hostující útočník sebral černou pryž ve středním pásmu, prolétl kolem libereckých obránců a z mezikruží švihem suverénně zavěsil. Asistence: Lukáš Zíb – 4:3.
     
    51:26
    Na opačné straně kluziště míchal s kotoučem za libereckou klecí Květoň. K přímému ohrožení gólmana se však nedostal, Třinec o puk přišel.
     
    50:15
    Třinec už hraje trošku na riziko. Hosté nechávají otevřená zadní vrátka, do pásma spěchal podél mantinelu Filippi. Z nadějné akce ale nakonec nevytěžil větší brankovou příležitost.
     
    48:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přestože měli hosté v uplynulých chvílích herní převahu, tak počtvrté inkasují. Bortňák vyslal kupředu TOMÁŠE URBANA, jenž ujížděl sám na Hrubce. Zvolil kličku do bekhendu a puk po ledě zasunul mezi brankářovy betony. Asistence: Dalibor Bortňák – 4:2.
     
    47:07
    Varaďa to nemyslel vůbec špatně. Pronikl přes modrou čáru a švihem přes beka vypálil, Schwarz působil zaskočeně. Reagoval s mírným zpožděním, kotouč však nakonec svým betonem vykopl.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Víšek (Nedvěd), 40. Bulík (Nedvěd), 45. Kica (Vitásek), 49. Urban (Bortňák), 61. Nedvěd (Pospíšil, Čakajík) - 17. Peterek (Růžička, Zíb), 26. Růžička (Polanský, Hrabal), 52. Orsava (Zíb), 59. Hrňa (Varaďa, Hrabal)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Vitásek, Kolmann, Výtisk, Derner, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Pospíšil, Galamboš, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Bortňák, Nedvěd "C".
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Bezuška, Zíb, Lojek, Klouček, Roth, Kania, Ovčačík, Hrabal – Matuš, Peterek "C", Zagrapan, Polanský, Klimenta, Růžička, Orsava, Varaďa, Květoň, Rákos, Adamský, Hrňa.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Bláha, Kostka.
    bahis siteleri